Ο Ευκλείδης, η σαρανταποδαρούσα και τα ...Lidl (video)

Απίστευτο αλλά ελληνικό … Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνηθίζει να χρησιμοποιεί στους λόγους του, υπερβολές, ρητά και... πειραγμένες παροιμίες, ιδιαίτερα στην «πολεμική» κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Και έχουμε ακούσει για την Μπαρτσελόνα, τον ΠΑΟΚ (σ.σ. φανατικός οπαδός του) ενώ από τη σκέψη του πέρασε και η... Σκάρλετ Γιόχανσον στην οποία έκανε πρόταση για ραντεβουδάκι… Όμως, αυτές τις ημέρες έχει «κολλήσει» με τη  φράση με τον πήχη που «η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει πολύ χαμηλά». Το είπε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και είπε να το... διανθίσει στην σημερινή του ομιλία για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Και έγραψε ιστορία πραγματικά… «Κύριε Δένδια, για μια ακόμα φορά ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ως υπουργός Οικονομικών η καταστροφολογία δεν μου αρέσει, αλλά ως αριστερός που θέλω να πηγαίνω καλά, σας ευχαριστώ για την καταστροφολογία. Έχετε (σ.σ. ΝΔ) βάλει τόσο χαμηλά τον πήχη που μια φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου στα 25 από 40 πόδια της και κρατώντας βαριές σακούλες από τα ψώνια της εβδομάδας από τα LIDL θα είχε περάσει από πάνω» είπε ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, με τον Νίκο Δένδια να μην μπορεί καν να απαντήσει… Ίσως γιατί δεν ήθελε να δώσει συνέχεια στα …Lidl ή γιατί φοβήθηκε την επόμενη παραποίηση παροιμίας από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης.

Από εκεί και πέρα παραδέχτηκε ότι «Μας λέτε ότι δεν είναι λύση να υπερφορολογούμε και μετά να το μοιράζουμε. Αυτό είναι σωστό. Δεν είναι λύση. Δεν θα την διάλεγα. Όμως, ξέρετε ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον το ΔΝΤ πάντα υποτιμά την απόδοση των μέτρων που έχουμε και δεύτερον δεν μετρά καθόλου τα μη παραμετρικά μέτρα. Ό,τι κάνουμε από την φοροδιαφυγή δεν μετριέται. Άρα έχουμε υπεραπόδοση γι αυτό το λόγο. Δεν το θέλουμε αλλά ζοριστήκαμε και αναγκαστήκαμε», εξήγησε ο υπουργός, λέγοντας ότι συμφωνεί με τις σχετικές δηλώσεις Χουλιαράκη στην ίδια επιτροπή την Τετάρτη (περί συνειδητής φορολόγησης της μεσαίας τάξης).

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η υπεραπόδοση στα έσοδα δεν οφείλεται στην φορολογία, αλλά στο ότι 250.000 περισσότεροι απασχολούμενοι, που εισήλθαν στην αγορά εργασίας, αποδίδουν εισφορές (που υπολογίζονται στα 472 εκ. από 448 εκ.) αλλά και στο ότι εφαρμόζεται το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News