ΠΝΑΙ - Καστελόριζο: Ο Χατζημάρκος πήρε τ' όπλο του

Ο Περιφερειάρχης Νοτιου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δεν είναι από τους ανθρώπους που μένει σε ένα γραφείο... Κινείται συνέχεια. Αλλωστε είναι ο πρώτος πολιτικός που έχει πει "το γραφείο μου είναι μία βάρκα για να μπορώ να μετακινούμε από το ένα νησί στο άλλο"... Και δεν είναι και λίγα τα νησιά που έχει υπό την ευθύνη του... Και αυτό το Σαββατοκύριακο όλα τα φώτα έχουν πέσει στο Καστελλόριζο. Οχι μόνο αυτό βέβαια... Ολο το καλοκαίρι, με την πίεση των Τούρκων να αυξάνεται η λέξη "Καστελλόριζο" είναι ανάμεσα στις δέκα πιο ...διάσημες στο λεξιλόγιο όχι μόνο των Ελλήνων αλλά του συνόλου των Ευρωπαίων...

Και αύριο Κυριακή έχουμε την 77η επέτειο από την απελευθέρωσή τους... Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να δώσει το παρών στις εκδηλώσεις και ο Περιφερειάρχης κος Χατζημάρκος ως οικοδεσπότης από σήμερα το πρωί είναι στο νησί... Και μέσα από την προσωπική του σελίδα στα social media βλέπουμε τις κινήσεις του... Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι η χαρά των δημοσιογράφων καθότι προσφέρει έτοιμες ειδήσεις για ...ανάρτηση

Πρώτη ανάρτηση στις 9 το πρωί... : "Υπέροχος πρωινός καφές, στο μεγαλύτερο λιμάνι του πιο μεγάλου νησιού μας. Με τον καλό μου φίλο, Παπά Γιώργη, στο Καστελλόριζο.
Καλημέρα, με καλές ειδήσεις για όλους

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάθονται, πίνακας, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
 
Λίγο αργότερα τον βλέπουμε με το ... όλο στο χέρι ... Και όπως αναφέρει:  "Είναι και αυτές οι βόλτες στο Αιγαίο. Ολες οι διαδρομές του, υπέροχες. Ζωογόνες !"
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
 
και βέβαια λίγο μετά το μεσημέρι, ώρα για δουλειά... Γιατί όπως αναφέρει χαρακτηρστικά "εμείς στο Νότιο Αγαίο κάνουμε τη διπλωματία των έργων". Τι αναφέρει; "Η κατασκευή της προβλήτας στην Στρογγύλη, το ανατολικότερο άκρο της ελληνικής γης, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα έργο που εξυπηρετεί μια λιμενική ανάγκη. Κάθε έργο, μικρό ή μεγάλο, έχει τη δική του προστιθέμενη αξία, που μπορεί να βρίσκεται στις φωνές των παιδιών που αθλούνται σε ένα γήπεδο, σε ένα σχολείο. Μπορεί να βρίσκεται σε ένα Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας, σε ένα υδραγωγείο ή σε μία αφαλάτωση. Σε ένα πολιτιστικό κέντρο ή σε μια ασφαλτόστρωση. Στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την λειτουργία των κοινωνικών δομών.

Βρίσκεται στην αναπτυξιακή προοπτική που δημιουργείται σε έναν τόπο από ένα έργο υποδομής, στην ανακούφιση που αισθάνονται ευάλωτες ομάδες συμπατριωτών μας από μια δράση που προνοεί γι’ αυτές.
Στο Καστελλόριζο, εμείς κάνουμε διπλωματία ? Ναι, την «διπλωματία των έργων». Αυτή τη διπλωματία ασκεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου".

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News