Οι συνταξιούχοι ξεκινούν δράσεις κόντρα στα κυβερνητικά μέτρα

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ  βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς,  παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργηση του, των οικογενειακών επιδομάτων.

Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.

Ακολουθούν: Ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία,  αλλά και  νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά -  αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ - ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Διεκδικούμε  τις συντάξιμες αποδοχές μας.  Την 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων- εφάπαξ- μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα μας στην υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί  στο ακέραιο γιατί  σε  όλη μας την ζωή τα πληρώσαμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Τις θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας.

Επιστροφή στο ακέραιο των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγεία.

 Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

 Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας καμία περικοπή.

Απορρίπτουμε την φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στον δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη 18% με τη «προσωπική διαφορά» και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.

Δεν υιοθετούμε και δεν δίνουμε άλλοθι στις  αποπροσανατολιστικές της,  τακτικές.  Αφού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας φάει και το υπόλοιπο καρβέλι κατά τη προσφιλή της πρακτική, πετάει λίγα ψίχουλα στο τραπέζι που και αυτά τα είχε αφαιρέσει από εμάς (όπως την παρακράτηση για την υγεία), με τη συνδρομή και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η είδηση δεν είναι τα ψίχουλα αλλά το υπόλοιπο του καρβελιού που ετοιμάζεται να μας πάρει.

 Το αίτημα μας είναι να καταργηθεί κάθε κράτηση για την υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

Δίνουμε  όλοι μαζί την μάχη. Είμαστε και μένουμε  στον δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση για να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο.  Στη λογική «δεν γίνεται τίποτα όλοι ίδιοι είναι».

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΞΟΥ  συμμετέχει στο 10ήμερο δράσης και πέρα από τα γενικά αιτήματα διεκδικούμε σε τοπικό επίπεδο:

Πλήρη επάνδρωση και εξοπλισμό του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Επάνδρωση των αγροτικών ιατρείων στη ορεινή ΝΑΞΟ              ( ΚΩΜΙΑΚΗ – ΚΟΡΩΝΟ – ΑΠΕΙΡΑΝΘΟ ) για να μην αναγκάζονται οι συνταξιούχοι για το παραμικρό   πρόβλημα, για μια συνταγή, να μετακινούνται στη χώρα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ - ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, στο πλαίσιο του δεκαήμερου θα πραγματοποιηθούν ακόμα οι εξής συγκεντρώσεις:

-- Αγρίνιο, στις 4 Οκτώβρη, στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη στις 10.30 π.μ.

-- Ανατολική Στερεά, στη Θήβα, στις 4 Οκτώβρη, στην κεντρική πλατεία στις 10.30 π.μ.

-- Πανθεσσαλική συγκέντρωση, στη Λάρισα, στις 5 Οκτώβρη, στην κεντρική πλατεία στις 10.30 π.μ.

-- Πελοπόννησος, στην Πάτρα, στις 5 Οκτώβρη, στο Εργατικό Κέντρο στις 10.30 π.μ.

-- Πανηπειρωτική συγκέντρωση στα Γιάννενα, στις 6 Οκτώβρη, στο Εργατικό Κέντρο στις 10.30 π.μ.

-- Κρήτη, στα Χανιά, στις 6 Οκτώβρη, στην πλατεία Αγοράς στις 11 π.μ.

-- Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη, στις 9 Οκτώβρη, στην κεντρική πλατεία στις 11 π.μ.

-- Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Οκτώβρη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ.

-- Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Αλεξανδρούπολη, στις 11 Οκτώβρη, μπροστά στο Επιμελητήριο στις 11 π.μ.