Οι Δήμαρχοι Αθηναίων, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη "Ναξιώτικη Αγορά" στου Ψυρρή

Μεγάλη Πέμπτη και όπως είχαμε σημειώσει με βάση τις πληροφορίες που μας είχε μεταφέρει ο Μάριος Κωνσταντινίδης, στου Ψυρρή και την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά η αντιπροσωπεία των Φιλωτιτών Κτηνοτρόφων, θα έδινε το παρών και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μανόλης Μαργαρίτης. Άλλωστε βρίσκονταν στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους (βλ συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών) και θα είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στους συμπολίτες του, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του και τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη με τον οποίο έχει αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση. Σχέση που δομήθηκε μέσα από τη μάχη που δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ώστε από πέρυσι και με τη …βούλα να υπάρχει συγκεκριμένος χώρος ώστε να μπορούν να θέτουν τα προϊόντα τους οι Ναξιώτες παραγωγοί.

Κι έτσι έγινε… Ο κος Μαργαρίτης ήταν Άγγλος στο ραντεβού του Μαζί με τον ομόλογό του κο Καμίνη, την Αντιδήμαρχο κα Νέλλη Παπαχελά, ενώ στη παρέα εντάχθηκε και ο Καρδιολόγος γιατρός, εκ Φιλωτίου Γιάννης Βλασερός. Αλλά και αρκετοί ακόμη πρόεδροι συλλόγων της Νάξου που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να δουν φίλους κι να κάνουν τις πασχαλινές αγορές τους…

Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο – ενημέρωσης: «Στο πλευρό των κτηνοτρόφων της Νάξου, που πουλούν τα προϊόντα τους στην αγορά του Ψυρρή, βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και την Αντιδήμαρχο Νέλλη Παπαχελά.

Ο Μανόλης Μαργαρίτης για μια ακόμη χρονιά χαιρέτισε από κοντά τους κτηνοτρόφους του νησιού, που συνεχίζουν την παράδοση 60 και πλέον ετών στου Ψυρρή κι ευχήθηκε καλές πωλήσεις και καλά αποτελέσματα στην διάθεση των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Οι παραγωγοί ανταπέδωσαν τις ευχαριστίες προς τους δύο Δημάρχους με ποιήματα και τετράστιχα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν των κατάλληλων ενεργειών ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξέδωσε και εξασφάλισε τις απαιτούμενες άδειες, ώστε οι κτηνοτρόφοι του νησιού να μπορούν να διακινήσουν απρόσκοπτα τα κτηνοτροφικά προϊόντα τους στην οδό Μιαούλη, διατηρώντας αναλλοίωτο τον θεσμό αυτό».