Νότιο Αιγαίο: Ευρεία σύσκεψη για τα καιρικά φαινόμενα

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, ευρεία συντονιστική Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν Υπουργοί, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπεύθυνοι δικτύων και οι Περιφερειάρχες των περιοχών όπου εκδηλώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος και ο Χωρικός Αντίπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν θα υπάρξει συνέχεια των φαινομένων στις Κυκλάδες καθώς και σε νησιά της Δωδεκανήσου, κυρίως σε Κω και Ρόδο. Τα σχολεία σε πολλά νησιά θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τις Δημοτικές Αρχές.

Από σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, εκτός των χιονοπτώσεων, προβλέπονται και άνεμοι εντάσεως 8, 9 και κατά τόπους 10 μποφώρ. Οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και των Δήμων είναι και θα παραμείνουν σε πλήρη επαγρύπνηση για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

"Καλώ τους πολίτες να περιοριστούν μόνο στις άκρως απαραίτητες μετακινήσεις και να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την οδήγηση", δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης.  

Από τη πλευρά του ο Γιώργος Χατζημάρκος σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε: Σε συνεχή επαφή με την Πολιτική Προστασία, παρακολουθούμε την πορεία και τις εξελίξεις της κακοκαιρίας και τα προβλήματα που έχουμε να διαχειριστούμε σε όλα τα νησιά μας.
Μέχρι τώρα, Κυριακή 14:30, χιονόπτωση έχουμε στα βόρεια των Κυκλάδων και γίνεται ομαλή διαχείριση όλων των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί.
Μέχρι τώρα, αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων Δευτέρα και Τρίτη έχουν παρθεί στα νησιά Ανδρος, Τήνος, Σύρος, Ρόδος, Μύκονος, Νάξος, Κύθνος, Σαντορίνη, Θηρασιά, Ιος, Μήλος και Κεα.
Παρακολουθούμε ώρα-ώρα την πορεία και τα καιρικά φαινόμενα και έχει τεθεί σε επιφυλακή όλος ο κρατικός μηχανισμός σε όλα τα νησιά μας

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News