Πάρος - Covid 19: Εντονη αντίδραση από την Τοπική της ΝΔ για την αναφορά Χαρδαλιά

Πάρος naxospress

Αχ αυτή η αναφορά Χαρδαλιά φωτιά που μας άναψε.... Και φέρει ακέραιη την ευθύνη γιατί είναι επιλογή του να παραπληροφορεί τους Ελληνες πολίτες μέσα από τις ανακοινώσεις του... Από τον περασμένο Σεπτέμβριο όλοι σχεδόν οι Δήμαρχοι στα νησιά των Κυκλάδων, έχουν ζητήσει από τον αρμόδιο της Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στις ημερήσιες αναφορές του ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα να γίνονται διευκρινήσεις γιατί πολύ απλά κάθε νησί είναι αυτόνομο και δεν καλύπτεται από την ομπρέλα της Περιφερειακής Ενότητας... Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, αλλά στου κουφού την πόρτα... Ξέρετε. Αδιαφορία. Η δυστυχώς το χειρότερο "εμείς έτσι τα λέμε κι εάν σας αρέσει".... Που μεταφράζεται; Σε παιδικά απωθυμένα ανθρώπων που δυστυχώς πάντα ήταν στην σκιά και τώρα μέσω της πανδημίας απέκτησαν "δύναμη" .

Θέλετε παράδειγμα; Αυτό που έγινα πριν από τρεις ημέρες... Καμπανάκι για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων από .. άμβωνος. Με τον κο Χαρδαλιά να κουνάει το δάκτυλο στις Περιφερειακές Ενότητες Μήλου - Πάρου - Θήρας. Και να αναφέρει ότι πρέπει να προσέχουν γιατί το ιικό φορτίο είναι πάνω από το όριο. Αυτό που ξεχνάει ο κος Χαρδαλιάς είναι ότι η μεν Περιφερειακή Ενότητα Πάρου αποτελείται από Πάρο - Αντίπαρο και έχει μόλις 12 κρούσματα τον Απρίλιο χωρίς μάλιστα να ξέρουμε σε ποιο από τα δύο νησιά, η Περιφερειακή Ενότητα Μήλου (21 κρούσματα) με τα νησιά Μήλος, Σίφνος, Σέριφος και Κίμωλος και η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (39 κρούσματα) με τους Δήμους ή κοινότητες Θήρας, Θηρασιάς, Ιου, Σικίνου, Ανάφης και Φολεγάνδρου.... 

Σε ποια νησιά απ όλα αυτά κε Χαρδαλιά είναι τα κρούσματα; Γιατί δεν τα δίνετε ανά Δήμο; Γιατί επιμένετε να μην επικοινωνείτε σωστά αλλά επιλέγεται το ρόλο του δασκάλου; Σωστά λοιπόν αντέδρασε η Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου - πρόεδρος της ΔΗΜ Τ.Ο. Πάρου - Αντιπάρου, που επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους... 

"Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πολλά τηλεφωνήματα που δέχτηκα από συμπολίτες μας, με αφορμή την προχθεσινή αναφορά του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά για αυξημένο ιικό φορτίο στο νησί μας, απέστειλα σήμερα πολύ πρωί, επιστολή προς τους τρεις Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας (κκ. Βρούτση Ιωάννη, Μονογυιού Κατερίνα και Φόρτωμα Φίλιππο), μεταφέροντάς τους το κλίμα δυσφορίας που δημιουργήθηκε στην Πάρο και ζητώντας τους να παρέμβουν προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις επειδή τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεν δημιουργούν ανησυχία. Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τον ΕΟΔΥ δεν έχουν καταγραφεί ούτε ανακοινωθεί κρούσματα στο νησί της Πάρου (σε αντίθεση με άλλα Κυκλαδονήσια, για τα οποία ανακοινώνονται καθημερινά, χωρίς όμως να υπάρχει στις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά αναφορά για βεβαρημένο ιικο φορτίο).

Για το ίδιο θέμα είχα χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος μου γνώρισε ότι απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, αναφέροντάς του τα σχετικά στοιχεία από τις μετρήσεις του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία, το ιικό φορτίο στην Πάρο είναι μηδαμινό, ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και δηλώνει την έκπληξή του για την αρνητική αναφορά στην Πάρο.

Στις 8:00 π.μ. επικοινώνησε μαζί μου ο Βουλευτής Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα, αμέσως μετά την επιστολή μου, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Ο κ. Χαρδαλιάς τον ενημέρωσε ότι προέβη στην καθιερωμένη ανακοίνωση που κάνει, με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που του επιδίδει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία είχε ως εξής:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικές74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, και Αχαΐας.

Παράλληλα, 9 περιφερειακές ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%, ήτοι οι περιοχές που χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμη προσοχή είναι οι περιφερειακές ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

Ειδικά σε αυτές τις περιοχές, απευθύνουμε ισχυρότατη σύσταση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων.

Βλέπουμε ότι στο σύνολο της επικράτειας πάντως, η επιδημιολογική εικόνα, όπως είπαν και οι επιδημιολόγοι μας , βελτιώνεται σταδιακά».

Συνεχίζοντας να τηρούμε τα μέτρα προστατεύουμε και τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους αλλά και το νησί μας.

Καλή Ανάσταση, με υγεία σε όλες κι όλους!

Η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News