Οι δράσεις του Γιάννη Βλασερού σε Νάξου, Μικρές Κυκλάδες και Σαντορίνη

Από την Ορεινή Νάξο έως τις Μικρές Κυκλάδες και από εκεί στη Σαντορίνη… Σε μικρό χρονικό διάστημα. Ούτε εβδομάδα. Από τις 28 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Και για να πετύχει το σκοπό του, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του πήρε και ταχύπλοο ώστε να καλύψει τις αποστάσεις κυρίως ανάμεσα στις Μικρές Κυκλάδες… Η πενθήμερη εξόρμηση του Οργανισμού " υγεία για όλους "με συμμετοχή δομών του Δήμου και του Νοσοκομείου Νάξου ολοκληρώθηκε με επιτυχία κάτι που έκανε τον καρδιολόγο Γιάννη Βλασερό να χαμογελάσει από ικανοποιήσει. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι εξετάστηκαν…

Ενώ έδωσε το παρών και στην Εορτή της Κυριακής των Βαΐων στην Απείρανθο. Και από τη Νάξο στη Σαντορίνη. Άφησε για λίγο τη μπλούζα του γιατρού και ανέλαβε ως πολιτικός να εκφράσει την άποψή του μιλώντας σε εκδήλωση του Θηραϊκού λαού για το «αεροπλανάκι» (το ιδιόκτητο αεροπλάνο αεροδιακομιδών του Ιδρύματος Νομικού) και όπως τονίζει «ο αφουγκρασμός της φωνής του κυρίαρχου λαού πρέπει να καθοδηγεί τις πράξεις των κρατούντων».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει: «Ο Γιάννης Βλασερός Γραμματέας του Τομέα των Νησιωτικών  Χώρων τού ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ήδη μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής  βρέθηκε το χρονικό διάστημα από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στα νησιά της Νάξου των Μικρών Κυκλάδων και της Σαντορίνης. Καταρχήν συμμετείχε ως καρδιολόγος ιατρός ενός πενθημέρου προγράμματος καρδιολογικών  ενδοκρινολογικών και γυναικολογικών ιατρικών εξετάσεων σε απομεμακρυσμένες περιοχές των συγκεκριμένων νησιών.

Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση "Υγεία για όλους "σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Νάξου  και με συμπληρωματικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προερχόμενον από το νοσοκομείο της Νάξου και τα αγροτικά ιατρεία των νησιών .Ουσιαστική συνεργασία υπήρξε με όλους τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων. Η συγκεκριμένη εξόρμηση ήταν αρκετά χρήσιμη και δόθηκε η δυνατότητα  να υπάρξει υγειονομική παρέμβαση σε 309 περιστατικά που δεν είχαν την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε εξειδικευμένες δομές υγείας.

Κατά αρχήν στα χωριά Κωμιακή, Κόρωνο την πρώτη μέρα, Φιλώτι την δεύτερη και στη συνέχεια τις δύο επόμενες μέρες στα νησιά Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα. Η εξόρμηση έκλεισε με εξετάσεις στο ιατρείο της Απειράνθου στη Νάξο.

Την Δευτέρα 2 Απριλίου ο Γιάννης Βλασερός επισκέφθηκε την Σαντορίνη όπου συμμετείχε  στην εκδήλωση του Θηραϊκού λαού στην διεκδίκηση του να παραμείνει ενεργό το ιδιωτικό αεροπλάνο αεροδιακομιδής των ασθενών  του νησιού και στο αίτημα του να ανανεωθεί  η θητεία ενός επιτυχημένου γιατρού του νοσοκομείου. Λαμβάνοντας δε τον λόγο υπερασπίσθηκε τα δίκαια αιτήματα του κόσμου καταλήγοντας ότι οι κρατούντες πρέπει να αφουγκράζονται τη φωνή του κυρίαρχου Λαού".