Ο Ερντογάν εκτοξεύει κατασκοπευτικό δορυφόρο

Η Τουρκία σήμερα σχεδιάζει να εκτοξεύσει τον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο της, που θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας.

Ο δορυφόρος έχει την ονομασία Göktürk-1 και έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε δευτερεύοντα ρόλο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, πολλών δήμων ακόμα και του κτηματολογίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Ο Göktürk-1 κατασκευάστηκε από τις εταιρείες Telespazio (Ιταλία) και Τhales Alenia Space (Γαλλία) και θα εκτοξευθεί στο Διάστημα από τη Γαλλική Γουιάνα το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως καλεσμένος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα επισκεφθεί την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAŞ) στην Άγκυρα, για να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση την εκτόξευση του τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου.

Σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους, o Göktürk-1 θα αρχίσει να στέλνει το πρώτο σήμα 68 λεπτά μετά την εκτόξευσή του.

Ο στρατιωτικός ρόλος του δορυφόρου είναι να λαμβάνει φωτογραφίες και εικόνες από διάφορες περιοχές της Γης και να τις μεταδίδει στο δορυφορικό κέντρο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει πως ο στόχος του δορυφόρου είναι η «στοχευμένη ενημέρωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος της Τουρκίας θα ολοκληρώνει την τροχιά της Γης κάθε 90 λεπτά. Θεωρείται από τους πιο σύγχρονους και θα μπορεί να στέλνει φωτογραφίες και εικόνες υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει δυνατότητα να καταγράφει εικόνες από τη Γη ακόμα και σε αποστάσεις με διαφορά μισού μέτρου.

Πηγή: 
Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News