Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Χατζημάρκος: "Οφείλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν"

ΠΝΑΙ – Χατζημάρκος: “Οφείλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν”

|

Γιώργος Χατζημάρκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Δημοκρατική” σχετικά με το 2020 όπου τονίζει ανάμεσα στα άλλα: «Η πραγματική επανάσταση στα χρόνια της βαθιάς κρίσης, ήταν η μετατροπή του αδιεξόδου σε ευκαιρία»

 

“Οι προτεραιότητες δεν μπορεί να είναι άσχετες με τις ανάγκες που δημιουργεί η συγκυρία. Στα χρόνια της κρίσης, δεν δοκιμάστηκαν οι υποδομές. Οι άνθρωποι δοκιμάστηκαν, οι κοινωνίες δοκιμάστηκαν, αυτές οφείλουμε να στηρίξουμε. Η στήριξη της οικονομίας των νησιών μας και η ανταγωνιστικότητά της είναι για μας μια διαρκής μάχη. Γύρω από αυτόν τον άξονα, δομήσαμε τις πολιτικές μας και τις παρεμβάσεις μας, σε τομείς όπως λ.χ. ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, δεδομένου ότι αποδέκτης των οικονομικών αποτελεσμάτων είναι η κοινωνία. Καμία πολιτική και καμία παρέμβασή μας δεν είναι τυχαία και αποσπασματική. Από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα σχολεία, από τον τουρισμό μέχρι την αλλαγή του χρηματοδοτικού στάτους του Νοτίου Αιγαίου, όλα εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης και υπεύθυνης πολιτικής στήριξης της κοινωνίας”. Ποιος τα λέει αυτά; Ο Περιφερειάρχης Νοτιου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος σε συνέντευξη που έδωσε  προς την “δημοκρατική”,  κάνοντας έναν μίνι απολογισμό αλλά και βάζοντας τους στόχους για την νέα χρονιά…

• Κύριε περιφερειάρχη, η πρωτοχρονιάτικη συζήτηση μαζί σας, έχει γίνει πια θεσμός. Κι έχει ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί έχει χαρακτήρα απολογισμού, αλλά κυρίως, θα έλεγα, γιατί ξαναπιάνουμε την άκρη του νήματος από τους στόχους που βάζετε σε κάθε νέο ξεκίνημα.
Καταλαβαίνω κ. Αθανασίου την δημοσιογραφική ανάγκη να “ελέγξετε”, αν οι στόχοι όπως σας τους είχα θέσει πέρυσι, στο ξεκίνημα το 2019, επιτεύχθηκαν. Είχα ευχηθεί τότε να κάνουμε το 2019 την χρονιά στην οποία οι αξίες μας θα κυριαρχήσουν. Να κάνουμε το 2019 την χρονιά στην οποία θα πάρουμε το οριστικό διαζύγιο με το νοσηρό παρελθόν. Σήμερα, σας λέω πως οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν.

• Αναφέρεστε ασφαλώς στο εκλογικό αποτέλεσμα, που σας έδωσε μια εντυπωσιακή νίκη-δικαίωση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.
Δίπλα σε αυτό το αποτέλεσμα που, Ναι, είναι δικαίωση, υπάρχει το μήνυμα που απέχει πολύ από την απλή αποτύπωση των εκλογικών ποσοστών και διεισδύει βαθύτερα στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην κοινωνία. Αλλαγές, για τις οποίες σε ένα βαθμό έχουμε συμβάλει μέσα από 5 χρόνια διακυβέρνησης στην πιο σκληρή και δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας. Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη που νιώθω, όπως και η ευθύνη να την ανταποδώσω. Στις εκλογές του 2019, κρίθηκε η δουλειά μας, κρίθηκαν πολιτικές στάσεις, αντιλήψεις, νοοτροπίες, συμπεριφορές, και πρακτικές.
Οι δικές μας, αλλά και όσων συμπαρατάχθηκαν απέναντί μας. Το μένος τους εναντίον μας και η ανάγκη να τα παίξουν όλα για όλα, τους ανάγκασε να αποκαλυφθούν.
Οι εκλογές και η μακρά και ρυπαρή προεκλογική περίοδος, έφεραν στο φως όλη τη νοσηρότητα που τεχνηέντως ήταν κρυμμένη για πολλά χρόνια πίσω από τον μανδύα μιας κατ’ επίφασιν πολιτικής λειτουργίας, που είχε άλλα κίνητρα και εξυπηρετούσε άλλα συμφέροντα. Το 2019 ήταν η χρονιά της αποκάλυψης και της αποκαθήλωσης αυτού του νοσηρού συστήματος, με επιλογή της ίδιας της κοινωνίας που έσπασε τα δεσμά της. Για μας, η αλήθεια είναι η υπέρτατη αξία στην πολιτική ζωή. Η αλήθεια επικράτησε κι αυτό είναι το ισχυρότερο πολιτικό μήνυμα!

• Εστιάζετε πάντα και με επιμονή στην αλήθεια.
Και θα συνεχίσω να το κάνω, αφού πίστευα πάντα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αλήθεια εξυγιαίνει και εξυψώνει την πολιτική ζωή και σε όλη την πολιτική μου διαδρομή την έχω καθιερώσει ως βάση της πολιτικής που υπηρέτησα. Με αυτή αντιμετώπισα και το μοναδικό όπλο που έχουν χρησιμοποιήσει οι πολιτικοί αντίπαλοί μας και δεν είναι άλλο από το ψέμα και την συκοφαντία. Θα το έχετε παρατηρήσει. Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη ούτε μια περίπτωση που η κριτική που μας ασκήθηκε να έχει υπόβαθρο πολιτικό. Ούτε μια!
Έχω δηλώσει πολιτικός από επιλογή γιατί πιστεύω στην πολιτική.
Στην πολιτική που εδράζεται στην αλήθεια και την ευθύνη. Θεωρώ κρίσιμη την επιστροφή της αλήθειας στην πολιτική ζωή του τόπου και αυτή περνάει μόνο μέσα από την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας. Αυτός είναι ο στόχος μου και στην επιτυχία του προσπαθώ να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις.
Στην αλήθεια, ακόμα κι όταν αυτή δεν είναι εύκολη ή δεν είναι αρεστή. Η κοινωνία, αυτή που για δεκαετίες εκπαιδεύτηκε στο ψέμα και στον λαϊκισμό, έχει αποδείξει ότι τελικά μπορεί να την αναγνωρίσει και να την εκτιμήσει. Σε σύγκριση με το παρελθόν, τολμώ να πω ότι η υπεροχή της αλήθειας, είναι μια πραγματικά επαναστατική πράξη, που οδηγεί στην χειραφέτηση πολιτικού προσωπικού και κοινωνίας.

• Το 2020 είναι ουσιαστικά η πρώτη χρονιά της δεύτερης θητείας σας. Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει;
Θα σας θυμίσω τον κεντρικό στόχο που περιέγραψα την 31η Αυγούστου, με τη φράση “Βιώσιμη ανάπτυξη παντού, αυξημένη φροντίδα για όλους”. Η προτεραιότητά μας είναι η κοινωνία και μια κοινωνική πολιτική, με ευρύ, ευδιάκριτο και μετρήσιμο το αποτύπωμά της σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Από την αρχή της πρώτης θητείας μας, επιδιώξαμε η πολιτική μας να είναι τέτοια που να δίνει στους νησιώτες τη σιγουριά ότι υπάρχει δίπλα τους μια διοίκηση με αντανακλαστικά. Και τα προβλήματα ήταν και είναι πολλά, καθώς η κοινωνία δοκιμάστηκε για μια δεκαετία σχεδόν, τη δεκαετία της κρίσης. Δώσαμε έμφαση στο να χτίσουμε πολιτικές οι οποίες είχαν στόχο να κρατήσουν όρθια την κοινωνία με την διατήρηση σε λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών, που έμειναν ανοιχτές με χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας. Φροντίσαμε για την κάλυψη πρώτων και βασικών αναγκών φτιάχνοντας και χρηματοδοτώντας ένα πρόγραμμα με χιλιάδες δικαιούχους στα νησιά μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων.
Ακόμα και οι παρεμβάσεις μας στην Παιδεία και στην Υγεία, όπου κατευθύναμε ένα πολύ μεγάλο μέρος των διαθέσιμων πόρων, είτε ιδίων είτε ευρωπαϊκών, για εξοπλισμό, για προσωπικό για κτιριακές υποδομές, εντάσσονται στο γενικότερο στόχο μας που ήταν η στήριξη και η ενίσχυση όλου του φάσματος της κοινωνικής ζωής. Αυτός ο προσανατολισμός της πολιτικής μας, θα γίνει πιο έντονος και πιο ευδιάκριτος σε αυτήν την νέα περίοδο.


• Οι υποδομές δεν είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων σας; Ερωτώ διότι, συνήθως, όταν γίνεται απολογισμός έργου, είθισται να γίνεται σε… μπετόν.
Είναι όπως το λέτε. Μόνο που η ευημερία μιας κοινωνίας δεν μετριέται σε κυβικά μπετόν. Οι υποδομές, οι περισσότερες γερασμένες και προβληματικές, είναι ένας καθημερινός αγώνας, στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε το υψηλότερο επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες. Όμως, οι προτεραιότητες δεν μπορεί να είναι άσχετες με τις ανάγκες που δημιουργεί η συγκυρία. Στα χρόνια της κρίσης, δεν δοκιμάστηκαν οι υποδομές. Οι άνθρωποι δοκιμάστηκαν, οι κοινωνίες δοκιμάστηκαν, αυτές οφείλουμε να στηρίξουμε. Η στήριξη της οικονομίας των νησιών μας και η ανταγωνιστικότητά της είναι για μας μια διαρκής μάχη. Γύρω από αυτόν τον άξονα, δομήσαμε τις πολιτικές μας και τις παρεμβάσεις μας, σε τομείς όπως λ.χ. ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, δεδομένου ότι αποδέκτης των οικονομικών αποτελεσμάτων είναι η κοινωνία. Καμία πολιτική και καμία παρέμβασή μας δεν είναι τυχαία και αποσπασματική. Από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα σχολεία, από τον τουρισμό μέχρι την αλλαγή του χρηματοδοτικού στάτους του Νοτίου Αιγαίου, όλα εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης και υπεύθυνης πολιτικής στήριξης της κοινωνίας.

• Ως προς τον τουρισμό, μετά από ένα σερί ρεκόρ, ποιοι είναι οι στόχοι που βάζετε για το 2020;
Αυτή τη στιγμή το Νότιο Αιγαίο αποτελεί το τουριστικό πρότυπο όλης της Ελλάδας. Ερχόμαστε από τρεις χρονιές με πολύ υψηλές επιδόσεις. Το 2016, το 2017 και το 2018,ήταν χρονιές που πιάσαμε κορυφές. Σε αφίξεις, σε διανυκτερεύσεις, σε έσοδα, σε κατά κεφαλή δαπάνη. Μιλάμε για ιστορικά ρεκόρ. Στόχος μας είναι, στον τουρισμό και την οικονομία, να αναδειχθούμε πρωταγωνιστές ξανά! Τουρισμός και οικονομία στην Περιφέρειά μας είναι αλληλένδετα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Τράπεζας Ελλάδος η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ του Νοτίου Αιγαίου ανέρχεται στο 97,1%, σχεδόν καθολική. Κατά συνέπεια, το σύνολο της πολιτικής μας θα πρέπει να υπηρετεί το 97,1% της οικονομίας μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Έχουμε σχέδιο, έχουμε επαγγελματίες και επιστήμονες με τους οποίους συνεργαζόμαστε και χτίζουμε στρατηγικές, βάζουμε πολύ υψηλό προϋπολογισμό. Έχουμε αποδείξει ότι πατάμε στα πόδια μας και λειτουργούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Οι επιδόσεις του Νοτίου Αιγαίου, που μόνο τυχαίες δεν είναι, το αποδεικνύουν.

• Η εικόνα του 2019 ως προς τις τουριστικές επιδόσεις της Περιφέρειάς μας, ποια είναι;
Είμαστε σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων που θα μας δείξουν πού ακριβώς “κόψαμε το νήμα”. Και το 2019, ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Μου δίνετε όμως την ευκαιρία, επειδή πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν, να σας πω το εξής: Μετά από μια τριετία όπου το Νότιο Αιγαίο πετύχαινε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, θα ήταν απολύτως φυσιολογικό να υπάρξει μια χρονιά “διόρθωσης”. Αυτή δεν ήρθε και ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είμαστε ελάχιστα πιο πίσω από το ιστορικό ρεκόρ του 2018, πόσο μίζερος και ρηχός μπορεί να είναι κανείς για να θεωρεί αποτυχία την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του; Όλοι αυτοί οι θεωρητικολογούντες περί τον τουρισμό, πριν μιλήσουν θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει τίποτα εύκολο πια. Όλα πρέπει να τα κερδίσεις. Να αποδείξεις την αξία σου. Κανείς δεν σου χρωστάει τίποτα. Ο πλανήτης είναι γεμάτος τουριστικούς προορισμούς. Κι όμως, μέσα σε ένα περιβάλλον αδυσώπητου ανταγωνισμού, εμείς καταγράφουμε το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο.

• Θα επανέλθω στον τομέα των έργων. Όσον αφορά την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, το Νότιο Αιγαίο έχει επιτύχει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Δεδομένης της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, θα πρέπει να είστε μάλλον ικανοποιημένος.
Πράγματι, η χώρα συνολικά σε επίπεδο απορρόφησης του ΕΣΠΑ βρίσκεται στο 26%. Η Περιφέρειά μας στο 31 %. Όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι, διότι αυτή η αδιαμφισβήτητη επιτυχία έρχεται ως αποτέλεσμα ανθρωποθυσιών. Αυτό που γίνεται στο Νότιο Αιγαίο είναι ένα θαύμα που το οφείλουμε στους ανθρώπους που εργάζονται στις δύο διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, 17 άτομα στις Κυκλάδες και 22 στα Δωδεκάνησα. Είμαστε η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα, που εκτός από το δικό της πρόγραμμα, υλοποιεί και τα τεχνικά προγράμματα – είτε είναι ΕΣΠΑ είτε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε τομεακά, είτε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, άλλων φορέων, είτε το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ των Δήμων, είτε η ΣΑΤΑ των Δήμων μας. Ακόμα και των Υπουργείων! Ακόμη και Υπουργείων που διαθέτουν τεχνικές υπηρεσίες. Είμαστε ο μοναδικός φορέας που κρατάει όρθιο το Τεχνικό Πρόγραμμα των περισσοτέρων Δήμων μας, των περισσοτέρων νησιών μας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επανειλημμένως έχω θέσει το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών και πιστεύω ότι πλέον έχει γίνει κατανοητό. Οι Τεχνικές μας υπηρεσίες πρέπει να ενισχυθούν το συντομότερο δυνατόν, για να μην ανακοπεί εξ ανάγκης η εκτέλεση των τεχνικών έργων. Βεβαίως, θέλω εδώ να επισημάνω τον μεγάλο βαθμό, συνεργασίας με τους Δήμους στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να φέρουμε σημαντικά αποτελέσματα, παρά τα προβλήματα που προανέφερα. Συνένωση δυνάμεων, χάραξη κοινών πολιτικών, κοινή στάση απέναντι σε προβλήματα και διεκδικήσεις, όλα αυτά τόπος τα είχε ανάγκη. Στη νέα περίοδο τα δείγματα που έχουμε είναι τέτοια που μας κάνουν ακόμη πιο αισιόδοξους για το μέλλον.


• Το τελευταίο διάστημα, ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία στη γειτονιά μας. Οι γεωπολιτικές προκλήσεις αυξάνονται. Σε ποιο βαθμό σας ανησυχεί η κινητικότητα του τελευταίου διαστήματος;
Οι θέσεις μου επ΄αυτού είναι πάγιες. Είμαστε πάντα υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Αλλά υπό έναν όρο. Να γίνονται σεβαστά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Να μην αυτοπεριοριζόμαστε και να μην εφησυχάζουμε. Εμείς εδώ στο Νότιο Αιγαίο, είμαστε οι πρώτοι αποδέκτες των όποιων κρίσεων ή εντάσεων, όπως έδειξε και το προσφυγικό κύμα που σηκώσαμε στις πλάτες μας και καταφέραμε με πρότυπη διαχείριση της Περιφέρειας να βγάλουμε τα νησιά μας αλώβητα από την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση. Τώρα που το ζήτημα επανέρχεται, όλοι πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των καιρών, τη σοβαρότητα του ζητήματος και πόσοι είναι οι κίνδυνοι από αυτό. Πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε με ένα αίσθημα πολύ υψηλής ευθύνης, απέναντι στις συνέπειες που μπορεί να έχει για τη χώρα συνολικά και πολύ περισσότερο για τα νησιά μας. Λέω λοιπόν ότι η γεωπολιτική μας σημασία, είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το μεγάλο εθνικό στοίχημα του Αιγαίου, που είναι εθνικό στοίχημα ολόκληρης της χώρας.
Η θωράκιση των νησιών μας δεν είναι μόνο θέμα αναχαιτίσεων. Θωράκιση σημαίνει και δομές υγείας, δομές ασφάλειας, σχολεία, υποδομές μεταφορών κ.λπ. Αυτή είναι η σημασία της εθνικής άμυνας με ευρεία έννοια. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει τη μάχη της. Για τα νησιά μας και τους κατοίκους τους. Για τις επόμενες γενιές και το μέλλον τους στον τόπο τους. Επιτελούμε στο ακέραιο το πατριωτικό μας καθήκον, με όλες μας τις δυνάμεις, θωρακίζοντας τα νησιά μας με υποδομές, υπηρεσίες και ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους. Η μεγάλη ανατροπή, των τελευταίων ετών, ήρθε με ρεαλιστικό όραμα για το μέλλον μας, πολύ σκληρή δουλειά και διδαχή από την εμπειρία άλλων επιτυχημένων κοινωνιών. Αυτή την επανάσταση, άλλωστε, στήριξε η κοινωνία.

• Ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της θητείας που πέρασε;
Έχω περάσει πολλά δύσκολα βράδια τα τελευταία χρόνια και, νομίζω ότι γέρασα σε κάποια από αυτά. Αλλά, δεν ξεχωρίζω καμία δυσκολία γιατί κάνω αυτό που πιστεύω με πάθος και αγάπη και η πραγματική επανάσταση στα χρόνια της βαθιάς κρίσης, ήταν η μετατροπή του αδιεξόδου σε ευκαιρία.

• Αυτές τις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου; Και ποια υπόσχεση τους δίνετε;
Θέλω κατ’ αρχή να ευχαριστήσω τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου που με εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπήσω πολιτικά σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη για αυτούς περίοδο και ακόμα περισσότερο που μου έδωσαν την έγκριση της πολιτικής που εφαρμόσθηκε τα τελευταία, πολύ δύσκολα, χρόνια.
Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου για τους οποίους είμαι περήφανος. Έχω την ηρεμία του ανθρώπου που με τη γνώση της ποιότητας και των ικανοτήτων της ομάδας που έχω την τύχη να πλαισιώνομαι, μπορώ να κοιτάω πια με αισιοδοξία το μέλλον, έχοντας επιπλέον υπόψιν μου ότι η δουλειά είναι πάντα αυτό το οποίο σου εντείνει και σου επιβεβαιώνει το αίσθημα της αισιοδοξίας. Και σε αυτό το σημείο νομίζω ότι δεν αμφιβάλει πια κανείς, ακόμα και οι πιο σκληροί κριτές μας, ότι η εργατικότητα σε αυτήν την περιφερειακή αρχή είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, με τον ιστορικά μικρότερο διαθέσιμο προϋπολογισμό λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, το λιγότερο προσωπικό και το σκληρότερο διοικητικό περιβάλλον, τα νησιά μας βγήκαν μπροστά και στάθηκαν όρθια γιατί είχαν το δικό τους σχέδιο. Είναι λοιπόν στο χέρι μας με ένα καλό σχέδιο, να πετύχουμε και το 2020 αυτά που τα νησιά έχουν ανάγκη. Η υπόσχεση που δίνω είναι ότι οι συνεργάτες μου και εγώ, θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο της αλήθειας, της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, της συνέπειας και της αφοσίωσης, με τη δέσμευση πως τα καλύτερα είναι μπροστά!

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ανανέωση θητείας για την πρόεδρο της Δ.Σ., Ιωάννα Συνοδινού

Η Ιωάννα Συνοδινού ανανέωσε τη θητεία της στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αμοργού - Ποια είναι τα νέα μέλη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη