Πάρος: Ενωμένοι (Κωβαίος) ... μπορούμε (Ροκονίδας) κόντρα στην αυθαιρεσία

Αυτό που συμβαίνει στα νησιά και δη τα περίφημα ...τουριστικά, δεν έχει προηγούμενο... Η ασυδοσία σε όλο το μεγαλείο της. Και η Πάρος έχει μεγάλο μερίδιο αν και η σημερινή αντίδραση, δείχνει ότι ενδεχομένως να υπάρχει ελπίδα και δεν αποτελεί απλά ...διαφημιστικό τρικ... Τι εννοούμε; Με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας "Φωνή της Πάρου" γνωρίζοντας ότι δε θα τιμωρηθούν(;) ιδιώτες στην περιοχή της Νάουσας, ανοίγουν δρόμους για να συνδέονται οι επιχειρήσεις τους, κατασκευάζουν ξύλινους οικίσκους και διαμορφώνουν χώρους στάθμευσης στις παραλίες! Φαίνεται ότι ο δρόμος που «άνοιξε» πέρσι με επιχειρηματία, που εκμεταλλεύτηκε παραλία με παράνομη καντίνα στη Χρυσή Ακτή, βρίσκει συνεχιστές…

"Μία αντίδραση για τα όσα διαδραματίζονται στο νησί μας ήρθε χθες (30/5/2019) από το επαρχείο Πάρου που έστειλε επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες των Κυκλάδων και ζητάει να μάθει για το αν υπάρχουν εγκρίσεις για τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στην παραλία των Κολυμπηθρών. Σημειώνεται ότι η καταγγελία του επαρχείου Πάρου προήλθε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη στο διαδίκτυο! Ομοίως, η δημοτική κοινότητα Νάουσας έχει στείλει δύο επιστολές στις αρμόδιες τοπικές αρχές για θέματα παραβατικότητας. Μία στις 27/5/2019 για διάνοιξη δρόμου στην Ξιφάρα Νάουσας και άλλη μία στις 28/5/2019 για κατασκευή ξύλινου οικίσκου στην παραλία «νησί Οικονόμου» στη Νάουσα.

Και σήμερα είχαμε την αντίδραση... Χέρι χέρι ή Ενωμένοι Μπορούμε που λέει και το γνωστό προεκλογικό σύνθημα, Μάρκος Κωβαίος (Δήμαρχος και νικητές στις εκλογές ανανεώνοντας τη θητεία του για τέσσερα ακόμη χρόνια) και Κώστας Ροκονίδας (επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και ηττημένος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής) ένωσαν τις δυνάμεις τους (ο Ροκανίδας με μπλε μπλούζα και ο Κωβαίος με κόκκινη) και με την αρωγή κατοίκων της Πάρου, ξεκίνησαν να ρίξουν το τείχος της ...ντροπής. Και προχωρούν στην «αποκατάσταση» της παρανομίας στην περιοχή των Κολυμπηθρών της Νάουσας.

Η μεγάλη συμμετοχή των Παριανών και η συμμετοχή πολλών συμβούλων και από τις δύο παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου στέλνει ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε επίδοξο παρανομούντα ότι η προάσπιση του φυσικού κάλους του νησιού μας είναι και θα είναι υπόθεση όλων μας. Στο εξής κάθε πράξη που εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων λίγων που καταστρέφουν τις ομορφιές της Πάρου δεν θα περνάει απαρατήρητη και θα αντιμετωπίζεται ανάλογα και δυναμικά .

Γίνεται φανερό ότι η λογική της συναίνεσης των πολιτικών παρατάξεων έχει νόημα όταν στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι στην γενικότητα των θεωρητικών προσεγγίσεων επί παντός επιστητού.

Να σημειώσουμε ότι στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει οι συσχετισμοί θα είναι η παράταξη του κ. Κωβαίου να έχει 14 δημ. συμβούλους με 50,98% και η παράταξη του κ. Ροκονίδα με 13 δημ. συμβούλους και ποσοστό 49,02%

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες την ιστοσελίδα fonitisparou.gr