Πανελλαδικές: Λιανός, Καραϊσκός και Λειβαδάρας και το μήνυμα τους προς τους υποψήφιους

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλήνιες 2021 με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία. Οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) στις Πανελλήνιες 2021 αρχίζουν αύριο, Τρίτη, με τα Νέα Ελληνικά. Φέτος, πάνω από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εξετάσεις και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.  Και στις Κυκλάδες πρόκειται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις 735 παιδιά, προερχόμενα από τα Γενικά Λύκεια και 416 παιδιά προερχόμενα από τα Επαγγελματικά Λύκεια. 

Ας δούμε όμως τα μηνύματα που έστειλαν οι Δήμαρχοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Αμοργού και Σύρου - Ερμούπολης προς τους μαθητές.. 

Ο Δημήτρης Λιανός - Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει: "Η σκέψη μας σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα είναι με τα παιδιά που αγωνίζονται για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους…  Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις! Με ψυχραιμία και πίστη οι κόποι σας θα ανταμειφθούν!" 

 

To μήνυμα του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Νίκου Λειβαδάρα αναφέρει: . "Αύριο ξεκινά για εσάς η δοκιμασία των Πανελλήνιων εξετάσεων, μια δοκιμασία που σηματοδοτεί το τέλος των σχολικών χρόνων και τη μετάβαση στο επόμενο στάδιο των σπουδών σας. Με εφόδια τις συμβουλές και τις γνώσεις που σας μεταλαμπάδευσαν οι δάσκαλοί σας και με τη συμπαράσταση και ενθάρρυνση των γονιών σας, ήρθε η ώρα να συλλέξετε τους καρπούς των προσπαθειών και των κόπων σας.

Αγαπητά μας παιδιά, Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις ικανότητές σας! Αγωνιστείτε για τα όνειρά σας! Κι αν τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα φανταστήκατε, μην ξεχνάτε πως η ζωή είναι μπροστά σας και σας περιμένει με πολλές ευκαιρίες! Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία". 

Και τέλος ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραϊσκος σημειώνει " Είσαστε οι πραγματικοί ήρωες της πανδημίας που βιώνει ο τόπο μας. Μέσα από πρωτοφανείς δυσκολίες κληθήκατε να προετοιμαστείτε για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σηματοδοτεί έναν ακόμη αγώνα στο στίβο των επιδιώξεων σας για ένα καλύτερο αύριο.
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Επίσης, εύχομαι στις οικογένειες σας που είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν, όπως και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, να έχουν δύναμη, κατανόηση και υπομονή.
Η συμμετοχή σας στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι αναμφίβολα σημαντική και θα επηρεάσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα την καθορίσει και για τον λόγο αυτό χρειάζεται να προσπαθήσετε με ψυχραιμία και δίχως άγχος.
Η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο. Στη ζωή σας θα υπάρξουν ακόμη πολλές ευκαιρίες για να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News