Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝΟΠΠΑΠΠΠΑ: έρχεται …αγρανάπαυση για τον Τσολάκη

ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ: έρχεται …αγρανάπαυση για τον Τσολάκη

|

Αύριο (10/10), στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέματα που έχουν σχέση με την αναδιοργάνωση των Νομικών προσώπων και των Επιτροπών του Δήμου –  Κεντρικό πρόσωπο συζήτησης ο Γιάννης Τσολάκης και ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ τη στιγμή που την επόμενη εβδομάδα υπάρχει συνάντηση με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αθλητικούς χώρους στη Νάξο 

Ήταν η 2η Οκτωβρίου του 2014… Πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υπό την προεδρία του Γιάννη Τσολάκη. Και το βασικό σύνθημα εκείνης της συνεδρίασης ήταν «Ξεκινάμε από το «νοικοκύρεμα» και έπειτα πάμε στις δράσεις». Κι έτσι συνέχισε. Με αργά αλλά αποφασιστικά βήματα. Έστω και μόνος του κάποια στιγμή. Είδαμε αρχικά τα υλικά του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ να αποθηκεύονται σε μία αποθήκη, αργότερα είδαμε τους αθλητικούς χώρους να ομορφαίνουν, να καθαρίζονται και να είναι προσιτοί στο ευρύ κοινό ενώ μπήκε και μία τάξη στους Παιδικούς σταθμούς. Όμως, το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο είναι απλά …τεράστιο. Δεν υπάρχει αντιστοιχία σε όλη τη Νησιωτική Ελλάδα ενός Νομικού Προσώπου με τόσες πολλές και σημαντικές αρμοδιότητες. Και το χειρότερο; Χωρίς υπαλλήλους… Και μοιραία έρχεται η κόπωση, σωματική και ψυχική…

Τι σχέση έχει ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο; Πολύ μεγάλη. Κι αυτό γιατί ένα (νο 7) από τα ζητήματα είναι και η ανασυγκρότηση των συμβουλίων σε όλες τις Επιτροπές και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου… Διαρροές δεν έχουμε έως τώρα… Άλλωστε όλοι λίγο έως πολύ θεωρούνται πετυχημένοι στο έργο τους. Όμως, υπάρχει ένα μικρό «αλλά». Κι αυτό έχει να κάνει με τον τομέα του Αθλητισμού, Πολιτισμού κι όλων των άλλων που καλείτε να διαχειριστεί το ΔΣ του συμβουλίου… Κι αυτό το «αλλά» έχει σχέση με τη νοοτροπία ενός ολόκληρου Δήμου και μίας κοινωνίας που αρέσκεται στην κριτική και το χειροκρότημα. Σε μία περίοδο όπου τα γειτονικά νησιά (από την Άνδρο έως τη Σύρο και από τη Σίφνο έως τη Σαντορίνη) ποντάρουν στους εθελοντές για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ακόμη και την πιο απλή δράση, στη Νάξο η απουσία τους είναι σημαντική. Όπως και αυτή ανάμεσά στους φορείς ή τους συλλόγους και τη Δημοτική Αρχή. Και το βλέπουμε αυτό σε κάθε συνεδρίαση. Είτε είναι τουριστική, είτε του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ή όποιου άλλου φορέα του Δήμου.

Φταίει ο Δήμος; Φταίνε οι άνθρωποι που τον στελεχώνουν; Φταίει η δική μας νοοτροπία που είναι λίγο «ωχαδελφίστικη»; Όπως κι εάν έχει, δεν μπορεί ένας ή δύο ή και τρεις άνθρωποι να τρέχουν για όλους. Κάποια στιγμή κλατάρουν. Κάνουν «φούιτ» που λένε και στην ορεινή Νάξο.

Άλλη ματιά

Και δεν αποκλείεται αύριο να έχουμε εκπλήξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Τσολάκης θέλει να απεμπλακεί από το ΔΣ του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και ενδεχομένως οι λόγοι να είναι προσωπικοί. Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλείται όχι απλά να δώσει μία λύση αλλά και να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο. Να του δώσει την αυτοτέλεια να διαχειρίζεται δράσεις και να προγραμματίζει το μέλλον χωρίς τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και το πέρασμα από το Δημαρχείο. Ο αθλητισμός, το περιβάλλον, ο Πολιτισμός είναι κομμάτια της καθημερινότητάς μας. Θα πρέπει να κατανοήσει ο Δήμος ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κρατήσει τόσα καρπούζια κάτω από τη μασχάλη του. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι σύλλογοι. Δεν πρέπει να τα περιμένουν όλα από τη δημοτική αρχή. Οφείλουν να προστατεύσουν πρώτοι αυτοί τη περιουσία που διαχειρίζονται και να μην λειτουργούν με τη νοοτροπία του «ζητάω»… Κάποια στιγμή θα πρέπει να σηκώσουν το χέρι τους για να βρέξουν το παξιμάδι και να μην το θέλουν πάντα …βρεγμένο. Το ίδιο και οι εθελοντές. Η Νάξος πρέπει να ενεργοποιήσει τον εθελοντισμό που κρύβε μέσα της. Έως τώρα όλες οι διοργανώσεις στήνονται χάρη σε μία χούφτα ανθρώπους. Την ώρα που στην Σίφνο και στο φεστιβάλ Γαστρονομίας οι εθελοντές είναι αυτοί που το αναδεικνύουν. Το ίδιο και στη Σαντορίνη για το Santorini Experience με τους αρμόδιους φορείς να πλέκουν το εγκώμιο για όσους βοηθούν… Α και μην ξεχνάμε ότι η στελέχωση του Νομικού Προσώπου σε σχέση με τα άλλα νησιά και τα αντίστοιχα τμήματα είναι σχεδόν μηδαμινή…

Υποδομές

Και μία που μιλάμε για αθλητικές εγκαταστάσεις. Για μία ακόμη χρονιά έχουμε ζήτημα αδειοδότησης… Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν υπάρχει απάντηση. Ο χρόνος τρέχει και τα γήπεδα παρά τις ενέργειές που έχουν γίνει από το ΔΣ του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ είναι ακόμη στον … αέρα. Κι αυτή τη φορά αιτία είναι η οσφυοκαμψία των υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης. Ο κος Τζούρος – πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ» είχε δηλώσει στην αθλητική εκπομπή «Γκολ Εσείς – Σέντρα Εμείς» του Aegean Voice 107.5 ότι οι πιέσεις για επιπλέον μέτρα αγγίζουν τα όρια του γελοίου. Αυτός είναι και ο λόγος που την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους φορείς της Νάξου και την Αθλητική Γραμματεία. Από τη Νάξο και δη το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ υπάρχει ο ισχυρός και η βεβαιότητα ότι τα γήπεδα του νησιού πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. Και νιώθουν απογοήτευση όταν σε άλλα νησιά ή περιοχές με υποδομές που δεν έχουν αυτές τις προδιαγραφές, δεν τίθεται θέμα και μόνο στην Νάξο όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα.

Ας δούμε ποια είναι τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης στην ημερήσια διάταξη:

1. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών καθαριότητας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και των Σχολικών Επιτροπών Α/βμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων έτους 2016.

2. Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Ασφαλτόστρωση δρόμου από την κάτω πλατεία μέχρι την οικία Γιώργου Ξενάκη (Καλεβγάς) Τ.Κ. Μελάνων».

3ον Έγκριση κατανομής πίστωσης για την συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

4. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 86/2016 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., η οποία αφορά στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016, του νομικού προσώπου.

5. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

6.  Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων .

7. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

8. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

9. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

10.  Λήψη απόφασης για καθορισμό εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. για το οικονομικό έτος 2016.

11. Λήψη απόφασης για καθορισμό εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΔΛΤ Νάξου για το οικονομικό έτος 2016.

12. Λήψη απόφασης για καθορισμό αντιμισθίας Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες