Ώρα ορκωμοσίας

Μπορεί από την 1η Σεπτεμβρίου η νέα Δημοτική Αρχή στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες να σηκώνει τα μανίκια και να πιάνει δουλειά, όμως η ορκωμοσία θα γίνει μερικές ημέρες νωρίτερα, δηλαδή την Κυριακή 24 Αυγούστου και ώρα 12:30 σε εδική δημόσια εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Χώρας Νάξου. Το παρών θα δώσουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, νέοι και παλιοί και το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου θα είναι ανανεωμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό καθώς από τη προηγούμενη θητεία του μόνο επτά μέλη … επέζησαν της μάχης των εκλογών…

Από τη πλειοψηφία, του Δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη, μόνο έξι πρόσωπα κατάφεραν να παραμείνουν στις θέσεις τους και μάλιστα όλοι είχαν υψηλή θέση ήτοι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυρομμάτης και πέντε αντιδήμαρχοι, ήτοι Δημήτρης Λιανός (πρώτος σε ψήφους και πρόεδρος της 1ης ειδικής συνεδρίασης με το καλημέρα της νέας θητείας), Τοτόμης Πρωτονοτάριος, Μανώλης Πολυκρέτης, Αργύρης Ανεβλαβής και Δημήτρης Μανιός. Τα υπόλοιπα νέα πρόσωπα που θα καθίσουν στις θέσεις της πλειοψηφίας είναι οι: Ευάγγελος Παντελιάς, Νίκος Σέργης, Νίκος Βαθρακοκοίλης, Γιάννης Τσολάκης, Μιχάλης Μαρούλης, Νίκος Σιδερής, Μιχάλης Πράσινος (Δονούσα), Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά), Παναγιώτης Φωστιέρης (Κουφονήσι) και Νικολέτα Σίμου (Σχοινούσα), με τη τελευταία να είναι και η νεώτερη αντιδήμαρχος στην ιστορία του Δήμου.

Στην μειοψηφία, οι αλλαγές ήταν σαρωτικές. Μάλιστα, η πρόσφατη απόφαση του πρώην Δημάρχου Νίκου Μαράκη να αποποιηθεί την εκλογή του αφήνει την μείζων μειοψηφία χωρίς σύμβουλο που να έχει προηγούμενη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κι έτσι την μείζων μειοψηφία απαρτίζουν οι Νίκος Μαϊτός (επικεφαλής της παράταξης Νησιωτική Πολιτεία), Σταμάτης Σέργης, Μαρούσα Σπυριδάκη, Γιάννης Αξαόπουλος, Νίκος Φραγκίσκος (πρώτος επιλαχών αντί του Νίκου Μαράκη), Μανώλης Κορακίτης, Γιάννης Μαράκης και Νίκος Χουζούρης (του Στεφάνου). Και στην ελάσσων μειοψηφία, οι «Πολίτες για τα νησιά μας» έχουν δύο δημοτικούς Συμβούλους, δηλαδή τον επικεφαλής Βασίλη Βρούτση και τον Αντώνη Βασαλάκη, ενώ σταθερή αξία παραμένει η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Ευδοκία Ψαρρά. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News