Πάρος: "Παρακαλούμε τις επτά επόμενες ημέρες μην πλένετε στους εξωτερικούς χώρους"

Όταν υπάρχει η καλή διάθεση και η δυνατότητα ενημέρωσης, τότε δράσεις όπως αυτή είναι αυτονόητη. Αντίθετα, για άλλους δήμους μοιάζει με γόρδιο δεσμό και επιλέγουν να καλύψουν τα όποια προβλήματα κάτω από το χαλί…

Εμείς μένουμε στη Πάρο, όπου χθες το απόγευμα ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου όπου εξηγεί τι συνέβη το βράδυ της 12ης Αυγούστου όταν και σημειώθηκε βλάβη στον κεντρικό αγωγό νερού της Παροικιάς και ζητάει από τους πολίτες και επισκέπτες τις επόμενες επτά ημέρες να μην υπάρξουν εξωτερικές πλύσεις…

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι χθες, 12/08/2018 και ώρα 23:00, υπήρξε μεγάλη βλάβη στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό της Παροικιάς. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των συνεργείων της Δ.Ε.Υ.Α.Π. και των Συνεργατών της, έγινε εφικτή η αποκατάσταση της ζημιάς περί τις 04:00 σήμερα το πρωί. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα το άδειασμα του δικτύου και την εξάντληση των αποθεμάτων που υπήρχαν στις δεξαμενές.

Οι ποσότητες αυτές δεν είναι δυνατόν να αναπληρωθούν τις επόμενες ημέρες, δεδομένης και της υπερβολικά μεγάλης ζήτησης των τελευταίων ημερών.

Έτσι, θα υπάρξουν προβλήματα με την επάρκεια του νερού στην ευρύτερη περιοχή της Παροικιάς.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν διακοπές στις περιοχές από Παρασπόρο μέχρι Λειβάδια και από Κρωτήρι μέχρι Καμάρες. Παρακαλούνται όλοι να συμβάλλουν στην εξομάλυνση του προβλήματος, χρησιμοποιώντας νερό μόνο για τις βασικές ανάγκες τους.

Απαγορεύεται για τις επόμενες 7 ημέρες κάθε είδους πλύσιμο εξωτερικών χώρων, αυτοκινήτων από ιδιώτες και επαγγελματίες, όπως επίσης και το γέμισμα δεξαμενών από το νερό του δικτύου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας».