ΠΝΑΙ: Η ψαροταβέρνα, το ... σκάφος και η συζήτηση για το ταξίδι του Χατζημάρκου στη Χάλκη

Πρωτοσέλιδο Ροδιακής

Το θέμα του εκτός σειράς εμβολιασμού στη Χάλκη από τον Γιώργο Χατζημάρκο για 2η ημέρα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ΜΜΕ τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλαδικό. Ομως, σήμερα έχουμε δεύτερο μέρος και αφορά ...ψαροταβέρνα στη Χάλκη, στην οποίο έφαγε ο κος Χατζημάρκος αλλά και ο τρόπος μετακίνησής του: Ηταν ιδιωτικό σκάφος ή βάρκα;

Και η "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" με ανακοίνωσή της που έχει ως τίτλο " Ως πότε θα κάνει ο κος Χατζημάρκος, ότι του καπνίσει" αναφέρει:

"Αγανάκτηση και οργή προκαλούν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εκτός σειράς στη Χάλκη την ώρα που οι Δωδεκανήσιοι και οι Κυκλαδίτες περιμένουν και θα περιμένουν για αρκετό καιρό ακόμη στωικά… τη σειρά τους να κάνουν το περίφημο εμβόλιο που θα τους οδηγήσει προς την… ελευθερία από τον φονικό ιό.

Εμβρόντητοι οι κάτοικοι των νησιών του Νοτίου Αιγαίου παρακολουθούν, τα κατορθώματα της περιφερειακής αρχής. Μόνο που στην περίπτωση του Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να δημιουργηθεί και εμβόλιο, που θα προσφέρει ανοσία στα φαινόμενα διακρίσεων και αυταρχισμού που κυριαρχούν.

Η αλληλεγγύη και η κοινωνική ενσυναίσθηση είναι δύο αξίες οι οποίες συνδέονται άμεσα μεταξύ τους ανάμεσα στους πολίτες.

Υπάρχει όμως ένα γαλατικό χωριό, στην άκρη του χάρτη, το οποίο αρνείται πεισματικά να βγει από τη φούσκα στην οποία ζει, και έστω να ακούσει ή να δει τη δραματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, Η αλαζονεία και η έπαρση που έχει αναπτύξει ο Περιφερειάρχης τα τελευταία 6μιση χρόνια, αποτελεί ένα πραγματικό case study το οποίο θα εξετάζεται από τα πανεπιστήμια ψυχολογίας τα επόμενα χρόνια.

Ένας περιφερειάρχης απρόσιτος, κυνικός μα πρωτίστως… ηγεμονικός!

Δε γίνεται να μείνουν στο απυρόβλητο όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στην Χάλκη με πρωταγωνιστή τον Περιφερειάρχη που ποδοπάτησε κυριολεκτικά, τους πολίτες που ήθελαν να εμβολιαστούν και αποκλείστηκαν γιατί για αυτούς δεν υπήρχαν δόσεις εμβολίων.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί τουλάχιστον τρία άτομα ζήτησαν να εμβολιαστούν αλλά έφαγαν… πόρτα, γιατί δεν υπήρχαν εμβόλια για αυτούς. Υπήρχαν όμως για έναν και εκλεκτό που εκτιμά πως η δική του υγεία είναι υπεράνω αυτής των πολιτών.

Η δήλωση στην οποία προέβη στον Sky Rodos ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Χάλκη κ. Σταματιάδης αποκάλυψε και άλλα που προκαλούν οργή. Δε φθάνει που παρακάμφτηκαν τα πάντα για να γίνει ο εμβολιασμός άνοιξε και ταβέρνα, προκειμένου να γευματίσουν ο Περιφερειάρχης και η παρέα του, σε μια περίοδο που οι εστιάτορες έχουν εξοντωθεί εξαιτίας των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού.

Ισχύσουν δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους ολίγους και εκλεκτούς του Νοτίου Αιγαίου; Είναι και ο τρόπος μετάβασης του εκλεκτού αιρετού στη Χάλκη που «βγάζει μάτι». Έγινε σύμφωνα με δηλώσεις, Κυριακάτικα με φουσκωτό σαν να ήταν κάτι απόλυτα φυσικό, να «σουλατσάρει» κανείς στο Αιγαίο εν καιρώ πανδημίας, ενώ ο φονικός ιός σέρνεται παντού γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, μέτρα περιορισμούς και κανονισμούς για τηλεδιασκέψεις .

Αλλά αυτά ισχύσουν για τους ολίγους και τους εκλεκτούς που εκτιμούν πως η δική τους παρουσία και μόνο είναι πολύτιμη και αξίζει περισσότερο από τις ζωές των απλών, ταπεινών κατοίκων που μάταια περιμείνουν τη σειρά τους να εμβολιαστούν και ας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αναρωτιόμαστε άραγε, πόσο πιο ίσος αισθάνεται ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου;

Τι απαντά σε όσους δεν μπορούν να χαρούν τη ζωή, όπως τη χαίρεται ο ίδιος την ώρα που ταξιδεύει με ταχύπλοα στο Αιγαίο (όπως μας επιδεικνύει μέσω των λογαριασμών του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης);

Τι θα απαντήσει σε αυτούς που ήθελαν να εμβολιαστούν και δεν μπόρεσαν;

Τελικά, ως πότε θα κάνει ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ότι του καπνίσει;"

Απάντηση Χατζημάρκου

Ποια ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου;  Ο κος Χατζημάρκος σε μερικές γραμμές δίνει την απάντησή του; "

“Εχουν ντραπεί και τα ίδια τα ψέματα με αυτούς που τα χρησιμοποιούν.

Όταν το μικρό φουσκωτό με το οποίο γυρνάμε νησί νησί βαφτίζεται ιδιωτικό σκάφος και το καθ’ όλα νόμιμο take away γεύμα σε ταβέρνα, ανοικτή που λειτουργεί εδώ και μήνες με delivery και take away, τότε τα λόγια περισσεύουν.

Για τις “ανάγκες” τους, όλα επιτρέπονται, όπως και το πάσης φύσεως ψέμα.

Γιατί, αυτοί είναι.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News