Ντοκουμέντο από το 1953

Λίγες μέρες πριν γιορτάσουμε την απελευθέρωσή μας από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις και η χώρα μας ζει και πάλι ιστορικές στιγμές. Καταρχήν θα έρθει ο Ομπάμα! Δεν είναι φήμη, ότι θα έρθει ο μαύρος να δει το μαύρο το χάλι μας! Το επιβεβαίωσαν ήδη υψηλόβαθμα στελέχη και αξιωματούχοι της ελληνικής αστυνομίας, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι στη χώρα μας βρίσκονται αρκετές δεκάδες αμερικανοί πράκτορες!!!

Βέβαια πρόκειται για τους πράκτορες ασφαλείας του Ομπάμα, αλλά  μια ΕΛ.ΑΣ  που χαϊδεύει κουκουλοφόρους, δεν προσαγάγει τους γνωστούς άγνωστους, δεν πετάει χημικά στους  ηλικιωμένους, και που επιβεβαιώνει την ύπαρξη αμερικανών πρακτόρων στη χώρα μας, είναι εντελώς ξένη με αυτήν που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα!...

Γιατί θα μου πείτε πως και η εικόνα που παρουσιάζει η δικαιοσύνη σήμερα δεν είναι εντελώς ξένη με αυτήν που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα; Ξεσπάθωσαν οι δικαστές και κατήγγειλαν προσπάθειες πίεσης εναντίον τους! Μα ποιος πιέζει τους δικαστές; Η κυβέρνηση λένε αυτοί, που χαρακτηρίζουν την πολιτική της όμοια με των φασιστικών καθεστώτων, η κυβέρνηση πάλι λέει ότι τους πιέζει η αντιπολίτευση που θέλει να μεθοδεύσει την επαναφορά του προηγούμενου διαπλεκόμενου καθεστώτος, και, όλοι εμείς ο λαός, προσθέτω εγώ, που βγαίνουμε κάθε λίγο και λιγάκι στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις αντισυνταγματικές φορομπηχτικές πολιτικές!

Τέτοια πίεση τραβάνε οι δικαστές! Λογικά λοιπόν τους υποσχέθηκε ο Αλέξης αναδρομική επιστροφή των περικοπών τους! Γιατί οι δικαστές πρέπει να είναι αδέκαστοι και όχι αδέκαροι!!!!

Όλα πρωτόγνωρα λοιπόν στον τόπο μας, ίσως ευθύνεται η πρώτη φορά αριστερά γι’ αυτό και το μόνο  που έχουμε συνηθίσει και δεν έχει αλλάξει καθόλου τις τελευταίες δεκαετίες, είναι ο κίνδυνος που διατρέχει η χώρα μας εξ ανατολών. Ο φόβος του Τούρκου δεν έχει φύγει ακόμα από μέσα μας και μάλιστα στις μέρες μας διατηρείται …εκ παραδρομής…

Σε λάθος του ανταποκριτή του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων οφείλεται η είδηση που προκάλεσε πανικό και αφορούσε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Θράκη. Πες το αγόρι μου και εδώ κόντεψε να ξεκινήσει πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας!

Μωρέ φτηνά τη γλιτώσαμε με μια παρανόηση γιατί αλλιώς θα εμπλεκόταν οι παρανοϊκοί και μη το πούμε ούτε του Παπά! Ο Παπάς πάντως είπε πως αν τελικά ο νόμος του για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματικός, τότε θα αποσυρθεί…

Ήγουν, πόνταραν οι αριστεροί  ότι μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην Ευρώπη και ή ένωση των δανειστών τους άλλαξε τα φώτα, και πήγανε να ρεφάρουν αλλάζοντας τους νόμους στην Ελλάδα και η ένωση των δικαστών τους πήρε και τα ρέστα!!!

Ίσως γι’ αυτό να ακούστηκε ότι ο Αλέξης ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία…

Αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αυτό είναι ψέμα και πως απλά συνέπεσε το γεγονός ότι το 2016 είναι έτος ελληνορωσικής φιλίας και στα πλαίσια αυτής η δυο χώρες θα προβούν από κοινού σε πολιτισμικές εκδηλώσεις, όπως είναι και η παρέλαση των μπαλέτων Μπολσόι, παρέα με τους εύζωνες μπροστά από την βουλή των Ελλήνων ή και η ανταλλαγή εκτυπωτών σε περίπτωση που κάποια χώρα θέλει να τυπώσει δικό της νόμισμα!...

Αυτό τον καιρό στην κυβέρνηση ποντάρουν στην ικανότητά τους να πείσουν τους δανειστές ότι πρέπει να μειώσουν το δημόσιο χρέος μας. Και γι’ αυτό τον λόγο ο Αλέξης θα έχει συνομιλίες με Μέρκελ και Ολάντ στη σύνοδο κορυφής, που είναι να αναρωτιέσαι πώς και μας επιτρέπουν ακόμα την είσοδο!...

Η προσπάθεια που θα καταβάλουν το επόμενο διάστημα οι χιλιοσταυρωμένοι εκ του προσφάτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι να συγκινήσουν τον αδιάλλακτο και ψυχρό Σόιμπλε, με το δράμα του ελληνικού λαού, που σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ένας στους τρεις ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ο άλλος είναι φτωχός και ο τρίτος οδεύει προς τη φτωχοποίηση, και να συμφωνήσει ο Βόλφγκανγκ στην πολυπόθητη μείωση του χρέους μας.

 «Φτώχεια λατέρνα και φιλότιμο» δηλαδή θα πουλήσουν ο Αλέξης με τον Ευκλείδη στον Γερμανό, που όπως δείχνει το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» μόνο που την μουσική, δηλαδή τη λατέρνα, την παίζει ο Σόιμπλε, παρόλο που οι αριστεροί λέγανε ότι αυτοί θα παίζουν τη μουσική και ο Σόιμπλε θα χορεύει! Εν τέλει, τέτοιο θαύμα δεν συνετελέσθη!!!

Κρίμα γιατί είχαμε να ακούσουμε περί θαύματος, από το σαξές στόρι του Σαμαρά!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου ακόμα να βρέξει στο νησί και όλο και περισσότερος κόσμος ανησυχεί, εκτός από κάποιους λίγους, που για αυτούς πέρα βρέχει, και προτιμούν να ασχολούνται με το μείζον θέμα των περγκώλων της παραλίας!

Αυτοί οι λίγοι είναι οι δημοτικοί μας άρχοντες και συγκεκριμένα ο δήμαρχος το Μανολάκι που δεν ξέρει τι να κάνει, ο αντιδήμαρχος Λιανός που δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείο Σέργης που περιμένει τον μελετητή να του πει τι να κάνει και ο πρόεδρος της Χώρας Μαυρογιάννης που μέχρι σήμερα δεν έχει πει κουβέντα επί του θέματος!!!

Επίσης με το θέμα ασχολούνται και οι επιχειρηματίες κάτοχοι των περγκώλων οι οποίοι μετά από έλεγχους νομιμότητας βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και επιπροσθέτως καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα-φωτιά και μάλιστα για την τελευταία πενταετία, στην Κτηματική Υπηρεσία, που είναι και η αρμόδια αρχή διαχείρισης της -μη νόμιμης- χερσαίας ζώνης λιμένος Νάξου.

Βέβαια σχετικά με αυτό το θέμα ο βουλευτής μας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός ισχυρίστηκε ότι η χερσαία ζώνη λιμένος Νάξου έχει περάσει στα χέρια του λιμενικού ταμείου, καθώς έχει τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος του 1953.

Και για να επιβεβαιώσω τον Μανιό, έτσι μόνο και μόνο για να λένε οι αριστεροί ότι λένε πού και που καμιά αλήθεια, παραπάνω δημοσιεύω μια φωτογραφία από την παραλία της Χώρας, τραβηγμένη το 1953! Όπως βλέπετε οι περγκώλες βρίσκονταν από τότε εκεί!!!

Αν την πάρετε αυτή τη φωτογραφία στα σοβαρά, τότε να πάρετε στα σοβαρά και το βουλευτή, και τους δημοτικούς άρχοντες και τους επιχειρηματίες, αν και υπάρχουν και κάποιοι που συνεχίζουμε να  πιστεύουμε ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News