ΠΝΑΙ - Χατζημάρκος: "να κάνουμε αυτά τα τελευταία βήματα με επιμονή και προσοχή"

Χατζημαρκος

Ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε εκτενώς τους παριστάμενους για την επιδημιολογική εικόνα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η σε βάθος ενημέρωση των περιφερειαρχών για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπό την εποπτεία τους φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας. Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή για την αμφίδρομη ενημέρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους.

Το σχόλιο του Χατζημάρκου

Και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην προσωπική του σελίδα με σχόλιο του αναφέρθηκε στη σύσκεψη στέλνοντας μήνυμα όχι μόνο ανησυχίας αλλά και δύναμης για την συνέχεια της πορείας..

Αναλυτικά αναφέρει: "Ο κορωνοϊός αποδεικνύεται διεθνώς ένας ύπουλος εχθρός που εκμεταλλεύεται κάθε στιγμή χαλάρωσης ή αδυναμίας.

Με όλο τον κόσμο στο κόκκινο, δοκιμάζονται χιλιάδες μοντέλα διαχείρισης και βέβαια οι αντοχές μας. Με την φυσιολογική κόπωση σε όλο τον κόσμο να γίνεται βαριά, μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο αυτής της κρίσης.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία λίγο πριν το τέλος αυτής της πρωτόγνωρης μάχης και της οριστικής μας νίκης απέναντι στον κορωνοϊό και ξέρουμε ότι τα τελευταία βήματα είναι πάντα τα πιο κουραστικά.

Αλλά, δεν μπορούμε να μην δώσουμε τώρα τον καλύτερο εαυτό μας, πολύ περισσότερο εμείς που θέλουμε να κερδίσουμε και το στοίχημα της νέας τουριστικής περιόδου.

Όλοι ξέρουμε τι χρειάζεται για να φτάσουμε στον στόχο μας. Πάμε να κάνουμε αυτά τα τελευταία βήματα με επιμονή και προσοχή".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News