Πάρος - Επιτροπή Κρίσεων: Το εξώδικο στην ΕΡΤ και υγειονομική ενίσχυση του νησιού

Πάρος naxospress

"Καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που καταλογίζει ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στα αρμόδια κρατικά όργανα. Εκείνα πρέπει να απολογηθούν για παραλείψεις και αστοχίες", αναφορά στην ανακοίνωση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης του Δήμου Πάρου στη πρόσφατη συνεδρίαση του όπου είχαμε αποφάσεις που εάν εφαρμοστούν θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως θα την οχυρώσουν απέναντι στην πανδημία... Οσο για το ρεπορτάζ που αναφέρεται; Εχει να κάνει με τον τρόπο που κάλυψε η δημόσια τηλεόραση το θέμα με τους έξι νεαρούς που έμειναν στο πάρκινγκ του Κέντρου Υγείας Πάρου καθότι θετικοί στον κορωνοϊό και δεν είχαν που να μείνουν... Ρεπορτάζ που όπως είναι γνωστό είχε προκαλέσει ακόμη και την αντίδραση της Μητρόπολης Παροναξίας με ανακοίνωση που ήταν ιδιαίτερη αιχμηρή... 

Ας δούμε τη σχετική ανακοίνωση από την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης του Δήμου Πάρου...

Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης Δήμου Πάρου συνεδρίασε την Τετάρτη 21/7, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Μ. Κωβαίου Δημάρχου του νησιού, στην οποία ο Δήμαρχος ενημέρωσε την επιτροπή για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση του  κορωνοϊού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για το νησί και στα προβλήματα που έχουν προκύψει από το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς όμως να έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα από μέρους της πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό η επιτροπή θεωρεί ότι οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας άμεσα θα πρέπει να δώσουν λύση στα προβλήματα που έχουν από το παρελθόν επισημανθεί και σήμερα έχουν διογκωθεί:

 1) Άμεση λειτουργία του δεύτερου ξενοδοχείου υποδοχής κρουσμάτων covid-19 και ύπαρξη σε αυτό του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για περίθαλψή τους.

2) Ουσιαστική εφαρμογή των προβλεπόμενων ελεγκτικών μέτρων σε λιμάνια, αεροδρόμια και καταφύγια  τουριστικών σκαφών, με την απαραίτητη ενίσχυση σε προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών.

3) Να υπάρξουν άμεσα τουλάχιστον  άλλα  2 συνεργεία του ΕΟΔΥ για διενέργεια rapid test για την Παροικία και τα χωριά της Νότιας Πάρου, για την γρήγορη εξυπηρέτηση εργαζομένων, κατοίκων και επισκεπτών με αποφυγή συνωστισμού.

4)  Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. 

5) Να γίνεται διαρκής και ουσιαστική ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και την αποτελεσματικότητά τους στη δημιουργία τείχους ανοσίας.

6) Να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από μέρους της Πολιτικής Προστασίας  για την μεταφορά των κρουσμάτων από το νησί στον προορισμό τους όποτε απαιτηθεί.

Επίσης αποφασίστηκε να αποσταλεί εξώδικο  στην ΕΡΤ για το ρεπορτάζ σχετικά με τη φιλοξενία των 18χρονων κρουσμάτων που προσβάλλει άδικα το νησί. Οι παριανές και οι παριανοί ήταν, είναι και θα είναι και στο μέλλον φιλόξενοι και αλληλέγγυοι, στην πρώτη γραμμή για τον συνάνθρωπό τους.

"Καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που καταλογίζει ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στα αρμόδια κρατικά όργανα. Εκείνα πρέπει να απολογηθούν για παραλείψεις και αστοχίες", τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Τέλος, η Επιτροπή καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάρου να επιδείξουν υπευθυνότητα στη καθημερινότητά τους και την επαγγελματική δραστηριότητά τους μπροστά στην κρίση που αντιμετωπίζουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News