Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαίδες Ναξίων: Αμύνεσθαι περί πάτρις

Παίδες Ναξίων: Αμύνεσθαι περί πάτρις

|

Μέσα από τη στήλη «Σημεία και Τέρατα» η εβδομαδιαία σατυρική εφημερίδα «η Μάσκα» δίνει μία ολοκληρωμένη διάσταση της πρότασης του Δημάρχου κου Μαργαρίτη για την καλύτερη φύλαξη του Νοσοκομείου – Κέντρο Υγείας στο νησί της Νάξου… 

Πάει το καλοκαίρι, άρχισαν να μαζεύονται από πάνω μας τα μαύρα σύννεφα του προσφυγικού, μια ξαφνική καταιγίδα επαίνων και συγχαρητηρίων, προερχόμενη τόσο από τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για το προσφυγικό, όσο και από την ίδια την Μέρκελ έπληξε τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας και αναμένονται βροχή οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, μετά από τις επιπλοκές με την Τουρκία. Και πάλι καλά να λέμε, γιατί οι φωτιές που μας έχουν ανάψει δεν είναι και λίγες…

Γιατί εδώ που τα λέμε από συγχαρητήρια έχουμε χορτάσει! Μπουχτίσει! Αηδιάσει!

Συγχαρητήρια για την αντοχή μας, για την προθυμία μας, για την αλληλεγγύη μας και επαίνους και μετάλλια και τον Γιωργάκη τον βραβεύσανε πέντε φορές, αν τα είχαμε όλα αυτά σε λεφτά, θα μειώναμε το χρέος μας, που είναι και το ζητούμενο!

Άσε που ως γνωστό πλέον για να μας γεμίζουν συγχαρητήρια και παράσημα κάτι περιμένουν πάλι από μας… Να βγάλουμε ακόμα και για το προσφυγικό το φίδι από την τρύπα… Και το  φίδι βγήκε από την τρύπα του και πήγε κι έκαψε το κτήριο στα Εξάρχεια που φιλοξενούνται πρόσφυγες…

Από τη μια συχαρίκια και από την άλλη να μας τρώει η αγωνία για το άμεσο μέλλον, η αγωνία που μας έχει καταλάβει εξαιτίας της εξάπλωσης της είδησης της εξάπλωσης της ελονοσίας… και οι θεωρίες για εστίες της νόσου στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων…

Πάντως περισσότερο έπρεπε να μας ανησυχούν οι συνεχόμενες κυβερνητικές διαψεύσεις που λένε ότι δεν αντιμετωπίζουμε έξαρση της νόσου, επειδή τα κουνούπια δεν βρίσκουν αίμα, μιας και το έχει ρουφήξει η κυβέρνηση ή ότι δεν εμπλέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο σίτισης των μεταναστών στις Σέρρες, επειδή ο μπαμπάς νομαρχιακός σύμβουλος παραιτήθηκε από το κόμμα και η κόρη εργολάβος δεν ανήκε ποτέ σε αυτό!  Πάντως αν θέλετε να πάψετε να ανησυχείτε για την ελονοσία δίπλα υπάρχει η λύση που μόνο μια αριστερή παρένθεση, παρντόν κυβέρνηση, θα μπορούσε να προσφέρει!

Είναι πάντως εμφανές ότι περισσότερο από μας πάντως ανησυχεί η ίδια κυβέρνηση, αφού με το περιστατικό των Σερρών έχασε πλέον το ηθικό πλεονέκτημα, έναντι των υπολοίπων λαμογιών.

Αγωνία 

Και δεν είναι μόνο αυτό για το οποίο ανησυχούν στην κυβέρνηση. Η μεγάλη αγωνία τους είναι να μπορέσει ο πρωθυπουργός, ο ηγέπρης της αριστεράς, να παρουσιάσει κάτι θετικό στην ομιλία του στη ΔΕΘ σε λίγες μέρες. Άτυπες συγκλίσεις υπουργικών συμβουλίων, τα οποία λέγονται άτυπα γιατί δεν κρατούνται οι τύποι και ο καθένας πετάει ό,τι μαλακία του κατέβει αρκεί να μπορεί να μπορεί γίνει πιστευτή από τον κόσμο,  και συσκέψεις επί συσκέψεων, μπας και βρεθεί έστω και ένα θετικό, ένα ελπιδοφόρο, ένα καλό νέο να το ανακοινώσει ο Αλέξης. 

Επειδή το να βρεθεί θετική είδηση για να την ανακοινώσει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι δυσκολότερο από το να βρεθεί, ένας ψήλος στα άχυρα ή μια γωνία στο δεκάρικο, νομίζω πως το μόνο θετικό που μπορεί να πει ο Αλέξης στον λαό (και να είναι αλήθεια όμως!) είναι να ανακοινώσει ότι έχει ρέζους θετικό ομάδα αίματος! 

Αυτό του το επιβεβαιώνουν και οι γιατροί που εμφανίζονται στο πρωτοσέλιδο της σημερινής «Μάσκας» με τον τίτλο μια ωραία ατμόσφαιρα. Βλέπετε η κυνική, ζοφερή, μουντή, ψυχρή εικόνα του νοσοκομείου στο οποίο βρίσκεται κλινήρης ο πρωθυπουργός, έχει διαμορφωθεί σε μια ζωηρή, χρωματιστή, χαρούμενη, ωραία ατμόσφαιρα, είναι το ευχάριστο αφήγημα και μια νότα αισιοδοξίας στην βαριά πολιτική κατάσταση που βρίσκεται ο Αλέξης. Στο προσκέφαλό του οι θεράποντες ιατροί  που εκτός του ότι είναι επιφορτισμένοι με το να βρουν θεραπεία στην θετική-δημιουργική-πολιτική ανεπάρκεια του πρωθυπουργού, ενόψει της ΔΕΘ, θα πρέπει να βρουν και ενόψει της έλευσης της τρόικας, λύσεις για να προχωρήσει η αξιολόγηση, παρόλο που και εκεί υπάρχει διαπιστωμένα ανεπάρκεια στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων.    

Πανηγυρισμοί 

Στα δικά μας όμως τώρα όπου διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και μαζί την τελευταία εβδομάδα της καλοκαιρινής σεζόν και μαζί την τελευταία εβδομάδα κατάληψης του νησιού από τα ΙΧ που αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επιστρέψουν ομαδικώς, από εκεί που ήρθανε!

Μάλιστα ο φετινός αυξημένος αριθμός επισκεπτών αποτέλεσε αιτία πανηγυρισμών από πλευράς δημοτικής αρχής και δημάρχου. Και όλα αυτά αμέσως μόλις συνήλθαν από τον αρχικό αιφνιδιασμό, μιας και τα υψηλά ποσοστά τουριστικής κίνησης ήταν εντελώς ανέλπιστα γι’ αυτούς, καθώς δεν φρόντισαν να διαφημίσουν, να προβάλλουν, να οργανώσουν και να παρουσιάσουν μια αξιοπρεπή εικόνα του νησιού μας!   

Τα ευχάριστα όμως δεν σταματούν εδώ. Το Μανολάκι απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στους αρκετούς και φέτος επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το ίδιο έκανε και ο ανταγωνιστής του αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού και έπαρχος Νάξου και πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων και άντρας της γυναίκας του, διατηρώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον στον μεταξύ τους αγώνα για το ποιος Μαργαρίτης θα βγάλει τις περισσότερες φωτογραφίες και ανακοινώσεις άνευ ουσίας!…

Νοσοκομείο – πρόταση έκπληξη 

Να έρθουμε όμως στην ουσία. Την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» η παράσταση με τον τίτλο: «Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Νάξου».  Σε αυτήν πρωταγωνίστησαν εκτός από τους Μαργαρίτηδες, ο πρώην και ο νυν διοικητής του νοσοκομείου Νάξου και αρκετοί άλλοι εμπλεκόμενοι οι οποίοι αναφερόμενοι στο παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου, έκαναν μακροσκελείς αναφορές στο παρελθόν του!

Ένα παρελθόν γεμάτο από αγώνες, από διεκδικήσεις, από εγκαίνια και υποσχέσεις, το οποίο οδήγησε το νοσοκομείο μας στο σημερινό ζοφερό παρόν και το αυριανό αβέβαιο μέλλον!…

Χιλιοειπωμένες κουβέντες για τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας, κι εμείς οι δημότες που τόσα χρόνια απαξιώνουμε το νοσοκομείο κάθε φορά που αναφερόμαστε σε αυτό και οι άλλοι, οι με οποιοδήποτε τρόπο εμπλεκόμενοι, που το απαξιώνουν χρόνια τώρα διατηρώντας το υποβαθμισμένο.

Η μόνη διαφορά σε αυτή την πολυπαιγμένη παράσταση ήταν ότι εμφανίστηκε ο νέος αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Νάξου, Κώστας Απιδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να καταναλώσει όλη τη θετική του ενέργεια με σκοπό να βελτιώσει την κατάσταση του νοσοκομείου.

Είναι κι αυτή μια μέθοδος… Ο κάθε διοικητής που πέρασε από το νοσοκομείο προσπάθησε με τον δικό του τρόπο και ο νυν, διάλεξε τη θετική ενέργεια…

Αν φτάνει αυτό για να αλλάξει η κατάσταση, δεν είμαι ειδικός στο Ταό για να απαντήσω, αλλά φαντάζομαι θα χρειαστούν τόνοι θετικής ενέργειας για να εκτοπίσουν τόνους αρνητικής ανενέργειας!

Προσωπικά -και μιας και το έχει η μοίρα μου να συνδέομαι φιλικά με τους διοικητές του νοσοκομείου- να ευχηθώ στον Κώστα καλή επιτυχία και may the force be with you!

Η καλύτερη πάντως ατάκα της παράστασης ανήκει στο Μανολάκι μας. Όταν ήρθε η κουβέντα για την φύλαξη του νοσοκομείου, το Μανολάκι πρότεινε να το φρουρεί ο στρατός!

Πονεμένη ιστορία το νοσοκομείο μας, κι επειδή δεν υπάρχει κλάμα χωρίς γέλιο το Μανολάκι βάλθηκε   να διασκεδάσει όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και όσους εντυπωσιάστηκαν από την ιδέα του.

Προσωπικά και για να δώσω λίγο ακόμα περισσότερο έκταση στην ιδέα του Μανολακιού, προτείνω στην φύλαξη του νοσοκομείου να συμμετέχουν και τα τρία σώματα στρατού και παραπάνω παραθέτω φωτογραφία από την τελετή έναρξης της φρούρισης του νοσοκομείου κατά την οποία θα τιμηθεί ο εμπνευστής της ιδέας.

Πλάκα-πλάκα όμως, να έχεις υπόψη σου Μανολάκι, πως όταν βλέπεις έξω από το νοσοκομείο αστυνομία υποψιάζεσαι ότι μπορεί να υπάρχει έλλειψη σε φάρμακα και η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της για τυχόν εισβολή των εξαρτημένων, αλλά όταν βλέπεις έξω από το νοσοκομείο στρατό, τότε έχεις την πεποίθηση ότι ή πραξικόπημα έγινε, ή  φυσική καταστροφή ή πόλεμος!

Και δε νομίζω να θες με τις ιδέες σου να δώσεις τέτοιες εντυπώσεις!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;