Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: Ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά

ΠΝΑΙ: Ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά

|

Στην πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) του Νοτίου Αιγαίου, αναφέρεται η απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για ένταξη της σχετικής πράξης της 2ης ΥΠΕ, συνολικού προϋπολογισμού 7.344.519,00 Ευρώ, στο Περιφερειακό μας Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) του Νοτίου Αιγαίου,  κατευθύνεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, το σύνολο των πόρων, ύψους 7,34 εκ. €, της Πράξης  “Λειτουργία Τοπικών Ομάδων (ΤΟΜΥ) 2ης ΥΠΕ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, προκειμένου να διασφαλιστεί η  χρηματοδότηση του προσωπικού που θα προσληφθεί, μέχρι και τις 31 /12/2023. Η  δημόσια επιλέξιμη δαπάνη της Πράξης ανέρχεται σε 7.344.519,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η Πράξη αφορά στην απασχόληση του προσωπικού στις 8 ΤΟMΥ που προβλέπονται στο Νότιο Αιγαίο, από την ημερομηνία έναρξης αυτής (18/01/2020) και για διάρκεια λειτουργίας  36 μηνών (31/12/2023), με δυνατότητα παράτασης.

Ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας προβλέπει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  τη λειτουργία 8 ΤΟΜΥ, με φορέα λειτουργίας τη 2η ΥΠΕ, στα νησιά Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Νάξο και Σύρο (3 σε Ρόδο, 2 σε Κω και από ένα σε Κάλυμνο, Σύρο και Νάξο) και ο αριθμός των ωφελούμενων ανέρχεται σε 28.560 άτομα.

Ήδη λειτουργεί το ΤΟΜΥ της Κω, στελεχωμένο επί του παρόντος με 4 άτομα,  για τα οποία η δαπάνη, από 18/01/2020, καλύπτεται μέσω της εν λόγω Πράξης.

Κάθε ΤΟΜΥ θα στελεχωθεί με 11 άτομα προσωπικό, δηλαδή  αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν συνολικά μέσω της Πράξης, ανέρχεται σε 88.

Οι ΤΟΜΥ έχουν στόχο τη δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού με εξωστρεφή λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , την ολιστική ανθρωποκεντρική προσέγγιση και την έμφαση στην πρόληψη των νόσων και στην αγωγή και προαγωγή της υγείας της κοινότητας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά: “Σε μια πολυνησιακή Περιφέρεια όπως είναι το Νότιο Αιγαίο, η Υγεία παραμένει η μεγαλύτερη πηγή αγωνίας για τους κατοίκους των νησιών μας και για μας, πρώτη προτεραιότητα.  Ο ρόλος  μας είναι υποστηρικτικός στο καθ’ ύλιν αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, με το να βρίσκουμε λύσεις και πόρους χρηματοδότησης, για την κάλυψη των αναγκών και την ενίσχυση  των δομών υγείας των νησιών μας. Στην πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) του Νοτίου Αιγαίου, αναφέρεται η  απόφαση μας για ένταξη της σχετικής πράξης της 2ης ΥΠΕ, συνολικού προϋπολογισμού 7.344.519,00 eυρώ, στο Περιφερειακό μας Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020.                       

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι το σύνολο των πόρων οδηγείται στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού όπου εντοπίζονται και οι μεγαλύτερες ανάγκες”.

Η Πράξη “Λειτουργία Τοπικών Ομάδων (ΤΟΜΥ) 2ης ΥΠΕ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, εντάσσεται  στο πλαίσιο του  Άξονα Προτεραιότητας 4 “Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”  του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”  ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν