Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη κ. Pyatt

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη κ. Pyatt

|

Στη Ρόδο βρέθηκε σήμερα (30/08) ο Αμερικανός πρέσβης Geoffrey Pyatt – Συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο – Τι δήλωσαν για θέματα που αφορούν την οικονομία (και όχι μόνο) των νησιών στο Νότιο Αιγαίο 

Τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, κ.  Geoffrey Pyatt, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του στη Ρόδο,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Το θέμα  που κυριάρχησε στην διάρκεια της συνάντησης, ήταν αυτό της οικονομικής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις ΗΠΑ και ειδικότερα, το θέμα των επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της περιοχής. Μετά την συνάντηση εργασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Αμερικανός Πρέσβης προέβησαν σε δηλώσεις.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

 «Με μεγάλη χαρά, υποδέχομαι στη Ρόδο τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,  κύριο  Goeffrey Pyatt, τον εκπρόσωπο μιας σπουδαίας και συμμάχου χώρας, αλλά και ενός  ανθρώπου, που στο μικρό χρονικό διάστημα της  παρουσίας του, έχει αποδείξει ότι είναι ένας μεγάλος  υποστηρικτής της  πατρίδας μας.

Οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών συνεχίζουν να σφυρηλατούνται και να ενδυναμώνονται και στις μέρες μας. Μοιραζόμαστε κοινές  αξίες  για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία , το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την Ειρήνη. Σε μια γειτονιά στην οποία η Ελλάδα παραμένει  πυλώνας σταθερότητας  με ισχυρή γεωπολιτική σημασία.

Παράλληλα, και αυτό αφορά  και τα νησιά του Αιγαίου, η  πατρίδα μας  χρειάζεται να  προσελκύσει εκείνες τις αναγκαίες επενδύσεις, που θα της επιτρέψουν να επιτελεί τον διεθνή της ρόλο,  να μπει σε πορεία  προόδου και να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας ξανά για τους  πολίτες της».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Goeffrey Pyatt, δήλωσε:

 «Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα, για πρώτη φορά στο νησί της Ρόδου. Θα ήθελα βεβαίως να αναφερθώ στη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του στην αποστολή της Αμερικανικής Πρεσβείας. Βρίσκομαι εδώ και με την ευκαιρία της άφιξης του αμερικανικού πλοίου Carter Hall που βρίσκεται στο λιμάνι της Ρόδου και το οποίο είναι ένα σύμβολο της συνεργασίας και της συμμαχίας των δύο χωρών μας και της δέσμευσής μας να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια σε αυτήν την πάρα πολύ σημαντική περιοχή του κόσμου.

Είχαμε μια παρά πολύ ενθαρρυντική συζήτηση με τον κ. Περιφερειάρχη, σχετικά με τις σκέψεις και με την δέσμευσή του να υποστηρίξει επενδύσεις στην περιοχή, προκειμένου να τονωθεί και η περιοχή και η οικονομία της χώρας γενικότερα.

Μιλήσαμε για την επίσκεψή μου πριν από λίγες εβδομάδες στο νησί της Σύρου και για το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει Αμερικανοί επενδυτές για τον εκσυγχρονισμό των ναυπηγείων εκεί, καθώς και για το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών να επενδύσουν και στον τομέα του τουρισμού στην περιοχή.

Αυτή είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική περιοχή της χώρας, κυρίως σε σχέση με την επαφή και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων της Ελλάδας και της Αμερικής. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανών που κάθε χρόνο επισκέπτονται τα νησιά της περιοχής, όπως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

Η δικιά μου η δέσμευση είναι να συνεργαστώ με τον κ. Περιφερειάρχη, προκείμενου να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την οικονομία της περιοχής, αλλά και να εμβαθύνουμε και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Οφείλω να πω ότι τα μηνύματα από τον κ. Περιφερειάρχη ήταν σήμερα πολύ ενθαρρυντικά».

Μετά τη συνάντηση εργασίας, ο Αμερικανός Πρέσβης και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, σε μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση, επισκέφθηκαν μαζί τον χώρο του Golf Αφάντου, όπου σχεδιάζεται επένδυση ελληνοαμερικανικών συμφερόντων.

Τους υποδέχθηκε ο κ. Μάικ Αγγελιάδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας ελληνοαμερικανικών συμφερόντων, που σχεδιάζει την εν λόγω επένδυση, για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη