Πάρος: "Εφυγε" ο Χρήστος Βλαχογιάννης - Το "αντίο" από τον Κώστα Μπιζά

" Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό του πρώην Δημάρχου Πάρου Χρήστου Βλαχογιάννη.
Ο Χρήστος Βλαχογιάννης υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια ( Κοινότητα Μάρπησσας και Δήμο Πάρου ).
Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε, αναγνωρίζαμε στο πρόσωπο του έναν ιδιαίτερα εργατικό και έντιμο αυτοδιοικητικό συμπατριώτη που με το έργο του άφησε την σφραγίδα του στο νησί μας.
Έδωσε πολλές αυτοδιοικητικές μάχες στις οποίες βγήκε νικητής.
Η τελευταία του μάχη με τον κορωνοϊό δυστυχώς αποδείχτηκε άνιση...
Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του.
Αιωνία του η μνήμη! "

O Κωνσταντίνος Μπιζάς - Επαρχος Πάρου - χθες το βράδυ αργά μεταφέρει στο διαδίκτυο την θλιβερή είδηση του θανάτου του Χρήστου Βλαχογιάννη. Του πρώην Δημάρχου Πάρου (έως το 2014) που νικήθηκε από τον κορωνοϊό μετά από μάχη που έδωσε νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας...

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κουστούμι και κοντινό πλάνο
 
Οπως διαβάζουμε στη σελίδα cyclades24.gr o Χρήστος Βλαχογιάννης είχε επισκεφτεί τη γενέτειρα του Διάβα Τρικάλων προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της αγαπημένης του μητέρας η οποία επίσης έχασε της ζωής από κορωνοϊό.
 
Στη διάρκεια της παραμονής του στα Τρίκαλα ένιωσε αδιαθεσία, υποβλήθηκε σε τεστ, είχαμε τη διάγνωση του θετικού κρούσματος κι από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η μάχη της επιβίωσης...  Αλλά νικητής αναδείχτηκε ο κορωνοϊός... 

 

Ο Χρήστος Βλαχογιάννης ήταν πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισα ... Βρέθηκε στην Πάρο το 1978 κι από τότε ξεκίνησε το ταξίδι του στο γειτονικό νησί... Αρχικά ως δάσκαλος και στη συνέχεια μέσα από την συνδικαλιστική και πολιτική δράση...  Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δασκάλων / Νηπιαγωγών Πάρου – Αντιπάρου. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος το 1990 στην πρώην Κοινότητα Μάρπησσας, αντιπρόεδρος της Κοινότητας μέχρι το 1998.

Εκλέχθηκε στις εκλογές του 2002 Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πάρου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου από το 2003 έως τον Αύγουστο του 2007. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 διετέλεσε Δήμαρχος Πάρου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News