Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Το μήνυμα στήριξης του Μητσοτάκη στον Χατζημάρκο

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Το μήνυμα στήριξης του Μητσοτάκη στον Χατζημάρκο

|

Την αμέριστη στήριξή του στον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του χθες στο ασφυκτικά γεμάτο Νεστορίδειο Μέλαθρο – Το ραντεβού που κλείστηκε για την επόμενη ημέρα των εκλογών – Τι δήλωσε ο κος Χατζημάρκος 

Την αμέριστη στήριξή του στον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του χθες στο ασφυκτικά γεμάτο Νεστορίδειο Μέλαθρο. Τόνισε ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν θετικά το σημαντικό έργο που έχει παράγει η περιφερειακή αρχή και θα δώσουν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στον περιφερειάρχη. Ζήτησε επίσης τη στήριξη του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ενώ στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε και στη σημασία του σημερινού εορτασμού της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τον κ. Μητσοτάκη προλόγισαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Μάνος Κόνσολας και Γιάννης Βρούτσης, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων Παύλος Μπακίρης και Χρήστος Καφτηράνης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ έχει σχέδιο για όλους τους τομείς και όχι μόνο για την οικονομία, ενώ εξήρε αρκετές φορές το έργο και τις πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, διότι απαιτείται όπως είπε, η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του κόμματος και ο κ. Χατζημάρκος είναι ένας από αυτούς που μπορούμε να στηριχθούμε, διότι «μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε κοινό όραμα για το μέλλον των νησιών μας».
«Είστε όλοι σήμερα εδώ επειδή θέλετε να στείλετε το μήνυμα ότι η χώρα πρέπει να πάει μπροστά με μία νέα κυβέρνηση με την κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας. Είστε όμως σήμερα εδώ για να στείλετε ένα μήνυμα συνέχειας στηρίζοντας το Γιώργο Χατζημάρκο να εκλεγεί και πάλι περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Αξίες όπως η αξιοκρατία, ο υγιής πατριωτισμός, είναι επίκαιρες για να ξεφύγουμε από την κρίση. Ο Γ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι οι πολίτες είναι καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική. Χρειάζεται όλοι μας, είτε δραστηριοποιούμαστε στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην περιφερειακή Διοίκηση, είτε στο δήμο της Ρόδου, αγαπητέ Αντώνη Καμπουράκη, πράγμα που σου εύχομαι ολόψυχα. Όλοι πρέπει να κάνουμε τις υπερβάσεις μας. Κρινόμαστε κάθε μέρα για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Ο Γ. Χατζημάρκος θα επανεκλεγεί περιφερειάρχης επειδή έχει παράγει έργο. Άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα και γι αυτό θα τον επιβραβεύσουν οι πολίτες. Εμείς διεκδικούμε τη διακυβέρνηση της χώρας, όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε όσα έκανε… αλλά επειδή πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Το ραντεβού της επομένης των εκλογών 

Και είχαμε βέβαια και το …ραντεβού. Ανέφερε ότι θα δεχθεί τον κ. Χατζημάρκο την επομένη των εκλογών στο γραφείο του και θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει αν όχι όλα, τα περισσότερα αιτήματα, υπογραμμίζοντας ότι με τον περιφερειάρχη μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον των νησιών. Συνεχάρη την περιφερειακή αρχή για τη μεγάλη επιτυχία στον τουρισμό. Όπως είπε, το Ν. Αιγαίο οδηγεί τον τουρισμό σε νέους αισιόδοξους δρόμους. Είπε ότι υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με τους ξενοδόχους και φορείς για να προβληθεί συνολικά το Ν. Αιγαίο. Κυρίως όμως υπήρξε εργασιακή ειρήνη με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων που εξασφάλιζαν καλές απολαβές στους εργαζόμενους. Τόνισε δε ότι η ΝΔ θα είναι πολύ αυστηρή στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και σε φαινόμενα όπως η ανασφάλιστη εργασία. Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ υποστηρίζει την προσπάθεια της ΠΝΑι για την μείωση της χρήσης των πλαστικών και την καμπάνια Κeep Aegean Blue. Για το μείζον θέμα των δασικών χαρτών, που ανέδειξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση. Συνεχάρη τον κ. Χατζημάρκο για την πρωτοβουλία του να γίνει η Αστυπάλαια το νησί όπου θα εφαρμόζεται καθολικά ο αντικαπνιστικός νόμος και τόνισε μάλιστα ότι η ΝΔ ως νέα κυβέρνηση θα κάνει όλη την Ελλάδα χώρα “smoke free”.

Χατζημάρκος: “Λέω τι πρεσβεύω” 
Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή αυτά τα πέντε χρόνια δούλεψε με πάθος, αποφασιστικότητα και συνέπεια και κυρίως όμως με ειλικρίνεια. Χαρακτήρισε δε την εμπιστοσύνη του αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό του και στην περιφερειακή αρχή, εθνικό κεφάλαιο για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και πολιτική επένδυση!
«Είμαι εδώ ενώπιόν σας για να στείλω ένα μήνυμα, το μήνυμα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όταν κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική, έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Και θέλει πολλή δουλειά να φέρεις πίσω τον κόσμο στην πολιτική. Εγώ δεν κρύβομαι ποτέ, δεν κάνω κρυφά ραντεβού για να ζητήσω στήριξη κάτω από το τραπέζι. Κοιτάω την κοινωνία στα μάτια και λέω τι πρεσβεύω. Δεν βγαίνουν καθοδηγούμενες ανακοινώσεις από εμάς. Σας κοιτάω στα μάτια και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος.
Ανέφερε παραπέρα ότι η ΠΝΑΙ είναι η τελευταία πανελλαδικά σε προϋπολογισμό, πήρε όμως πανελλαδικές πρωτοβουλίες σε θέματα όπως η υγεία και γενικότερα σε τομείς που δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Αναφέρθηκε στα μεγάλα επιτεύγματα της παρούσας θητείας της περιφερειακής αρχής, στα έργα που έχουν γίνει σε όλα τα νησιά ακόμη και στο πιο μικρό, στις εντυπωσιακές πρωτιές στον τουρισμό. Και όπως τόνισε: «Δεν κλείνουν οι πόρτες μας στις 3.30 το απόγευμα για να ξεκινήσουμε τσίπουρα. Δουλεύουμε μέχρι τις 2 το πρωί. Η εποχή με τα τσίπουρα και τα ζεϊμπέκικα τελείωσε. Πήραμε αυτή την περιφέρεια υποχρηματοδοτούμενη και το αλλάξαμε αυτό. Δώσαμε μάχες στις Βρυξέλλες για να αλλάξουμε την κατηγοριοποίησή της και να ανοίξουμε τη λεωφόρο των χρηματοδοτήσεων προς την ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Μας αποκάλεσαν αιθεροβάμονες… Είναι όμως τόσο λίγοι, τόσο μικροί. Πιάσαμε και τους δύο στόχους»,.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα … dimokratiki.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη