ΠΝΑΙ - Χατζημάρκος: Ο εκτός προγράμματος εμβολιασμός και οι αντιδράσεις

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Χατζημάρκος

Από χθες (23/020 μέσα από την σελίδα skyrodos.gr υπάρχει η αναφορά ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος εμβολιάστηκε την περασμένη Κυριακή (21/02) στην Χάλκη εκτός σειράς και μάλιστα ότι πήρε τη θέση δύο κατοίκων του νησιού (!!!)

Είδηση που προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις με δεδομένο ότι είναι στέλεχος της ΝΔ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χάλκης, Ευάγγελο Φραγκάκη, εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού, που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν, ενώ για το περιστατικό με τον κ. Χατζημάρκο απάντησε: «Ο περιφερειάρχης του Νοτίου Αιγαίου που βρισκόταν στο νησί για υπηρεσιακούς λόγους εμβολιάστηκε τελευταίος και μόνο όταν η διαδικασία εμβολιασμού είχε ολοκληρωθεί και είχαν μείνει αδιάθετες δύο δόσεις από το τελευταίο φιαλίδιο, οι οποίες θα απορρίπτονταν».

Οπότε έχουμε ανακοινώσεις σε πολιτικό επίπεδο …

Ανακοίνωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά αναφέρει: «Τα εμβόλια των “αρίστων” της Δωδεκανήσου. Την ώρα που ο εμβολιασμός στη νησιωτική Ελλάδα γίνεται με αργούς ρυθμούς, Την ώρα που οι νησιώτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους για να εμβολιαστούν, Την ώρα που οι νησιώτες της Καλύμνου καλούνται να πάνε στο … ΚΥ Αρχαγγέλου της Ρόδου για εμβολιασμό, Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, φέρεται να εμβολιάζεται προκλητικά στη Χάλκη, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις.

Όσο για το δήμαρχο Χάλκης, Άγγελο Φραγκάκη, που φέρεται να τον ενέταξε στη λίστα των δημοτών του νησιού, προκειμένου να καταφέρει να εμβολιαστεί, αφήνουμε τους δημότες του να τον κρίνουν. Η ανοσία των “αρίστων” έχει δύο όψεις. Οι “άριστοι” αποκτούν ανοσία κατά προτεραιότητα στον κορονοϊό και η κοινωνία αποκτά ανοσία στους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη.»

Κίνημα Αλλαγής: Αληθεύει ότι ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου εμβολιάστηκε «εκτός σειράς»

Παράλληλα μια σειρά από ερωτήματα προς την κυβέρνηση, σχετικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού, έθεσε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«-Υπάρχει κάποιο κριτήριο για εμβολιασμούς πέραν των ηλικιακών ομάδων των 60-65 και 75-80 που όλοι μας γνωρίζουμε μέχρι σήμερα;

- Υπάρχει κάποιο κριτήριο προτεραιοποίησης πέραν του ηλικιακού και πέραν των υγειονομικών λειτουργών που να εντάσσει τους πολίτες στους υφιστάμενους εμβολιασμούς;

- Υπάρχει κάποιο κριτήριο πολιτικής, διοικητικής ή κομματικής ιδιότητας που να προτάσσεται έναντι των κοινών θνητών;

Και τέλος. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου εμβολιάστηκε κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της σειράς εμβολιασμού;».

Και η ανακοίνωση από το ΜεΡΑ25... 

«Αγανάκτηση  και πλείστα ερωτήματα προκαλεί στους πολίτες η είδηση που ήρθε στη δημοσιότητα, από τον ραδιοφωνικό σταθμό “SΚΥ” και αφορά τον εμβολιασμό του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Το θέμα θα μπορούσε να ήταν απλό, αν  ο περιφερειάρχης περίμενε  τη σειρά του και απλώς μετέβαινε στο κέντρο  που λειτουργεί στον Αρχάγγελο για να εμβολιαστεί όπως και οι υπόλοιποι πολίτες.

Εδώ δεν έγινε όμως αυτό. Την περασμένη Κυριακή μετέβη στη Χάλκη και παίρνοντας τη σειρά άλλων πολιτών εμβολιάστηκε.

Επίσης το γεγονός ότι το όνομα του Περιφερειάρχη ήταν γραμμένο στη λίστα που δόθηκε στους  υγειονομικούς,  δείχνει πως ο  εμβολιασμός στη Χάλκη έγινε προγραμματισμένα και όχι τυχαία, επειδή περίσσεψε κάποια δόση. Υπάρχει όμως και χειρότερο. Ζευγάρι πολιτών με καταγωγή από τη Χάλκη που ήταν στο νησί,  ζήτησε να εμβολιαστεί αλλά αυτό δεν κατέστη  δυνατό, επειδή είχαν τελειώσει οι δόσεις των εμβολίων.

Οι άνθρωποι αυτοί δηλαδή αλλά και οι υπόλοιποι είναι πολίτες δεύτερης διαλογής;

Πώς είναι δυνατόν ο πρώτος πολίτης του Νοτίου Αιγαίου να συμπεριφέρεται με αυτό τον  τρόπο και να  περιφρονεί τον κόσμο που περιμένει εδώ και καιρό τη σειρά του για να εμβολιαστεί;

Ακόμη και αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα,  γιατί δεν ζήτησε να γίνει ο εμβολιασμός του στη Ρόδο και  πήγε στη Χάλκη παραβλέποντας τη διαδικασία;

Γιατί τόση μυστικότητα για τον εμβολιασμό τη στιγμή που για κάθε γεγονός δημοσιεύονται δελτία Τύπου μαζί  με τις φωτογραφίες;

Ακόμη και αυθόρμητα να πήρε την πρωτοβουλία να εμβολιαστεί σε ένα μικρό νησί, για να στείλει το μήνυμα στους ακρίτες για την εφαρμογή των μέτρων  πάλι ατόπημα διέπραξε, γιατί με τον τρόπο που το έκανε  προσέβαλε τον κόσμο που στωικά υπομένει και περιμένει τη σειρά του για το περίφημο εμβόλιο.

Προσέβαλε και τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για τους οποίους, θυσιάστηκε η οικονομία ώστε να προστατευθούν, αλλά η  κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταγράψει, ώστε να εμβολιαστούν πρώτοι και αναγκάζονται να είναι στις  λίστες αναμονής με ηλικιακά κριτήρια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους.

Οι  Καλύμνιοι, που πρέπει να πληρώνουν επιπλέον χρήματα για  τη μετάβαση και τη διαμονή τους στη Ρόδο προκειμένου να εμβολιαστούν είναι πολίτες  δεύτερης διαλογής;

Θυμίζουμε πως   ηλικιακά η διαδικασία είναι ακόμη στους πολίτες ηλικίας 60 με 64  και 70 με 75 έτη.

Στη σειρά για πολύ καιρό πρέπει να περιμένουν όλοι  οι υπόλοιποι, αλλά και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία τη στιγμή που ο υπουργός Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρης προωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού  για τους επισκέπτες της χώρας.

Τελικά και  για τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας ισχύουν οι αποκλεισμοί  και  οι διαχωρισμοί  σε πληβείους  και... πατρικείους;».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News