Νότιο Αιγαίο: Νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ο Ταξίαρχος Ι. Κανακουσάκης

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (19/02) οι κρίσεις στην Ελληνικη Αστυνομία,  αλλά και οι τοποθετήσεις των αξιωματικών σε θέσεις ευθύνης. Και βέβαια αλλαγές είχαμε στην κορυφή της Πυραμίδας του Νοτίου Αιγαίου...  Ο Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Γεωργακάκος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου αποστρατεύθηκε (με το βαθμό του υποστράτητου) και την θέση του αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Ιωσήφ Κανακουσάκης, που υπηρετούσε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, κατόπιν της σχετικής απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αρ. Ανδρικόπουλου.

Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: "Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, τοποθετήθηκαν – μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως: ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ Ιωσήφ, από Δ/νση Αστυνομίας Ηρακλείου στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου".

Από εκει και πέρα, ο Διευθυντής της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Καληωράκης, προήχθη στον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και παραμένει στο τιμόνι της διοίκησης της Διεύθυνσης. Πρόκειται για μια ελάχιστη αναγνώριση του έργου και του ήθους του κ. Καληωράκη, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στο νησί της Ρόδου.

Ο Διευθυντής της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Κ. Κοκορόσκος αποστρατεύθηκε ενώ νέος αστυνομικός Διευθυντής αναλαμβάνει ο νεοπροαχθής στον βαθμό κ. Ιωάννης Φράγκος, που υπηρετούσε στο ΑΤ Άμφισσας. 

Οσο για τις Κυκλάδες; Ο Δημήτρης Αυγερινός πηγαίνει από τη Δ/νση Αστυνομίας Κυκλάδων στη Δ/νση Αστυνομίας Χίου, ως Διευθυντής. Και στη θέση του, έρχεται ο Γεώργιος Βαμβουκάς από τη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών.