Οινούσες: Οι Τούρκοι έσπασαν για πρώτη φορά στην άτυπη συμφωνία για το Πάσχα με υπερπτήση

θα μπορούσε να έχει και τίτλο «ο Καμμένος φεύγει, οι Τούρκοι έρχονται..» Παραβιάζοντας την άτυπη συμφωνία, που προβλέπει να μην γίνονται πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο τις ημέρες των εθνικών ή μεγάλων θρησκευτικών εορτών στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες προκλήσεις, η Άγκυρα αποδεικνύει και σήμερα την πρόθεσή της να συντηρήσει την ένταξη με κάθε τρόπο.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, το πρωί δύο τουρκικά F-16 πέταξαν διαδοχικά πάνω από το νησί των Οινουσσών. Το πρώτο στις 11:11 και το δεύτερο στις 11:20. Οι δύο υπερπτήσεις έγιναν σε μεγάλο ύψος - σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις όπου οι τούρκοι πιλότοι σκόπιμα πετούν χαμηλά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις στους κατοίκους του νησιού. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα Φυλάκια Παναγιάς Οινουσσών και Φαρμακονησίου και αντάλλαξε ευχές για την εορτή του Πάσχα με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες. Στην επίσκεψη ήταν παρών και ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος που είναι Έφεδρος Λοχαγός Καταδρομέας.

Το Πασχαλινό μήνυμα 

Από το Φυλάκιο της Παναγιάς, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση: «Χριστός Ανέστη. Σήμερα είμαστε εδώ με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Παναγιώτη Κιμουρτζή και τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο, δίπλα στον Διοικητή, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατεύσιμους στο Φυλάκιο της Παναγιάς.

Το Φυλάκιο της Παναγιάς είναι ένα από τα πιο προκεχωρημένα φυλάκια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της δύναμης της ΑΣΔΕΝ. Μαζί με το προσωπικό μας που φυλάει «Θερμοπύλες», σήμερα, ημέρα του Πάσχα, ημέρα γιορτινή, ημέρα ελπίδας, εύχομαι το Αναστάσιμο Φως να φωτίσει τις ψυχές όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας και των οικογενειών τους που βρίσκονται μακριά όταν εκείνοι έχουν το καθήκον μπροστά τους.

Παράλληλα, η σκέψη όλων μας, η σκέψη όλου του ελληνικού λαού, είναι δίπλα στον αξιωματικό και τον υπαξιωματικό που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Ευχόμαστε γρήγορα να έλθει για αυτούς η λευτεριά.

Σήμερα, στο πασχαλινό τραπέζι, σε όλα τα στρατόπεδα, με διαταγή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις. Ξέρω ότι θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις και σε κάθε ελληνικό σπίτι μέχρι την επιστροφή των δύο στελεχών μας. Χριστός Ανέστη. Μήνυμα αγάπης, μήνυμα δύναμης και μήνυμα ασφάλειας και σιγουριάς, από εδώ, από το Φυλάκιο της Παναγιάς».

Η πρώτη Ανάσταση

Να σημειώσουμε ότι χθες Μεγάλο Σάββατο στη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών, στο άκρο του Αιγαίου ακούστηκε το πρώτο «Χριστός Ανέστη» στην Ευρώπη από τον Μητροπολίτη Μάρκο το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.  Το αναστάσιμο μήνυμα ακούστηκε στις 12:30 το μεσημέρι.

Στην τελετή παρέστη ο Διοικητής 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Π. Κιμουρτζής, ο Δήμαρχος Οινουσσών καπ. Στέφανος Βογιατζής. Από την Αιγνούσα ήρθαν επίσης ο Προιστάμενος του Λιμενικού Σταθμού κ. Σταμάτης Φωτεινός, από την ΑΕΝ ο κ. Δημήτρης Περάκης και ο καπ. Γιώργης Χαλκιάς. Τον Μητροπολίτη συνόδευσαν ο αρχιδιάκονος π. Απόστολος Λάρδας καθώς και παιδιά της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Χίου "Το καράβι του Χριστού".

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ