Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Χατζημάρκος: " Δικά μου τα λεφτά, δεν δίνω...

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Χατζημάρκος: ” Δικά μου τα λεφτά, δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν”

|

Ο Γιώργος Χατζημάρκος με το καλημέρα της επόμενης ημέρας των εκλογών αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις, τα ταξίδια και ξεκαθάρισε ότι «Δεν κηρύσσω εκεχειρία γιατί δεν κήρυξα ποτέ τον πόλεμο»

 

Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και απαντήσεις στους επικριτές του έδωσε χτες, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους μετά την αναμέτρηση της κάλπης της 26ης Μαΐου 2019, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. «Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την Περιφέρειά μας και για τα νησιά, στο Νότιο Αιγαίο. Είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και με μεγαλύτερο βάρος –υπό την έννοια της ευθύνης- γιατί ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά εμπιστοσύνης, δόθηκε χτες από τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου στην παράταξή μας και στην περιφερειακή αρχή. Θέλω να πω σε όλους τους πολίτες ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί τα μηνύματα ήταν πράγματι συγκινητικά, όπως και τα ποσοστά σε όλα τα νησιά. Είναι αυτό όμως, που μας δίνει το κουράγιο για τη συνέχεια και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε κατά την θητεία μας –και θα βρούμε, φυσικά μπροστά μας. Θέλω να πω ότι οι εκλογές τελειώνουν και σχεδόν πάντα αφήνουν τραύματα.

Αυτές οι εκλογές άφησαν πάρα πολλά γιατί ήταν πολύ τοξικές με πολύ χαμηλό επίπεδο. Αλλά, τα ξεχνάμε, προχωράμε και μόνο μπροστά –με απόφαση που ανήκει στους πολίτες. Για πολλούς μήνες μιλούσαν οι παράγοντες της πολιτικής ζωής. Κάθε 4-5 χρόνια όμως, υπάρχει μια μέρα που μιλούν οι πολίτες. Και απέναντι σε αυτή την ετυμηγορία οφείλουμε όλοι να στεκόμαστε με πάρα πολύ σεβασμό –με τον οποίο σταθήκαμε σε όλη την θητεία μας και γι αυτό τύχαμε αυτής της εξαιρετικής τιμής και αποδοχής. Με τον ίδιο σεβασμό θα συνεχίσουμε. Όλα αυτά τα οποία πέτυχαν τα νησιά κατά την πρώτη θητεία μας είναι πολύ σημαντικές νίκες σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικές, οικονομικές αλλά και πολιτικές. Το να κάνεις πολιτική στην χώρα μας μόνο με αλήθειες, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είχα αταλάντευτη πορεία σε αυτό και χαίρομαι διότι αυτό το πείραμα επιβραβεύτηκε και έληξε με αυτό το αποτέλεσμα», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας τους νησιώτες πως «όλες αυτές τις κορυφές που κατακτήσαμε, θα τις διατηρήσουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα πολιτικά θέματα τα οποία προκύπτουν».

Από Σεπτέμβριο, το νέο σχήμα
Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πάντως ότι «έως τις 31 Αυγούστου θα παραμείνει το σημερινό διοικητικό σχήμα. Από την 1η Σεπτεμβρίου, για εμάς δεν υπάρχουν χρονικά ορόσημα. Υπάρχουν μόνο έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες και στόχοι οι οποίοι έχουν συνέχεια. Δεν υπάρχουν στην ομάδα ‘αρχηγίσκοι’ ή ‘φατρίες’. Η ομάδα θα συνεχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου με άλλη σύνθεση. Το 2017 πήρα την απόφαση να κρατηθώ πολύ μακριά από την πεπατημένη του παλαιού πολιτικού συστήματος με έναν τρόπο που είχε… αιμορραγία –αλλά δεν με πτόησε ποτέ. Τον Μάρτιο του 2017 μετά τον ανασχηματισμό ξεκίνησαν τα υποτιθέμενα προβλήματά μου –προβλήματα στα μάτια… τρίτων και προβλήματα – ευκαιρίες στα μάτια κάποιων που έψαχναν ευκαιρία να χτυπήσουν ή να πλήξουν. Όταν όμως αγαπάς αυτό που κάνεις με καθαρό τρόπο και δεν φοβάσαι έλεγχο, συνεχίζεις με ψηλά το κεφάλι και προχωράς». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στρατηγική που ακολούθησε:
«Είχαμε την απλούστερη στρατηγική σε αυτές τις εκλογές. Διάβαζα απίθανες τοποθετήσεις ή προσπάθειες ερμηνείας ή ανάλυσης. Μόνο οι πολίτες είναι συνομιλητές μας και κανένας άλλος. Και προφανώς, αυτό ενόχλησε διότι οι παράγοντες που ήθελαν να είναι συνομιλητές δεν έγιναν και δεν θα γίνουν ποτέ! Είπαμε αλήθειες σε όλα, κοιτάζαμε τον κόσμο στα μάτια και προχωρήσαμε μπροστά».
Επιπλέον είπε πως «δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα, αλλά η συνέχιση του σχεδίου της περιφερειακής αρχής που είναι σε εξέλιξη».
Επιπλέον, ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για όλη την δουλειά που έκαναν, τους συνεργάτες του στο ψηφοδέλτιο, δηλώνοντας περήφανος γι αυτούς. «Ήταν πάντα αμυνόμενοι, ποτέ επιτιθέμενοι», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα ΜΜΕ.

Η ‘εκεχειρία’
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα κηρύξει ‘εκεχειρία’, ο κ. Χατζημάρκος είπε: «Δεν κηρύσσω εκεχειρία, διότι δεν κήρυξα ποτέ τον πόλεμο. Δεν ήμουν επιτιθέμενος. Ήμουν αμυνόμενος όπως και οι συνεργάτες μου. Για μένα οι εκλογές τελείωσαν και σε ό,τι αφορά την νέα σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου, θα απευθύνω μια ανοιχτή πρόσκληση να δουλέψουμε όλοι μαζί για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Αν είναι αληθής η πίστη κάποιων εξ αυτών η συνεργασία, θα τους δοθεί η δυνατότητα να το αποδείξουν –αν και περιμένω ακόμη το τηλεφώνημα του κ. Γλυνού… Μάλλον θα περιμένω πολύ… Προφανώς, έμειναν από μπαταρία… τα τηλέφωνα» σχολίασε.

Δημοσκοπήσεις 

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις είπε: «Οι δημοσκοπήσεις είναι μια αποτύπωση της στιγμής, μιας πολιτικής πραγματικότητας. Από τον Δεκέμβριο κι έπειτα είδα πέντε δημοσκοπήσεις τεσσάρων διαφορετικών εταιρειών. Στις 4 από τις 5 ήταν μπροστά η παράταξή μας με σημαντικά ποσοστά. Ούτε δήλωση έκανα, ούτε πανηγύρισα. Σε μία από αυτές ήμασταν πίσω. Οποτεδήποτε έβγαινε μια δημοσκόπηση που ήμασταν μπροστά ακολουθούσαν σχόλια ότι ήταν ‘στημένες’ από μένα και fake. Υπήρξε αυτή η υστερία. Με ποια στοιχεία βγαίνεις και λες τέτοια πράγματα; Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς τίποτα. Τα ΜΜΕ έκαναν μετρήσεις για όλη την Ελλάδα και με κατηγόρησαν ότι ήταν στημένες από μένα στο Νότιο Αιγαίο. Τόση παρακμή; Θυμίζω ότι το 2014 πάλι με έφερναν 17 μονάδες πίσω αλλά τελικά δεν ήταν έτσι».
Ερωτηθείς ειδικά για το αποτέλεσμα της Ρόδου, δήλωσε: «Το νησί της Ρόδου δεν είναι εύκολο. Είναι μεγάλο νησί, πολύ δυσκολότερα ‘μαζεύεται’ πολιτικά με την έννοια να καταφέρεις να πιάσεις το 50% και δη την α’ Κυριακή. Το αποτέλεσμα, είναι πάρα πολύ αισιόδοξο για εμάς γιατί στη Ρόδο δεχτήκαμε την μεγαλύτερη πολεμική. Είναι πολύ ευχάριστο το ό,τι επιβεβαιώνεται η πολιτική που γίνεται στην βάση επιχειρημάτων. Έχω αποδείξεις γι αυτά που λέω. Η Ρόδος είναι το πιο δύσκολο νησί και είναι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα και αποδεικνύει ότι το μήνυμά μας, πέρασε σε όλους αφού ήταν καθαρό». Για το αποτέλεσμα της α’ Κυριακής στον Δήμο Ρόδου, είπε: «Η κοινωνία μιλάει, την σέβεσαι, την ακούς και είναι ένα μήνυμα που δεν είναι δύσκολο να το αποκωδικοποιήσεις».

Το περιβόητο…  ελικόπτερο  και το ταξίδι  στη Νέα Υόρκη

Κληθείς να σχολιάσει το περιβόητο… ελικόπτερο το οποίο χρησιμοποίησε και κατηγορήθηκε για το ποιος το πλήρωσε καθώς και το ταξίδι που έκανε στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χατζημάρκος ήταν κατηγορηματικός: «Η χυδαιότητα όλης αυτής της προεκλογικής περιόδου, πάνω σε αυτό βασίστηκε. Δικά μου λεφτά, ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Όσο δεν πληρώνει το ελληνικό δημόσιο δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν. Όσο χυδαίος κι αν είναι. και την φωτογραφία στο ελικόπτερο, την βγάλαμε μόνοι μας. πληρώνουμε νόμιμα, ανεβάζουμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τον λογαριασμό των μετακινήσεών μας. Όσοι θέλουν ν’ ασχοληθούν με μετακινήσεις, είχε άλλον υποψήφιο, ο οποίος καταδικάστηκε, γιατί έκλεβε χρήματα του δημοσίου για τις μετακινήσεις του! Εκεί.. τσιμουδιά, οι καθηγητές της ηθικής περί μετακινήσεων!!! Ο κ. Χατζημάρκος έχει τιμολόγιο για την μετακίνησή του και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Έχω κάνει εκατοντάδες ταξίδια ως περιφερειάρχης. Δεκάδες από αυτά τα πληρώνω από την τσέπη μου. Όπως και για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, πήγα καλεσμένος του Προέδρου των ΗΠΑ ως περιφερειάρχης, ήμουν υποχρεωμένος να το χρεώσω στην Περιφέρεια και δεν το έκανα. Οι υποκριτές… ούτε την αλήθεια αγαπούν, ούτε το δημόσιο χρήμα…», κατέληξε ο κ. Γ. Χατζημάρκος, κρατώντας την οργή του σε θεμιτά όρια και μη παρασυρόμενος σε ακρότητες.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν