Παίζει κάτι με τα υγειονομικά αεροπλάνα;

Πολύ κουβέντα γίνεται εδώ και μερικά χρόνια γύρω από τα υγειονομικά αεροπλάνα Σαντορίνης (ανήκει στο Ίδρυμα Νομικού) και Πάρου (ανήκει στο Βελέντζειο Ίδρυμα). Μάλιστα το πρώτο είναι ενεργό και βοηθάει σημαντικά την κάλυψη των άμεσων αναγκών σε θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σαντορίνης με απευθείας πτήσεις προς το Ηράκλειο (Πανεπιστημιακή Κλινική Ηρακλείου) τη στιγμή που το αντίστοιχο της Πάρου είναι καθηλωμένο στο έδαφος εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Επί κυβέρνησης ΝΔ μάλιστα υπήρχε η φημολογία ότι ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία ήθελε να εμπλακεί στο χώρο της υγείας στην Σαντορίνης ζητώντας την διαχείριση του υγειονομικού αεροπλάνου…

Τώρα έρχεται ο βουλευτής Κυκλάδων κος Συρμαλένιος μέσω δελτίου Τύπου να ενημερώσει ότι στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον έπαρχο Πάρου κο Μπιζά αναφέρθηκε στο θέμα Υγείας που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων. Και ενημέρωσε για τις κατευθύνσεις που έχουν δρομολογηθεί τα θέματα δημόσιας Υγείας με τη σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα αεροδιακομιδών που περιλαμβάνει και τα δύο υγειονομικά αεροπλάνα. Και το ερώτημα που τίθεται είναι υπό πιο καθεστώς θα μπουν από τη στιγμή που ανήκουν σε ιδρύματα; Η πρόταση για φορέα αεροδιακομιδών δεν είναι καινούργια πάντως και θα έχει ενδιαφέρον να μετρήσουμε αντιδράσεις.

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου ο κος Συρμαλένιος…

« Τη Φολέγανδρο μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Πάρο, επισκέφθηκε στις 27 και 28/11 ο Νίκος Συρμαλένιος.

Στην σύντομη παραμονή του στην Πάρο μαζί με στελέχη της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου, συναντήθηκε με τον έπαρχο Κ.Μπιζά, τον οποίο ενημέρωσε για τις κατευθύνσεις που έχουν δρομολογηθεί για τα θέματα της δημόσιας υγείας και για τη σύσταση του ενιαίου φορέα αεροδιακομιδών υπό την αιγίδα της αεροπορίας στον οποίο φιλοδοξούμε να ενταχθούν και τα δύο υγειονομικά αεροπλάνα της Σαντορίνης και της Πάρου, καθώς και για τη δρομολόγηση στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και για την προμήθεια ασθενοφόρων και διασωστών μέχρι τις αρχές του 2016. Επίσης συζητήθηκε το θέμα του νέου αεροδρομίου, που αποτελεί ζήτημα καίριας σημασίας για το νησί.

Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Τσιγώνια και Α. Γκόκα με τους οποίους συζήτησε το θέμα της επίσπευσης του προγράμματος ανακαίνισης του κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού που θα χρηματοδοτηθεί από τους ευρωπαϊκούς πόρους 2014 - 2020.

Στη Φολέγανδρο είχε συνάντηση με το δήμαρχο Λ. Βενιό και μέλη της δημοτικής αρχής, με τους οποία συζήτησε αναλυτικά τα ζωτικά θέματα του νησιού, ανάμεσα τους, το θέμα της υγείας, την προώθηση του λιμενικού έργου, την ολοκλήρωση των μελετών για την εγκατάσταση της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού, τη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης και την ανάγκη αντιμετώπισης της ενεργοβόρας λειτουργίας τους. Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της λειτουργίας του δήμου, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης στελέχωσης και της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.

Επίσης είχε αναλυτική και εκτεταμένη συζήτηση με τα στελέχη της δημοτικής αντιπολίτευσης, που έθεσαν επιτακτικά ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και προώθησης εναλλακτικών πολιτικών σε κρίσιμα ζητήματα του νησιού.

Τέλος συνάντησε απλούς κατοίκους με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για την πορεία της χώρας και το κυβερνητικό έργο».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News