Πάρος - Μ. Κωβαίος: "Στο 72% οι πλήρως εμβολιασμένοι στο νησί, βρέθηκε το ξενοδοχείο καραντίνας"

"... Μέχρι τώρα, η Πάρος βρίσκεται ψηλά στις θέσεις των νησιών αλλά και της χώρας, όσον αφορά τα ποσοστά του εμβολιασμού στον ντόπιο πληθυσμό. Παράλληλα, οι επιχειρηματίες τηρούν με προσήλωση όλα τα μέτρα προστασίας, όπως όλοι έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώνουμε". Μέρος από την αναφορά του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου σχετικά με τον εμβολιασμό στο νησί αλλά και την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και αποφυγής του Κορωνοϊού.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ΠΕ Πάρου βρέθηκε μία ανάσα από "περιοριστικά μέτρα" τύπου Μυκόνου, που όπως όλα δείχνουν μπαίνουν - για την ώρα στο χρονοντούλαπο... Η ΠΕ Πάρου με βάση την χθεσινή αναφορά του ΕΟΔΥ έφτασε στα 210 κρούσματα για τον Ιούλιο και μετράει πλέον δεκαπέντε διαδοχικές ημέρες έστω και με ένα κρούσμα, ενώ σε επίπεδο εμβολιασμού έχει περίπου 10.800 κατοίκους πλήρως εμβολιασμένους, ήτοι το 72%....  Παράλληλα έδωσε την είδηση ότι βρέθηκε ξενοδοχιακή μονάδα 130 δωματών και μπήκαν οι υπογραφές ώστε να λειτουργήσει ως Ξενοδοχείο Καραντίνας... 

Και καταλήγει ο κος Κωβαίος λέγοντας "  Ως πατέρας, ως επαγγελματίας του νησιού και ως δήμαρχος, σας καλώ όλους στην κοινή προσπάθεια να εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα προστασίας τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Παράλληλα, κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να το κάνουν. Ας δείξουμε με το παράδειγμά μας στους επισκέπτες μας ότι όπως εμείς προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των δικών μας ανθρώπων, έτσι απαιτούμε κι από εκείνους να κάνουν το ίδιο".

Αναλυτικά η ενημέρωση του Δήμου Πάρου ... 

"Από την έναρξη της πανδημίας η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν περιορίστηκε σε διεκπεραιωτικές λογικές και σε μια τυπική διαχείριση της καθημερινότητας, αλλά ανέλαβε πρωτοβουλίες, διεκδικώντας συνεχώς από την πολιτεία περαιτέρω μέτρα για τη θωράκιση του νησιού μας έναντι του covid-19 και των μεταλλάξεών του.

Σε αυτό το πλαίσιο, προχωράμε καθημερινά σε ενέργειες και δράσεις. Ειδικότερα:

- Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τόσο μέσω γραπτών επιστολών όσο και τηλεφωνικώς, ώστε να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στο νησί με σκοπό τη διενέργεια περισσότερων ελέγχων τήρησης των μέτρων. Πράγματι, περαιτέρω κλιμάκια της αστυνομίας αναμένονται από στιγμή σε στιγμή στο νησί μας προς τον σκοπό αυτό.

- Ομοίως και με τον υπουργό Τουρισμού, ο οποίος ζήτησε τη βοήθειά μας για την εξεύρεση δεύτερου ξενοδοχείου αναφοράς που θα φιλοξενεί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μετά από ενέργειές μας, ανευρέθη ξενοδοχειακή μονάδα 130 δωματίων και σήμερα υπεγράφη η σχετική σύμβαση. Έτσι, το νησί μας αποκτά μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας για τους πολίτες και τους επισκέπτες του.

- Υπάρχει καθημερινή αλληλοενημέρωση με τον ΕΟΔΥ από τον οποίο επανειλημμένα ζητήσαμε και τελικά λάβαμε την ενίσχυση των κλιμακίων του στην Πάρο για τη διενέργεια τεστ.

- Πραγματοποιούμε συνεχείς εκτεταμένες απολυμάνσεις στο Κέντρο Υγείας, συνδράμοντας σε οτιδήποτε άλλο μας ζητηθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή.

- Σε συνέχεια των παραπάνω, έχω συγκαλέσει την Επιτροπή Κρίσεων ώστε να έχω την ευκαιρία να λάβω προτάσεις από τους συμμετέχοντες για το τι εισηγούνται από την πλευρά τους.

- Σε εμφανίσεις μου σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, επικοινωνώ πάντα στους δυνητικούς επισκέπτες την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων όταν αυτοί βρεθούν στο νησί μας.

- Τέλος, στην τοπική κοινωνία, τονίζουμε με κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο, την αναγκαιότητα να προβαίνουν οι κάτοικοι σε εμβολιασμό και να τηρούν οι επιχειρηματίες όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι τώρα, η Πάρος βρίσκεται ψηλά στις θέσεις των νησιών αλλά και της χώρας, όσον αφορά τα ποσοστά του εμβολιασμού στον ντόπιο πληθυσμό. Παράλληλα, οι επιχειρηματίες τηρούν με προσήλωση όλα τα μέτρα προστασίας, όπως όλοι έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώνουμε.

Όμως η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και ο ταχύτατος τρόπος με τον οποίο αυτή μεταδίδεται στον πληθυσμό, αλλά και η υψηλή επισκεψιμότητα στο νησί που βρίσκεται και φέτος στην κορυφή της προτίμησης των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών, δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε.

Ως πατέρας, ως επαγγελματίας του νησιού και ως δήμαρχος, σας καλώ όλους στην κοινή προσπάθεια να εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα προστασίας τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Παράλληλα, κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να το κάνουν.

Ας δείξουμε με το παράδειγμά μας στους επισκέπτες μας ότι όπως εμείς προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των δικών μας ανθρώπων, έτσι απαιτούμε κι από εκείνους να κάνουν το ίδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News