ΠΝΑΙ: Και ο Σαντορινιός στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου;

Είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η πολύφερνη νύφη για τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Η αλήθεια είναι ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μοιάζει ως το πιο δύσκολο σταυρόλεξο για την Κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να καταλάβει την … εξουσία. Περιφέρεια που ελέω τουρισμού διαθέτει το πιο δυνατό brand name στην Ευρώπη και μάλιστα του χρόνου όλα τα φώτα θα είναι πάνω της καθότι πολιτιστική πρωτεύουσα όσον αφορά τη γαστρονομία.

Οπότε; Μέχρι τώρα έχουμε δύο υποψήφιους. Αμφότεροι από τα Δωδεκάνησα και με δεδομένο ότι όπως είχε δηλώσει και ο κος Συρμαλένιος (Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης) «οι Κυκλάδες δεν μπορούν να συγκριθούν πληθυσμιακά με τα Δωδεκάνησα. Οπότε οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια είναι συνήθως από εκεί…». Και μέχρι τώρα όπως αναφέραμε έχουμε δύο. Τον νυν περιφερειάρχη κο Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος είναι και ο υπερασπιστής του …τίτλου εάν μιλάμε με αθλητικούς όρους και έχει την κάλυψη της Νέας Δημοκρατίας αν και για τον ίδιο αυτό μάλλον είναι περιττό από τη στιγμή που στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του έως σήμερα έχει δείξει ότι ελάχιστα ενδιαφέρεται για τα κόμματα. Πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο γιατρός από την Κω κος Μανόλης Γλινός και μάλιστα λέγεται ότι έχει την .. ευλογία του ΚΙΝΑΛ.

Οπότε; Έχουμε χώρο και για 3ο υποψήφιο καθότι πρέπει να καλυφθεί και η κυβερνητική  πλευρά; Έως τώρα όλα τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι κάηκαν. Ακόμη και από τους ίδιους, όπως ο κος Σαντορινιός, ο νυν υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Δημοκρατική» ότι « έχουν φτάσει και στα δικά μου αυτιά αυτές οι φήμες αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν είμαι της λογικής «όλοι για όλα». Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι προοδευτικοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να ηγηθούν της προσπάθειας για αλλαγή σελίδας στην Περιφέρειά μας. Ο λαός της Δωδεκανήσου με εμπιστεύτηκε με την ψήφο του για να εκπροσωπήσω τα νησιά μας στην Βουλή. Αυτή τη στιγμή, με επιλογή του πρωθυπουργού, διαχειρίζομαι το ευαίσθητο και απαιτητικό χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικότητας, θεσμοθετώντας μόνιμα μέτρα για τη στήριξη των νησιωτών και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».
Όμως, από την κυβέρνηση επιμένουν… Και όπως διαβάζουμε σήμερα στην ιστοσελίδα matrix24.gr “ Η Κουμουνδούρου έχει ήδη αποφασίσει να ρίξει στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και κυβερνητικά στελέχη. Για παράδειγμα, πληροφορίες του Neo επιμένουν ότι την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διεκδικήσει ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. Και δεν πρόκειται για το μόνο κυβερνητικό στέλεχος που έχει ακουστεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές –απλώς είναι ο μόνος που το αντιμετωπίζει θετικά…”

Οπότε; Κοντός ψαλμός αλληλούια