ΠΝΑΙ - Χατζημάρκος: "δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες, "όχι" στις ανεμογεννήτριες των 150 μέτρων στα νησιά μας"

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τεσσάρων νησιών στις Κυκλάδες (Ανδρος, Νάξος, Πάρος, Τήνος) στη προσπάθεια που κάνουν εδώ και χρόνια για να σταματήσουν την αλόγιστη χρήση όσον αφορά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Ενόψει της 3ης Ιουνίου και της εκδίκασης της Αίτησης Ακύρωσης κατά της αρχικής Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τα Αιολικά Πάρκα στα νησιά των Κυκλάδων, η Περιφέρεια θα έχει παρουσία διά νομικού εκπροσώπου όπως τονίστηκε (παράλληλα με το ψήφισμα που εκδόθηκε) για μία ακόμη φορά στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου..

Σήμερα, όμως ο Περιφερειάρχης κος Χατζημάρκος, μέσω της σελίδας που διαθέτει στα social media, ένιωσε ότι οφείλει μία προσωπική παρέμβαση... Κι αυτό έκανε. Και για να τονίσει το "λάθος" όσον αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά προχώρησε σε αντιπαραβολή γνωστών μνημείων σε Παγκόσμιο επίπεδο που φημίζονται για το ύψος του... 

Τι αναφέρει;  “Το Περιφερειακό Συμβούλιο λέει ΟΧΙ στην υποβάθμιση των νησιών μας.

Και όποτε το κάνουμε αυτό, μας βάζουν ταμπέλες : Είστε κατά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Είστε υπέρ του λιγνίτη, Είστε κατά της πράσινης ενέργειας κοκ

Λοιπόν όχι, είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δεν δεχόμαστε καμία “ταμπέλα” στην συζήτηση αυτή.

Πολύ απλά, οι ανεμογεννήτριες των 150m όχι μόνο δεν θα έπρεπε να επιβάλλονται αλλά θα έπρεπε να απαγορεύονται στα νησιά μας.

Ποιός θα υποστηρίξει με σοβαρά επιχειρήματα οτι αυτές οι θηριώδεις κατασκευές ταιριάζουν σε νησιά όπως η Πάρος η Ανδρος η η Τήνος ?

Ποιός θα υποστηρίξει με σοβαρά επιχειρήματα οτι η ταυτότητα και η προσωπικότητα αυτών αλλά και άλλων νησιών μας δεν αλλοιώνεται καθοριστικά ?

Ποιός θα υποστηρίξει με σοβαρά επιχειρήματα οτι η μοναδική πηγή εισοδήματος των νησιών μας, ο Τουρισμός, όχι μόνο δεν υποστηρίζεται αλλά κινδυνεύει απο αυτά τα αιολικά πάρκα ?

Αφήστε τις ταμπέλες και τις ιδεολογικές αναμετρήσεις, το ζήτημα είναι πολύ πιο απλό και δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Το Αγαλμα της Ελευθερίας με ύψος 93m, το Big Ben με ύψος 96m, ο Πύργος της Πίζας με ύψος 57m, ο Πύργος των Αθηνών με 103m, κατασκευές με αισθητική και αρχιτεκτονική δεν είναι τίποτα μπροστά στις ανεμογεννήτριες που αδειοδοτούνται στα νησιά μας.

Το δημοσιονομικό όφελος, από την λειτουργία αυτών των πάρκων θα το συζητήσουμε ευχαρίστως αν δίπλα σε αυτό μπεί και το δημοσιονομικό κόστος απο την βλάβη στον τουρισμό των νησιών που παράγει δημόσια έσοδα.

Ψύχραιμα και χωρίς ταμπέλες, η λογική σε αυτή την χώρα πρέπει κάποτε να επικρατήσει επιτέλους της οποιασδήποτε “αναμέτρησης”.” Γ.Χ