Πάρος - "Λαϊκή Συσπείρωση": Ουσιαστικές λύσεις για την Υγεία και όχι .. τρικ

"... Γιατί τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στο νησί μας δεν μπορούν να είναι η προβολή μιας αυθαίρετης ιεράρχησης, μιας «ατζέντας» που δεν αποτελεί την καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων και των αναγκών από  όλους τους εμπλεκόμενους, τους εργαζόμενους στην υγεία, τους φορείς του παριανού λαού και τους χρόνιους ασθενείς. Η Δημοτική Αρχή έπρεπε με την συμμετοχή όλων των παραπάνω  να είχε προετοιμάσει και πραγματοποιήσει μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε ο Δήμαρχος να ενεργεί στη βάση αυτών των αποφάσεων. Ας το κάνει έστω τώρα. Διαφορετικά θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία εμείς... " 

Αυτό αναφέρει και με το οποίο λήγει και η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου" χθες και είχε σχέση με τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας... Αφορμή, η τηλεδιάσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη και η ... επόμενη ημέρα στο χώρο της Υγείας για το γειτονικό μας νησί.. 

Ας δούμε τι αναφέρει η ανακοίνωση... 

"Το τελευταίο διάστημα είναι στην επικαιρότητα οι «μεταρρυθμιστικές» προτάσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των  τραγικών προβλημάτων της δημόσιας υγείας, με μειωμένες τις σχετικές δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και στελέχωση σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε τοπικό επίπεδο, κάτω από την πίεση των συσσωρευμένων προβλημάτων λειτουργίας του Κέντρου Υγείας που έχουν χτυπήσει κόκκινο, την αγανάκτηση του κόσμου  αλλά και στο πλαίσιο της ανάδειξης και επικοινωνίας των κυβερνητικών προθέσεων και εξαγγελιών έγινε η τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 21/1, με τη συμμετοχή του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρ. Ροϊλού, του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου.

Οι Παριανοί έχουν πλούσια εμπειρία, διεκδικώντας στο παρελθόν τη λύση των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στη Πάρο. Γνωρίζουν πως κέρδισαν τις όποιες  επιμέρους κατακτήσεις.

Σήμερα πολύ περισσότερο, οι κοινωνικές λαϊκές ανάγκες στην δημόσια πρωτοβάθμια υγεία δεν μπορούν εξυπηρετηθούν από:

- Ένα Κέντρο Υγείας με ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

- Το ΕΚΑΒ που δεν έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες σε 24ωρη βάση.

- Κτιριακές εγκαταστάσεις που καταρρέουν, δεν επαρκούν και δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.

- Ελλείψεις ή ανάγκες αντικατάστασης ιατρικών μηχανημάτων και βοηθημάτων και ελλείψεις υγειονομικού υλικού.

- Συνθήκες παραμονής προσωπικού και ασθενών που αντιστοιχούν σε άλλες εποχές και πολλά άλλα όπως τα προβλήματα των διακομιδών, των νεφροπαθών κλπ.

Αυτά και άλλα πολλά δεν μπορούν να αποτελούν μέρος μιας επικοινωνιακής τακτικής, να προβάλλονται «ατάκτως ερριμμένα» ούτε προφανώς μια τηλεδιάσκεψη αποτελεί τη λύση τους παρά μόνο άλλη μια καταγραφή και μάλιστα εκ του προχείρου.

Γιατί τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στο νησί μας δεν μπορούν να είναι η προβολή μιας αυθαίρετης ιεράρχησης, μιας «ατζέντας» που δεν αποτελεί την καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων και των αναγκών από  όλους τους εμπλεκόμενους, τους εργαζόμενους στην υγεία, τους φορείς του παριανού λαού και τους χρόνιους ασθενείς.

Η Δημοτική Αρχή έπρεπε με την συμμετοχή όλων των παραπάνω  να είχε προετοιμάσει και πραγματοποιήσει μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε ο Δήμαρχος να ενεργεί στη βάση αυτών των αποφάσεων. Ας το κάνει έστω τώρα.

Διαφορετικά θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία εμείς".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News