Περιφερειακό Συνέδριο Κυκλάδων: Θα έρθει ο Τσίπρας στη Νάξο για την ημερίδα του πρωτογενή τομέα;

Ιούλιος του 2011 και ο Αλέξης Τσίπρας από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στην εφημερίδα "Κυκλαδική" όπου στην ερώτηση τι σκέψεις του φέρνει η λέξη "Νάξος" απαντάει με ένα χαμόγελο «Ποιο είναι το συναίσθημα που νιώθω όταν ακούω τη λέξη Νάξος; Μα αυτό της φυγής, της ξεγνοιασιάς από την καθημερινότητα της Αθήνας. Πλέον απολαμβάνω την απομόνωση και αισθάνομαι όλο και πιο γεμάτος μετά από κάθε επίσκεψή μου εδώ στο νησί και στην Μουτσούνα. Όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ τις καλαμιές, στην Αγία Άννα, τα καρπούζια και τα πεπόνια που αποτέλεσαν το φαγητό μας την εποχή των ξέγνοιαστων διακοπών στις καταπληκτικές παραλίες του νησιού» 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τη Νάξο. Από τα φοιτητικά του χρόνια στις αμουδιές της Αγίας Αννας έως την δεκαετία του 2000 όταν και γνώρισε την Απείρανθο αλλά και την Μουτσούνα χάρη στον καθηγητή Γιάννη  Πρωτονοτάριο, πάντα έβρισκε χρόνο για να περάσει μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς στην Νάξο… Όμως, από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός, από τον Ιανουάριο του 2015, επίσημη πολιτική εμφάνιση δεν έχει κάνει… Λέτε να ήρθε η στιγμή; Αφορμή λαμβάνουμε από μία …αιχμή που άφησε σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» όπου με τίτλο «Στη Σύρο και τη Νάξο…» αναφέρει «κρουαζιέρα στις Κυκλάδες θα κάνει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας. Αρχικά θα βρεθεί στην Νάξο, όπου θα πραγματοποιηθεί θεματικό συνέδριο για την γεωργική παραγωγή και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σύρο, όπου θα διεξαχθεί το τελευταίο από τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια της Κυβέρνησης. Το αρχικό πλάνο, προέβλεπε ότι το τελευταίο συνέδριο ήταν αυτό της Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), ωστόσο στο Μαξίμου κατάλαβαν ότι στο Αιγαίο υπάρχουν και οι Κυκλάδες και η πρωτεύουσα τους είναι η Ερμούπολη της Σύρου… Ούτε η άλλως, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο μία εκδήλωση που θα λειτουργήσει εν είδει σύνοψης για όλα τα συνέδρια που έγιναν στην επαρχία. Αν προκάμουν, βέβαια, και δεν υπάρχουν νωρίτερα κάλπες»..

Και δεύτερη πληροφορία 

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να γκρινιάξει κάποιος για το εν λόγω δημοσίευμα. Κι αυτό γιατί ο καθένας έχει άποψη και γνώμη. Εμείς θα κρατήσουμε μόνο την εν λόγω πληροφορία και να σημειώσουμε ότι ενώ αρχικά υπήρχε η σκέψη για διαδοχικές συνεδριάσεις, ήτοι πρωτομηνιά στη Νάξο και στη συνέχεια δύο μέρες (2-3 Ιουνίου) στη Σύρο, τώρα αυτό έχει αλλάξει. Κι αυτό γιατί λόγω του προβλήματος με το θέατρο «Απόλλων» (σ.σ. έχει παραστάσεις εκείνο το Σαββατοκύριακο) το Περιφερειακό Συνέδριο στην Σύρο μεταφέρθηκε για το διήμερο 5-6 Ιουνίου. Οπότε; Θα είναι δύσκολο για τον πρωθυπουργό να μετακινηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στις Κυκλάδες… Και βέβαια να τονίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια της συνάντησης του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού με Κυκλαδίτες που ζουν στην Αθήνα και σε μία προσπάθεια να έχει επίσης εικόνα από τις ανάγκες τους ενόψει του Περιφερειακού συνεδρίου, υπήρξε η πληροφόρηση για επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νάξο.

Και τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος μιλώντας πρόσφατα για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Σύρου ανέφερε ανάμεσα στα άλλα «Η δική μας ιδιαιτερότητα που είναι η πολυνησία, για να καλύψει γεωγραφικά τις απαιτήσεις, επέβαλε να γίνουν δύο συνέδρια –ένα στην Ρόδο και ένα στην Σύρο. Τελικά, θα γίνει μία συνάντηση – συνέδριο στην Νάξο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου (σ.σ. με δύο γραμματείς του υπουργείου) με αποκλειστικό αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα καθώς το νησί αυτό είναι πρώτο σε αυτό τον τομέα»

Οπότε; Αναμονή…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News