Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟ.ΝΑ.Σ.: Μία ντουζίνα αιτήματα για τη Νάξο

Ο.ΝΑ.Σ.: Μία ντουζίνα αιτήματα για τη Νάξο

|

Ψήφισμα στον … αέρα από την Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) με μία ντουζίνα θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του νησιού – Ποια είναι τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι

Αν και είδαν το φως της δημοσιότητας με μικρή καθυστέρηση οι θέσεις της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) είναι πάντα χρήσιμες και στοχεύουν στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων στη Νάξο…  Όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση, μιλάμε για το ψήφισμα που βγήκε ως αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης, η οποία έγινε στις 9 Δεκεμβρίου στη Λέσχη του Συλλόγου Απεραθιτών Νάξου και φέρει την υπογραφή των Μανώλη Καλαϊτζή (πρόεδρο) και Ευανθία Ζιούλη (Γενική Γραμματέα). Και στο ψήφισμα αυτό έχουμε μία ντουζίνα ζητήματα.. Από το θέμα της αφαλώτησης και γενικότητα της ύδρευσης έως το χωροταξικό, την επέκταση του διαδρόμου στο αεροδρόμιο και το νέο λιμάνι έως το σμυριδικό και τον Απόλλωνα…  Θέματα που κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν πραγματικότητα ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού στο μεγαλύτερο δυνατό σημείο….

Αναλυτικά το ψήφισμα της ΟΝΑΣ αναφέρει:

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), η οποία συνήλθε στις 09/12/18 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 στη λέσχη του Συλλόγου Απεραθιτών  Νάξου, Ανδριτσαίνης 51 Γαλάτσι, μετά από προτάσεις μελών και σχετική συζήτηση, αποφάσισε, ομόφωνα, τα εξής:

1. Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να προχωρήσει στην εγκατάσταση μόνιμου συστήματος αφαλάτωσης που να έχει τη δυνατότητα εξασφάλισης της ποσότητας νερού που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο. Παράλληλα, να γίνει εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού με το νερό των βιολογικών καθαρισμών, μετά από δευτερογενή επεξεργασία.

2. Να προχωρήσει η σύνταξη χωροταξικού σχεδίου στο νησί μας, για να σταματήσει η υποβάθμιση του περιβάλλοντος από την άναρχη ανάπτυξη, η οποία δημιουργεί καταστάσεις που υπονομεύουν τον ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Νάξου, σε όλους τους τομείς.

3. Να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, οι σχετικές μελέτες, και να εξασφαλιστούν τα κονδύλια που απαιτούνται για τον εκσυχρονισμό του Λιμανιού και την κατασκευή εμπορικού Λιμανιού στη Νάξο.

4. Να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός για το κυκλοφοριακό στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, ώστε να αποφεύγονται παράπονα και διαμαρτυρίες, κυρίως, από τους μονίμους κατοίκους αλλά και από τους παρεπιδημούντες.

5. Ζητά από το Αρμόδιο Υπουργείο να λύσει το χρόνιο πρόβλημα του ΣΜΥΡΙΔΙΚΟΥ και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των σμυριδεργατών.

6. Επαναφέρει στην επικαιρότητα και ζητά την ανεξάρτητη λειτουργία του Νοσοκομείου Νάξου και την συνέχιση της ενίσχυσής του, με ειδικευμένο προσωπικό για να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στον Ναξιακό λαό.

7. Εκφράζει την ανησυχία της για την καθυστέρηση των εργασιών επέκτασης του αεροδιαδρόμου του Αεροδρομίου Νάξου και ζητά την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου.

8. Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου για τη λειτουργία του Κ.Ε.Γ.Ε. στο Σαγκρί, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

9. Ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων και φορέων του Απόλλωνα για την επίλυση των προβλημάτων του οικισμού που εκκρεμούν και έχουν οξυνθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

10. Να γίνεται ισόρροπη και έγκαιρη συντήρηση του κεντρικού οδικού δικτύου, πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και να προχωρήσουν  -επιτέλους- οι σχετικές διαδικασίες για την επέκταση του περιφερειακού οδικού δικτύου σε όλες τις νοτιοδυτικές παραλίες της Νάξου.

11. Οι αρμόδιοι φορείς (Δήμος – Περιφέρεια), ανάλογα με την αρμοδιότητα, να κάνουν αποδεκτά τα αιτήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και να προχωρήσουν στη λύση των χρόνιων προβλημάτων (ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικών καθαρισμών, διάνοιξη & συντήρηση κοινοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου, καταπάτηση δημοτικών και κοινοτικών εκτάσεων) και την αξιοποίηση περιοχών φυσικού κάλους.

12. Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο που είχε επιλεγεί.

Προς

– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

– Γραφείο Αντιπεριφεριάρχη- Έπαρχο Νάξου

– Δήμο Νάξου   &  Μικρών Κυκλάδων

– Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων:  Γραφείο Υπουργού

– Υπουργείο Υγείας :   Γραφείο Υπουργού

– Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Γραφείο Υπουργού

– Υπουργείο Μεταφορών: Γραφείο Υπουργού

– Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Γραφείο Υπουργού

– Υπουργείο Ναυτηλίας; Γραφείο  Υπουργού, Γραφείο Αναπληρωτή  Υπουργού

– Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

– Λιμενικό Ταμείο Νάξου

ΚΟΙΝ:

– Βουλευτές Ν.Κυκλάδων

– Σύνδεσμος Σμυριδεργατών Λυώνα

– Δημοτικά & Κοινοτικά Διαμερίσματα

 – Νοσοκομείο – Κ.Υ.  Νάξου

– Μ.Μ.Ε

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Κέα – Εθελοντική αιμοδοσία: Συγκεντρώθηκαν 100 μονάδες αίματος

Εθελοντική Αιμοδοσία Απριλίου 2024 – Ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα

ΠΟΕΔΗΝ: Οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας

Ανησυχία για τις ελλείψεις που καταγράφει η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ - Τι αναφέρει για τις Κυκλάδες

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Ολυμπιακή Φλόγα – Πάρος: Εκδήλωση τελετής υψηλού πολιτισμικού επιπέδου (photos)

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Άννας Κάγκανη Κορτιάνου και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κας Φλώρας Λουκή. (photos)

Φόρτωμας: Συνάντηση εργασίας με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: “Καθαρίζει” απόψε (20/04) τον Πρωτέα και πάει …τελικό

Ωρα... τελικού για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia . Αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και πιάνει τον μεγάλο στόχο, την παρουσία στον τελικό ανόδου κόντρα στο Αιγάλεω ή Δάφνη Πανελευσινιακό