Πάρος – Επίσκεψη Χρυσοχοϊδη: Υποσχέθηκε διεθνές αεροδρόμιο και προσλήψεις αστυνομικών

Με αρκετές υποσχέσεις έφυγε από τη Πάρο σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχοντας ολοκληρώσει ολιγόωρη επίσκεψη όπου ανάμεσα στα άλλα προήδρευσε ευρείας τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Έπαρχος Πάρου και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, οι Δήμαρχοι των νησιών των Κυκλάδων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων και οι Διοικητές όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Ο κος Χρυσοχοϊδης αφού άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά ενόψει της τουριστικής περιόδου, σημείωσε ότι θα υπάρξει, άμεσα, εξειδίκευση των αναγκών του κάθε νησιού και θα γίνει η αντίστοιχη κατανομή, ενώ θα ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό τα αεροδρόμια των νησιών που κάνουν διαβατηριακούς ελέγχους. «Πρέπει να εξατομικεύσουμε τις ανάγκες του κάθε νησιού, ώστε να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα. Οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες και στη χώρα μας».

Στόχος του Υπουργού είναι όπως σημείωσε ο ίδιος, η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων όλων των νησιών, ώστε οι Κυκλάδες να καταστούν μια ασφαλής περιοχή. Για την Πάρο συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι με την επέκταση του αεροδρομίου θα εισηγηθεί ώστε αυτό να γίνει διεθνές και να δέχεται πτήσεις από χώρες της συνθήκης Σένγκεν και εκτός Σένγκεν, καθιστώντας το νησί ελκυστικό για Ευρωπαίους και μη Ευρωπαίους τουρίστες. Τέλος, εξήγγειλε την άμεση πρόσληψη 600 αστυνομικών στα νησιά του Αιγαίου ώστε να στελεχωθούν τα αεροδρόμιά τους με επαρκές προσωπικό για τους διαβατηριακούς ελέγχους.

Ποιες ήταν οι τοποθετήσεις των αιρετών;

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος άδραξε την ευκαιρία ως οικοδεσπότες και έθεσε αιτήματα που καίνε την Πάρο… Όπως;  Ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου για την επιτήρηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στο νέο αεροδρόμιο Πάρου για την απευθείας υποδοχή πτήσεων από χώρες της συνθήκης Σένγκεν. Ζήτησε η είσοδος σε πλοίο ή αεροπλάνο με προορισμό την Πάρο να γίνεται με αρνητικό τεστ για Covid – 19 ενώ επίσης αιτήθηκε τη δημιουργία κέντρων διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό σε πολυσύχναστα σημεία του νησιού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σταδιακό άνοιγμα της εστίασης με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας για την διενέργεια μοριακών τεστ, την επιτάχυνση των εμβολιασμών στην Πάρο και τέλος την ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού για τις διαδικασίες εισόδου στη χώρα μας των τουριστών, ώστε οι τελευταίοι να ενημερώνονται με ασφάλεια και αξιοπιστία.

175186325_1977622525722814_4091194281117831657_n.jpg

Πως είδε τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος; «Τα νησιά μας θα ανοίξουν για τους επισκέπτες τους και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχθούμε. Στην Πάρο βρισκόμαστε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στην δυσκολότερη δημοσιονομικά περίοδο της χώρας κτίζουμε και τα πιο απαιτητικά σχέδια διαχείρισης δύσκολων και συχνά απρόβλεπτων καταστάσεων.  Αλλά, έτσι είναι η ζωή. Δεν διαλέγεις μάχες, τις δίνεις όλες. Τουλάχιστον, αυτή είναι η δική μας επιλογή».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και πήρε το λόγο και ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα παραεμπορίου και εγκληματικότητας και τόνισε την ανάγκη αύξησης της δυναμικότητας του Α.Τ. Πάρου. Όπως διαβάζουμε – ανάμεσα στα άλλα - στη ανάρτηση που έκανε στη προσωπική του σελίδα στα social media «Θεωρώ θετική την επίσκεψη του κ. Υπουργού στο νησί μας ώστε να ακούσει δια ζώσης τα θέματα που αφορούν τα νησιά μας και αφορούν το υπουργείο αρμοδιότητας του.  Στην τοποθέτησή μου ανέφερα τα προβλήματα των νησιών μας , την υποστελέχωση των αστυνομικών δυνάμεων και τους αναγκαίους ελέγχους για τον κορωνοϊό. Συγχρόνως τόνισα την σημαντική εξάρτηση της οικονομίας μας από τον τουρισμό.  Τέλος, κατέληξα ότι στόχος μας θα πρέπει να είναι ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα του τουρισμού».

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα parianostypos.gr ο Αστυνομικός Δ/ντής Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνος Ανθούλης σημείωσε ότι οι κλοπές, τα τροχαία και το παραεμπόριο είναι προβλήματα της καλοκαιρινής περιόδου στα νησιά και τόνισε ότι θα γίνει στελέχωση των Α.Τ. ώστε να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους. Και τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος εστιάστηκε στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ζήτησε τη συνεργασία Α.Τ. με το Λιμενικό και έθιξε επιπλέον το θέμα του οριζόντιου εμβολιασμού σε δημοφιλή νησιά με πληθυσμό μέχρι 15.000 κατοίκους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News