Νησιά εναντίον ...γλώσσας σημειώσατε 2

Ο Κώστας Ζουράρις δεν είναι από τους ανθρώπους που σκέφτεται δεύτερη φορά αυτό που θέλει να πει… Το κάνει συχνά πυκνά και αδιαφορεί για τις συνέπειες. Τσακώνεται ακόμη και για τον …ΠΑΟΚ την μεγάλη του αγάπη όταν είχε πει ότι «ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα όταν είναι έτοιμο το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή ποτέ…» Δεν αποχωρίζεται ποτέ το αγαπημένο του γιλέκο, εμφανίζεται στη Βουλή με t-shirt (που στέλνει μήνυμα για το χωριό του στην Κρήτη), και λέει λόγια που... τρελαίνουν τη μετάφραση όπως το περίφημο «Οι Γερμανοί μας έπρηξαν τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος».

Και με δεδομένο ότι έχει έναν τρόπο να μη μας τα πρήζει, αλλά να ιντριγκάρει με το πάντα αναπάντεχο των αντιδράσεων του. Οπότε σήμερα καθισμένος στο πάνελ της πρώτης της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν δίστασε να κλέψει την παράσταση όταν και πήρε το λόγο… Τι είπε και έκανε όλους να …ψάχνονται; «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Αναλαμβάνοντας να …αποκωδικοποιήσει τη διάλεκτο Ζουράρι, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά». Και έτσι η διπλωματική κρίση …απεφεύχθη... Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση είπε ο κ. Ζουράρις. Η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν, πρόσθεσε.

«Οσο θα βελτιώνεται η βασική έρευνα, θα επιδεινώνεται η θέση της γλώσσας μας»,είπε, προκαλώντας φυσικά τον υπουργό Έρευνας που καθόταν δίπλα του και ο οποίος σχολίασε χαριτολογώντας «είπα κάτι λάθος;»."

Με πληροφορίες από tovima.gr