Περιφερειακό Συνέδριο Κυκλάδων: Απών ο Τσίπρας, παρόντες 21 υπουργοί

Η αλήθεια είναι ότι μεγάλη κουβέντα έγινε για το …2ο μέρος του Περιφερειακού Συνεδρίου του Νοτίου Αιγαίου. Κι αυτό γιατί από τη πρώτη στιγμή είχε δημιουργηθεί ένα μυστήριο γύρω από τον χρόνο της διεξαγωγής του στις Κυκλάδες… οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούσαν για αρχές Μαΐου χωρίς τον Πρωθυπουργό και με μπροστάρη στον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Δραγασάκη, στη συνέχεια ξεκίνησε μία μάχη με το χρόνο για το πότε θα διεξαχθεί, με το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου να επικεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες και τελικά φτάσαμε στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου. Κι εδώ όμως είχαμε θέμα. Κι αυτό γιατί επιλέχτηκε να …σπάσει. Να έχουμε μία ή περισσότερες ημερίδες στη Νάξο και τις υπόλοιπες στη Σύρο… Και τελικά; Σήμερα ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα το πρόγραμμα του… 2ου μέρους του Περιφερειακού Συνεδρίου. Και έγινε αυτό που κάποιοι απεύχονταν. Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα το όνομα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Και όπως είναι λογικό θα αρχίσει μία κουβέντα για …υποβάθμιση του συνεδρίου με δεδομένο ότι σε όλα τα προηγούμενα συνέδρια, ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που έριξε την αυλαία…  

Βέβαια, με βάση την ανάγνωση του προγράμματος έχουμε τη παρουσία 21 μελών του υπουργικού συμβουλίου με τον Ιωάννη Δραγασάκη, αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να είναι επικεφαλής και με θεματικές ενότητες που έχουν σχέση με καυτά ζητήματα των Κυκλάδων όπως είναι ο Πρωτογενής Τομέας (ημερίδα την 1η Ιουνίου στη Νάξο), η ακτοπλοΐα (έρχεται τέσσερις ημέρες μετά την ημερίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επίσης στη Νάξο), την αειφόρο ανάπτυξη, υγεία, επιχειρηματικότητα, ψηφιακή πολιτική και βέβαια τουρισμός και αθλητικές υποδομές…

Τι αναφέρει η πρόσκληση;

Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, παρακαλούμε βρείτε συνημμένα την πρόσκληση και το πρόγραμμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες).

Το Συνέδριο για την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες) είναι το 15ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στη Νάξο, την Παρασκευή 1/6/2018 και στη Σύρο (στο ξενοδοχείο «Ερμής», στο Επιμελητήριο Κυκλάδων ενώ η αυλαία θα πέσει στο θέατρο «Απόλλων») την Τρίτη 5/6/2018 και την Τετάρτη 6/6/2018, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα, και θα ολοκληρωθούν με κεντρική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 6/6/2018 στις 18:50.

Η κεντρική εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης & Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα μας τιμήσει.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων