Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου: Στήριξη σε Λεονάρδο Χατζηανδρέου για τη διεκδίκηση του Δήμου...

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου: Στήριξη σε Λεονάρδο Χατζηανδρέου για τη διεκδίκηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

|

Και έχουμε «λευκό καπνό»… Η Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νάξου μετά από δίμηνη διαβούλευση ανακοίνωσε το αποτέλεσμα όσον αφορά τον διεκδικητή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που δεν είναι άλλος από τον πρώην βουλευτή και Δήμαρχο κο Λεονάρδο Χατζηανδρέου

Στην αρχή ήταν φήμη, στη συνέχεια διαρροή, μετά είχαμε … επίσημη διαρροή μέσω του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού και εν τέλει είχαμε την ανακοίνωση από το αρμόδιο όργανο, την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νάξου… Αναφερόμαστε στον εκλεκτό για τη διεκδίκηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υπό την σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου.. Οι εξελίξεις της …δίμηνης διαβούλευσης ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο με την επιλογή του κου Χατζηανδρέου, στη συνέχεια είχαμε την επικοινωνία μέσω συνεντεύξεων του κου Μανιού σε τοπικά ΜΜΕ (ραδιόφωνα) όπου εξήγησε την απόφαση για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου. Παράλληλα δε, εξήγησε ότι το 2014 έγινε λάθος να κατεβεί στον εκλογικό στίβο με «στενά κομματικούς υποψηφίους και ζήτησε την κατάρτιση ψηφοδελτίου με» πρόσωπα ευρείας αποδοχής» ..

Και χθες ήρθε η επίσημη ενημέρωση από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νάξου που όπως τονίζει στο δελτίο Ενημέρωσης ««Υποστήριξη στο Λεονάρδο Χατζηανδρέου ως επικεφαλής της πλατιάς δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης νίκης στο Δήμο Νάξου και ΜΚ»

Τι αναφέρει;  «Η ολομέλεια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου στις 11/11/2018, εκτίμησε την σπουδαιότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κορυφαίο θεσμό δημοκρατίας, αποκέντρωσης λαϊκής συμμετοχής και ανάπτυξης. Η εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Μαΐου θα διεξαχθεί με Απλή Αναλογική. Αυτή η εμβληματική δημοκρατική τομή δημιουργεί τις προϋποθέσεις ουσιαστικής αλλαγής και αποτύπωσης της κοινωνικής απαίτησης για ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της συμμετοχής των πολιτών, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Στις επερχόμενες δημοτικές συγκρούονται οι νεοφιλελεύθερες απόψεις διάλυσης της Τ.Α., η εκχώρηση των βασικών λειτουργιών της σε ιδιώτες, με την πολιτική της Κυβέρνησης μας που βάζει σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια για την ενίσχυση και την αναζωογόνηση της, με το νέο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης (Κλεισθένης Ι)

Επιβεβαιώθηκε ο στόχος μας που είναι η δημοκρατική αλλαγή στο Δήμου Νάξου, με ένα ικανό δημοτικό σχήμα που θα οδηγήσει τη Νάξο στη νέα εποχή, αντιστρέφοντας τα καταστροφικά αποτελέσματα της τελευταίας οκταετίας. Ενός Δήμου με πρώτο ρόλο  στη νέα φάση ανάπτυξης των πέντε νησιών, στην αλλαγή παραγωγικού/οικολογικού/πολιτιστικού μοντέλου  και με άλλη στάση απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα, που συνθλίβουν τις ανθρώπινες ανάγκες, τον πολιτισμό μας και την φύση.

Μετά από διαλογική συζήτηση εκτίμησε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχτεί  πρώτον, με τη συγκρότηση ενός νικηφόρου σχήματος που θα προκύψει μέσα από ευρύτερες δημοκρατικές και προοδευτικές συνεργασίες, με διαβούλευση παρατάξεων, επιτρόπων πολιτών, συλλογικοτήτων, με συζητήσεις, ζυμώσεις μέσα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας.

Και δεύτερον με τη στήριξη ως επικεφαλής στο κοινό εγχείρημα ενός υποψηφίου, μη κομματικού, όχι από αδυναμία ή έλλειψη ικανών προσώπων στο το χώρο μας, αλλά με κριτήριο να συσπειρώνει τον ευρύτερο δυνατό προοδευτικό χώρο, να έχει την πλατύτερη αποδοχή και υποστήριξη των δημοκρατικών δυνάμεων της κοινωνίας της Νάξου και  των Μικρών Κυκλάδων και συγχρόνως να διαθέτει την απαιτούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία για την ανόρθωση του Δήμου.  Επίσης να διαθέτει το απαιτούμενο πολιτικό ανάστημα με το δεδομένο ότι το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και στη Νάξο θα είναι βαθιά πολιτικό.

Η Γενική Συνέλευση της ΟΜ Νάξου, κλείνοντας μια δίμηνη διαδικασία συζήτησης και διαβούλευσης,  αποφάσισε  με μεγάλη πλειοψηφία να προτείνει προς την κοινωνία της Νάξου την υποστήριξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου ως επικεφαλής της πλατιάς δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης που είναι αναγκαία για τη νικηφόρα έκβαση με τους καλύτερους όρους της εκλογικής μάχης στο  Δήμο Νάξου.

Η ΟΜ εξουσιοδότησε την επιτροπή αυτοδιοίκησης να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση της πρότασης μας, με την συμμετοχή της στις παραπέρα διαδικασίες συγκρότησης του εκλογικού νικηφόρου σχήματος.

Η πρόταση μας δεν κατατίθεται αντιπαραθετικά στους δημοτικούς συμβούλους της τελευταίας τετραετίας οι οποίοι ανέπτυξαν πλούσια αντιπολιτευτική δράση κατά της δημοτικής αρχής. Δεν υποτιμά την προσφορά τους, την προσωπικότητα τους, σέβεται τις απόψεις τους και ούτε βρίσκεται κατ’ ανάγκη σε αντίθεση με δρομολογημένες διαδικασίες επιλογής κοινού υποψηφίου. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή όλων στο κοινό εγχείρημα είναι παραπάνω από αναγκαία.

Καλούμε τη κοινωνία της Νάξου, συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες να συζητήσουν και να υποστηρίξουν την πρόταση μας, συμμετέχοντας στο πανδημοκρατικό προοδευτικό προσκλητήριο με πρώτο στόχο την εκλογική νίκη στο Δήμο Νάξου και επόμενο μεγαλύτερο στόχο την αναγέννηση του”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...