Πάρος: Στέγαση Εκπαιδευτικών και οικονομικές ελαφρύνσεις

".... Η αδυναμία εύρεσης στέγης, που παρουσιάζεται και διογκώνεται κάθε χρόνο στα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση λόγω της εκτίναξης της αξίας των ακινήτων και των ενοικίων, θα οδηγήσει σε ελλείψεις εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του νησιού μας...." Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων της Πάρου σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στη Πάρο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που όπως φαίνεται είναι ιδιαίτερα μεγάλο ... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση με θέμα " Στέγαση Εκπαιδευτικών και οικονομικές ελαφρύνσεις" τονίζει: " Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, καλεί τον Δήμο Πάρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους, καθώς και τους Πολίτες, αλλά και την Εκκλησία, να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για να βρεθούν άμεσες λύσεις για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Η αδυναμία εύρεσης στέγης, που παρουσιάζεται και διογκώνεται κάθε χρόνο στα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση λόγω της εκτίναξης της αξίας των ακινήτων και των ενοικίων, θα οδηγήσει σε ελλείψεις εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του νησιού μας.

Επίσης καλεί τον Εμπορικό Σύλλογο Πάρου Αντιπάρου, καθώς και τους κατά τόπους Συλλόγους Καφεζυθεστιατόρων, να συμβάλλουν στον οικονομικό προϋπολογισμό των εκπαιδευτικών, με εκπτωτικές ελαφρύνσεις.  

Εάν θέλουμε να έχουμε επανδρωμένες σχολικές μονάδες  δίνοντας στα παιδιά  μας ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση, θα πρέπει όλοι μαζί -συμβάλλοντας με κάθε τρόπο- να εξασφαλίσουμε τη στέγη του εκπαιδευτικού καθώς και τη διαβίωσή του στο νησί μας. 

Ας κατανοήσει η κοινωνία την αξία του εκπαιδευτικού! "

Φωτογραφία: ιστοσελίδα: "Φωνή της Πάρου"