Ο Καμμένος στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος έχει πάρει τα νησιά… Σήμερα βρίσκεται στην Δονούσα όπου έχει επαφές με τους παράγοντες του νησιού ενώ μοιράζει δώρα στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη συνέχεια ενδέχεται να περάσει και σε άλλο νησί των Μικρών Κυκλάδων (κινείται με ελικόπτερο) πριν περάσει στα Δωδεκάνησα… Όμως, χθες (10/12) η περιοδεία του ξεκίνησε από τις Δυτικές Κυκλάδες και δη από τα νησιά Φολέγανδρο, Σίκινο, Ανάφη και Θηρασιά.

Στη Σίκινο έφτασε συνοδευόμενος από  τον Δήμαρχο Σικίνου κ. Βασίλη Μαράκη, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Μάναλη και τον Πρόεδρο Σικινητών κ. Πασχάλη Συρίγο. Στο νησί τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αρσενικός, η Πρόεδρος Δημ.Συμβ. κ. Μαργαρίτα Πετυχάκη, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΣΙΚ κ. Γιάννης Διβόλης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και αρκετοί κάτοικοι του νησιού.

Αρχικά ο Υπουργός επισκέφθηκε το σχολείο και ευχήθηκε στους μαθητές Καλές Γιορτές. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο της Σικίνου όπου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μαράκης του προσέφερε μέλι και σικινιώτικα γλυκά και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κυβερνητικό έργο.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μαράκης έθεσε θέματα στον Υπουργό καταλυτικά για την Σίκινο. Αρχικά τόνισε το μεγάλο πρόβλημα των ενδοκυκλαδικών συγκοινωνιών και είπε ότι αν δεν λυθεί αυτό, το τουριστικό μέλλον των μικρών νησιών των Κυκλάδων θα είναι αβέβαιο. Ζήτησε υποστελέχωση του Δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών και έθεσε αίτημα στο Υπουργό να μεριμνήσει ώστε να ανοίξουν αντιπυρικοί δρόμοι στα βουνά της Σικίνου ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σε όσα είπε ο Δήμαρχος συμφώνησε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μάναλης και επιβράβευσε όλα όσα αιτήθηκε ο Δήμαρχος από τον Υπουργό.

Στη παράκληση της φωτορεπόρτερ κ. Δώρας Καβελάρη του oino.gr για μια φωτογράφηση όλοι μαζί για το blog του νησιού, ο Υπουργός της είπε ότι  “παρακολουθώ το oinoi.gr και συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε για την Σίκινο”

Πηγή: Oinoi.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News