Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠάρος - Λαϊκή Συσπείρωση: "Η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να εφησυχάζει"

Πάρος – Λαϊκή Συσπείρωση: “Η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να εφησυχάζει”

|

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων – Τι ζητάει από τη Δημοτική Αρχή Πάρου

“… Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να εφησυχάζει γιατί, εκτός των άλλων, οι ευθύνες της για την ανυπαρξία σχολικών αιθουσών ώστε να υπάρχει δυνατότητα αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού είναι τεράστιες.  Είναι απαραίτητο ο Δήμαρχος να ενημερώσει άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί, τα προβλήματα που ανακύπτουν και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων….” Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η “Λαϊκή Συσπείρωση” Πάρου σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και καταθέτει πέντε προτάσεις προς τη Δημοτική Αρχή για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών απέναντι στην πανδημία… 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρυ” αναφέρει:

“Μετά από γνωστό «αλαλούμ» η κυβέρνηση ανακοίνωσε για την ερχόμενη Δευτέρα το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της προσχολικής αγωγής και των σχολείων ειδικής αγωγής. 

Είναι γνωστό ότι την περίοδο των διακοπών εκατοντάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι και άλλοι, έφυγαν από το νησί μας και επέστρεψαν στη συνέχεια, όπως και οι εκπαιδευτικοί που η μόνιμη κατοικία τους είναι εκτός Πάρου. 

Οι «πύλες» του νησιού είναι χωρίς έλεγχο και όσοι με δική τους πρωτοβουλία προσφεύγουν στο Κέντρο Υγείας εισπράττουν την απάντηση ότι δεν γίνονται τεστ covid-19 εκεί, ενώ  οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δεν μπορούν να κάνουν από μόνες τους προγραμματισμό.

Είναι προφανές ότι οι όποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό μπορεί να υπηρετούν επικοινωνιακούς σκοπούς, αλλά δεν λειτουργούν ουσιαστικά ως μέτρο κατά της πανδημίας κάτω αυτές τις συνθήκες. Μόνο στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπηρετούν 80 αναπληρωτές οι οποίοι παρουσιάστηκαν χτες στα σχολεία τους χωρίς να υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης τεστ πριν παρουσιαστούν, ενώ αρκετοί το επιθυμούσαν.

@ Δεν σηκώνει αναβολή. Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές και για το προσωπικό των κοινωνικών δομών του Δήμου. 

@ Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

@ Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

@ Να αποσυρθούν οι αιφνιδιαστικές αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ που σχεδιάζει η κυβέρνηση και έχουν γεμίσει με παραπέρα άγχος τα παιδιά.

@ Η αναγκαιότητα ενεργοποίησης της Επιτροπής Κρίσεων είναι επιτακτική μετά την επιλογή του Δημάρχου να την αδρανοποιήσει εδώ και οκτώ μήνες.

Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να εφησυχάζει γιατί, εκτός των άλλων, οι ευθύνες της για την ανυπαρξία σχολικών αιθουσών ώστε να υπάρχει δυνατότητα αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού είναι τεράστιες. 

Είναι απαραίτητο ο Δήμαρχος να ενημερώσει άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί, τα προβλήματα που ανακύπτουν και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Καλούμε τους φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών να απαιτήσουν το άνοιγμα των σχολείων με ασφαλείς όρους για την υγεία και τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν