Πάρος - Μ. Κωβαίος: "Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον καπετάν Γιάννη Σκοπελίτη"

Το αναφέραμε και χθες από το πρωί έχουμε ανακοινώσεις…  Και παρέμβαση τόσο του ΚΚΕ Πάρου όσο και του Αντιπεριφεριφερειάρχη Υγείας, Επάρχου Πάρου Κωνσταντίνου Μπιζά  και ζητούμενο δεν ήταν άλλο από την εύρεση λύσης για την μετακίνηση των δέκα νεφροπαθών και συνοδών τους από τη Πάρο προς τη Νάξο... Και είχε ζητηθεί η παρέμβαση του Υπουργείου μετά την απόφαση της Blue Star Ferries να διαμορφώσει τα πρωινά δρομολόγια καλύπτοντας όλο και περισσότερα νησιά των Κυκλάδων αλλά κόβωντας την πρωινή επικοινωνία Πάρου - Νάξου..

Η απάντηση όπως τονίσαμε χθες ήρθε από το Express Skopelitis…Το «οξυγόνο» των Μικροκυκλαδιτών. Η εταιρεία της οικογένειας Σκοπελίτη άμεσα ανταποκρίθηκε και αιτήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο (Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) να εγκριθεί έκτακτη προσέγγιση δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) και για το χρονικό διάστημα 7 – 19 Ιανουαρίου, στο Πίσω Λιβάδι Πάρου ώστε να παραλάβει τους ασθενείς για την μετακίνησή τους στη Νάξο.. Πρώτη κίνηση αύριο το πρωί (λίγο μετά τις 10.00) από το Πίσω Λιβάδι..

Και σήμερα το πρωί είχαμε και την επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο που είχε βάλει κι αυτός το χεράκι του, όπως αποδείχτηκε για τη δρομολόγηση του Express Skopelitis με την διπλή έκτακτη εβδομαδιαία προσέγγιση στο Πίσω Λιβάδι... Βέβαια, το ζητούμενο δεν είναι η έκτακτη προσέγγιση αλλά η μόνιμη λύση. Πως; Ε, αυτό το γνωρίζουν οι αρμόδιοι.. Ο κος Κωβαίος πάντως ευχαριστεί όσους βοήθησαν ώστε να βρεθεί άμεσα αυτή τη έκτακτη λύση. Ας δούμε τι αναφέρει στη προσωπική του σελίδα στα social media..

Τίτλος της ανάρτησης: Λύση στο πρόβλημα των νεφροπαθών της Πάρου..

"Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι ύστερα από προσωπικές μου ενέργειες και την υποστήριξη των παραγόντων που αναφέρω παρακάτω, δόθηκε επιτέλους λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι νεφροπαθείς του νησιού μας.
 
Στο αίτημά μου για την τροποποίηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με τρόπο που να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες αιμοκάθαρσης των συμπολιτών μας, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης ανταποκρίθηκε άμεσα και αισθάνομαι την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω από καρδιάς. Οι δυο πλοιοκτήτριες εταιρίες, Μικρές Κυκλάδες και Hellenic Seaways, άλλαξαν το πλέγμα των δρομολογίων τους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν καταλλήλως. Ενώ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου επιλήφθησαν άμεσα του θέματος. Σε όλους αυτούς οφείλονται θερμές ευχαριστίες.
 
Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στον καπετάν-Γιάννη Σκοπελίτη, ο οποίος από την πρώτη μας επικοινωνία εξέφρασε τη ρητή του επιθυμία να συμβάλει με κάθε τρόπο στην εξυπηρέτηση των ασθενών και των συνοδών τους για τη μετάβασή τους στη Νάξο. Η οικογένεια του προσφέρει τα μέγιστα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων και την εξυπηρέτηση των Κυκλαδιτών σε κάθε τους ανάγκη επί 3 γενιές τώρα.
 
Τους είμαστε ευγνώμονες.
 
Επίσης, μόλις ενημερώθηκα από τον καπετάν-Γιάννη ότι αύριο το ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ EXPRESS θα περάσει από το Πίσω Λιβάδι στις 10:25 το πρωί. Η έκδοση των εισιτηρίων θα γίνεται από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Santorineos Travel και στους νεφροπαθείς θα χορηγείται μηδενικό εισιτήριο".
 

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι ύστερα από προσωπικές μου ενέργειες και ...

Δημοσιεύτηκε από Μάρκος Κωβαίος στις Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News