ΟΝΝΕΔ: Από την Κύθνο, μέσω Λέσβου, η Μαλασίδη στην Κεντρική Επιτροπή

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας  η πρώτη σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ που προέκυψε από το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Οργάνωσης. Η σύνοδος διεξήχθη με πλήρη απαρτία και με 50% αυξημένη τη συμμετοχή γυναικών και αναδείχθηκαν ο Γραμματέας και ο Β΄ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο οποίος θα συνεπικουρεί τον Πρόεδρο στο οργανωτικό σκέλος της Οργάνωσης, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, η Κεντρική Ελεγκτική Επιτροπή και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Στις θέσεις Γραμματέα και Β΄ Γραμματέα ανακηρύχθηκαν ο Νίκος Σιαδήμας και ο Γιάννης Αναστασόπουλος αντίστοιχα. Το λόγο έλαβαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, οι δύο πρώτοι εκλεγέντες στην ΚΕ της Οργάνωσης Κώστας Μαμουλής και Μένιος Κορομηλάς, ο πρώτος εκλεγείς εκπρόσωπος της Οργάνωσης στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Άγις Δήγκας και ο απερχόμενος Γραμματέας ΚΕ Ανδρέας Καρασαρίνης..

Ανάμεσά τους και μία Κυκλαδίτισσα, η Φλώρα Μαλασίδη από τον Κύθνο... Ξεκίνησε βέβαια, τα πρώτα της βήματα από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης και την ΟΝΝΕΔ Λέσβου. Είναι εν ενέργεια Γραμματέας πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελλάδος. Στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ!

Στην ομιλία της έκανε αναφορά στον αγαπημένο τόπο καταγωγής της, την Κύθνο Κυκλάδων:  «Το νησί της Κύθνου και συγκεκριμένα οι Κυκλάδες σημειώνουν ραγδαία αύξηση τουρισμού τα τελευταία 8 χρόνια, γι’ αυτο το λόγο χρειάζεται να εστιάσουμε σε κάτι διαφορετικό και παραγωγικό! Αντί για την ευκαιριακή λύση των airbnb χρειάζεται να εστιάσουμε σε μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού όπως η διατήρηση και η ανάπλαση των παραδοσιακών οικισμών, τα λεγόμενα «κελιά».

Τα ελληνικά νησιά για να αναπτύξουν τον τουρισμό τους χρειάζονται στοχευμένη διαχείρηση και διοίκηση χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον και δίνοντας ευκαιρίες σε νέους επιχειρηματίες!»

Οι Κυκλάδες πρέπει να βγουν μπροστά, τα νησιά είναι κομμάτι της ομορφιάς της Ελλάδας, του πολιτισμού μας και της οικονομίας μας, η φωνή τους πρέπει να γίνει μια δυναμική νεολαία.