Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: Έρχεται ανασχηματισμός με άρωμα ... εκλογών;

ΠΝΑΙ: Έρχεται ανασχηματισμός με άρωμα … εκλογών;

|

Ερχεται μίνι ανασχηματισμός στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου; Θα έχει προεκλογικό χαρακτήρα; Ποιοι φεύγουν; 

Αρωμα εκλογών; Αρχές 2022 και έχουμε ακόμη έναν γεμάτο χρόνο πριν μπούμε στην λογική της προεκλογικής μάχης όσον αφορά τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τα σενάρια είναι αρκετά όσον αφορά τη διεκδίκηση της Περιφέρειας αλλά και η παρούσα Περιφερειαρχή Αρχή προφανώς θα πάρει τα μέτρα της. Και με δεδομένο ότι με το καλημέρα της νέας εβδομάδας (9 – 10 Ιανουαριου) έχουμε Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της Περιφερειακής Αρχής από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “Δημοκρατικής” Ρόδου.

Τι αναφέρει; Ενδιαφέρον πάντως έχει η αντικατάσταση των προσώπων των οποίων λήγει η θητεία και το ζητούμενο είναι η πλήρη αξιοποίηση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου… Οπότε ας δούμε το σχετικό άρθρο… 

“Στην αίθουσα “Δελφοί” του ξενοδοχείου Rodos Palace θα πραγματοποιηθεί την 9η Ιανουαρίου 2022 η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Στη συνεδρίαση θα γίνει η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη θέση της κ. Νατάσας Δεληγιάννη.

Την επόμενη ημέρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου θα ανακοινώσει το νέο σχήμα της περιφερειακής αρχής το οποίο θα περιλαμβάνει 4 νέους αντιπεριφερειάρχες. Δύο από τα Δωδεκάνησα και δύο από τις Κυκλάδες.

Θυμίζουμε ότι την παράταση της θητείας 5 αντιπεριφερειαρχών μέχρι την 8η Ιανουαρίου 2022 είχε αποφασίσει ο κ. Χατζημάρκος την 29η Οκτωβρίου 2021.

Με την αριθ.121209/9020/9-9-2019 (ΦΕΚ 753/τ.ΥΟΔΔ/19-9-2019) απόφαση του κ. Χατζημάρκου ορίστηκαν 6 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με θητεία ενός έτους, η οποία παρατάθηκε με την αριθ. 99299/6381/2-9-2020 (ΦΕΚ 725/τ.ΥΟΔΔ/10-9-2020) απόφασή του έως και την 19η Φεβρουαρίου 2021.

Με την απόφαση που ακολούθησε παρέτεινε τη θητεία 5 αντιπεριφερειαρχών έως και την 8η Ιανουαρίου 2022.

Εν πάση περιπτώσει, λήγει η θητεία των κ.κ. Μάρκου Δαδαού, Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Κυκλάδων, Ιωάννη Θεμέλαρου, Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Δωδεκανήσου, Χαρίκλειας Γιασιράνη, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, Δημητρίου Λάσκαρη, Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας καθώς και του κ. Φιλ. Ζαννετίδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα ανατεθούν καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη, καθώς έχουν ήδη συμπληρώσει θητεία στο παρελθόν, στους κ.κ. Κώστα Μπίζα, εντεταλμένο παιδείας και δια βίου μάθησης Κυκλάδων και Ιωάννη Κρητικό, εντεταλμένο πολιτισμού Δωδεκανήσου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χατζημάρκος αναμένεται να προχωρήσει και σε αλλαγές στο εσωτερικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να προχωρήσει μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση σε Γενικό Διευθυντή του διευθυντή Οικονομικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τον κ. Τριαντάφυλλο Καραγιάννη.

Στόχος του Περιφερειάρχη και στον επικείμενο ανασχηματισμό είναι η ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής και της συνεργασίας, με τις αρμοδιότητες όλων των Πντιπεριφερειαρχών να έχουν πεδίο αναφοράς σε ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής συνοχής και της περιφερειακής συνείδησης.

Επιπλέον, οι επικεφαλής βασικών τομέων που θα επιλεγούν μαζί με τους αντίστοιχους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, θα έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες όσον αφορά στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Το νέο σχήμα θα είναι εκ νέου δομημένο στην αρχή της κινητικότητας, ώστε να δίνει διαδοχικά την ευκαιρία στο σύνολο των στελεχών της πλειοψηφούσας παράταξης να προσφέρουν στον κοινό σκοπό και στόχο, αξιοποιώντας τις ικανότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Ο κ. Χατζημάρκος με τον τρόπο αυτό μένει πιστός στην υπόσχεσή του να αξιοποιήσει όλα τα εκλεγμένα μέλη για να συμβάλουν και να καταθέσουν το δικό τους μερίδιο σε αυτή τη συνεχή, δυναμική δοκιμασία που είναι η πολιτική και η τοπική αυτοδιοίκηση, επικυρώνοντας την αντίληψη που διέπει την περιφερειακή αρχή για συμμετοχική διοίκηση και συλλογική πορεία”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανάφη: Ερχεται 4ερο πολυτελέστατο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης