ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: "Πάρτε θέση για το σμυριδικό"

Μεγάλη κουβέντα γίνεται αυτές τις ημέρες για το σμυριδικό. Εχουμε φτάσει άλλωστε τέλη Οκτωβρίου και τα ορυχεία στην ορεινή Νάξο παραμένουν κλειστά. Ο χρόνος τρέχει εις βάρος των σμυριδεργατών και όπως είναι λογικό, αγωνία υπάρχει σε όλους…

Και έρχεται η Νέα Δημοκρατία, μέσω των τοπικών οργανώσεων της (ΤΟ και ΟΝΝΕΔ) να εκφράσει κι αυτή την δική της αγωνία και να ζητήσει από την Κυβέρνηση τι απαντήσεις δίνουν για το χρόνο έναρξης των εργασιών και για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών..

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της Νάξου και η ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων συναισθανόμενοι το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ορεινή Νάξο λόγω του κλεισίματος των ορυχείων σμύριδας θέλει να εκφράσει:

Την συμπαράσταση σε όλους τους θιγόμενους εργαζομένους και την ανησυχία της για τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Mε βάση τα ισχύοντα έως της 31/12/2018, θα πρέπει το κράτος να έχει ολοκληρώσει την παραλαβή σμύριδας ποσότητας 7.200 τόνων, ενώ συγχρόνως να έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Παρατηρήσαμε ότι έως τις 27 Οκτωβρίου δεν έχει ξεκινήσει η εξόρμηση. Απαιτούμε να πάρουν θέση η Κυβέρνηση και οι Κυβερνητικοί Βουλευτές των Κυκλάδων και να ενημερώσουν τον Ναξιώτικο λαό για την ημερομηνία έναρξης της εξόρυξης».