ΠΝΑΙ - Αμοργός: Μια παρτίδα τάβλι, μία βόλτα στο σχολείο και οι επαφές του Περιφερειάρχη στην Αμοργό

«Στην Αμοργό, σήμερα (σ.σ. χθες), μετά τη Δονούσα.  Στο νησί που η συνεργασία μας με τον Δήμο Αμοργού έχει αποδώσει έργα και δράσεις, έφερε αποτελέσματα και συνεχίζεται. Στην πλατεία Αιγιάλης που σχεδιάστηκε η ανάπλαση, στο σχολικό συγκρότημα που προχωράμε στην αναβάθμιση των αθλητικών του εγκαταστάσεων, στην Αρκεσίνη όπου το έργο της ύδρευσης βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου των τευχών δημοπράτησης. Δίπλα στους νησιώτες μας, έμπρακτα». Αυτό αναφέρει ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με αφορμή την …ξαφνική όπως χαρακτηρίστηκε από τους φορείς της Αμοργού, επίσκεψή του στο πανέμορφο νησί των Ανατολικών Κυκλάδων. Είχε την ευκαιρία (συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνίας, Ακτοπλοΐας και Έπαρχο Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού, Γιάννη Μαργαρίτη) να συναντήσει τον Δήμαρχο Αμοργού κο Φωστιέρη, την υποψήφια στο συνδυασμό του «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», Ιωάννα Συνοδινού και το κυριότερο να μιλήσει με κατοίκους αλλά και παιδιά του νησιού…

Μάλιστα, σε γνωστό καφενείο της Αιγιάλης έπεσε σε μία παρτίδα τάβλι. Και μονομάχοι προερχόμενοι από το Νότιο Αιγαίο: ένας καλύμνιος και ένας Κρητικός. Που βρίσκονται στην Αμοργό. Και ο κύριος Χατζημάρκος δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους. Όπως και να παίξει μπάσκετ με τα παιδιά του σχολείου στο νησί ακούγοντας τα προβλήματά τους και κυρίως το γεγονός ότι λείπουν εκπαιδευτικοί σε βασικά μαθήματα με αποτέλεσμα τα παιδιά του Λυκείου και δη της τελευταίας τάξης να έχουν μειονέκτημα την ώρα των Πανελλαδικών εξετάσεων..

Ας δούμε όμως τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης για την επίσκεψη του κου Χατζημάρκου στην Αμοργό: " Την Αμοργό επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, χθες, Δευτέρα, μετά την επίσκεψή του στη Δονούσα των Μικρών Κυκλάδων. Συνοδευόμενος από τον  Γιάννη Μαργαρίτη, Έπαρχο Νάξου - Αμοργού και Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αμοργού, Νικόλαο Φωστιέρη, με τον οποίο είχε συνεργασία για τα ζητήματα του νησιού και ειδικότερα για τα έργα που έχει ανάγκη η Αμοργός. Επισκέφθηκαν την πλατεία Αιγιάλης για την οποία ο Δήμος Αμοργού σχεδίασε την ανάπλαση της, έργο που θα συγχρηματοδοτήσει, μαζί με τον Δήμο,  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ακολούθησε επίσκεψη στον οικισμό Αρκεσίνη, στον οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 το έργο της ύδρευσης,  προϋπολογισμού 744.000 ευρώ  και το οποίο βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου των τευχών δημοπράτησης του. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 10 χλμ. Και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας “Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020” Στο σχολικό συγκρότημα της Αιγιάλης, συμφωνήθηκε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, μέσα από το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης αθλητικών χώρων, την προσθήκη αποδυτηρίων, έργο που θα μελετήσει ο Δήμος Αμοργού.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο νησί,  ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:  "Η Αμοργός, είναι από τα νησιά μας που λόγω της πολύ μεγάλης έκτασης της και των διάσπαρτων οικισμών της,  αντιμετωπίζει την ανάγκη εκτεταμένων παρεμβάσεων στις υποδομές της. Σε αυτό τον αγώνα του Δήμου Αμοργού και των κατοίκων της, η Περιφέρεια μας στέκεται φυσικός σύμμαχος και αρωγός, έμπρακτα. Η συνεργασία μας έχει αποδώσει σε έργα ωφέλειας για τον τόπο και συνεχίζεται ως καθήκον και πίστη στην ανάγκη μεγιστοποίησης του αποτελέσματος της προσπάθειας όλων".