ΠΝΑΙ: Κυκλαδίτης ο διάδοχος του Σωτρίλλη

Η προσεχή Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου σηματοδοτεί αλλαγές στη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Φτάσαμε στα μέσα της θητείας και ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης είναι έτοιμος να πατήσει τη …σκανδάλη. Ο ίδιος στα σχόλια περί ανασχηματισμού αρκείται να δηλώσει «θα τα μάθετε όλα στην ώρα τους και σίγουρα οι στενοί μου συνεργάτες θα γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι» αλλά είναι σίγουρη μία αλλαγή. Αυτή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Είναι άλλωστε δεδομένη λόγω …νομοθεσίας και μαζί με το πρόεδρο αλλάζει αντιπρόεδρος, γραμματέας αλλά και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Και ο Θωμάς Σωτρίλλης, υπέβαλλε ήδη τη παραίτηση του και αναμένεται να μάθουμε την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (σ.σ. στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου) το διάδοχό του που θα είναι από τις Κυκλάδες. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι μπορεί η αγωνία για τους υπόλοιπους να κρατήσει έως και την 5η Μαρτίου (σ.σ. το παράθυρο από το Νόμο για τις αλλαγές) ενώ αγωνία ενδεχομένως να έχει και ο Θωμάς Σωτρίλλης από τη στιγμή που οι πληροφορίες τον θέλουν να καταλαμβάνει θέση αντιπεριφερειάρχη…
Να αναφέρουμε ότι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή νέου Προέδρου, θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΕΡΜΗΣ» στην Ερμούπολη και ώρα 14:00 της προσεχούς Δευτέρας. Θα προηγηθεί στις 10:00 πμ της ίδιας ημέρας, η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Σώματος για το έτος 2017, με τρέχοντα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ποια είναι τα θέματα της δεύτερης συνεδρίασης;

ΘΕΜΑ 1ο: Προκήρυξη θέσεων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος της ‘‘Μαθητείας’’.

Εισηγητής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας

ΘΕΜΑ 2ο: Δράσεις Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2017.

Εισηγήτρια: Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου

ΘΕΜΑ 3ο : Δράσεις Προβολής Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Εισηγητής : Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα – Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Ζαννετίδης Φιλήμων

ΘΕΜΑ 4ο: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση και Ολοκλήρωση των Χώρων κτηρίου ως Πολυχώρος Πολιτισμού νήσου Ανάφης».

Εισηγήτρια: Έπαρχος Θήρας Λειβαδάρου Θεώνη

ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου για το έργο «Χρηματοδότηση της υλοποίησης των υποδομών του Υδατοδρομίου στη ν. Σίφνο» α) ως προς το άρθρο 4: Φορέας Εκτέλεσης και Διαχείρισης των Έργων, β) ως προς το άρθρο 8: Επίλυση Διαφορών και γ) ως προς το άρθρο 9: Τροποποίηση της Σύμβασης και ακύρωση της υπ.αριθμ.182/2016 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εισηγητής: Έπαρχος Μήλου κ. Βενάκης Νικόλαος

ΘΕΜΑ 6ο: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΠΝΑ και Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, για την έρευνα για τον Εντοπισμό και τη Συστηματική Καταγραφή των Ιερών Ναών και Μνημείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε νησιά των Κυκλάδων.

Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης

ΘΕΜΑ 7ο: Θέματα Λειτουργίας Επάρχων – Περιφερειακών Ενοτήτων (Πρώην Επαρχείων).

Εισηγητής: Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Ανακατασκευή –  Διαμόρφωση χώρων κράτησης Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου».

Εισηγητής: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Φλεβάρης Ιωάννης.

ΘΕΜΑ 9ο : 1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Κυκλάδων έτους 2017.

Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Λούβαρης Αντώνης.

1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δωδεκανήσου 2017 & 1η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δωδεκανήσου έτους 2017.

Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Δωδεκανήσου κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης.

ΘΕΜΑ 10ο : Έγκριση τροποποίησης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Συντηρήσεις-Επισκευές σχολικών κτηρίων Δήμου Ρόδου» ως προς το άρθρο 3: Ισχύς-Διάρκεια Χρονοδιάγραμμα και άρθρο 10:Τροποποίηση της Σύμβασης σύμφωνα με την υπ.αριθμ.348/2016 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Εισηγητής : Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλίας Ζωγραφίδης

ΘΕΜΑ 11ο : Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Καλυμνίων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου για το έργο «Προσαρμογή μελέτης επισκευής υφιστάμενου προσήνεμου μόλου λιμένα Καλύμνου, λόγω τροποποίησης πλοίου σχεδιασμού» ως προς το άρθρο 2: Ισχύς και Διάρκεια (παράταση ισχύος).

Εισηγητής : Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος

ΘΕΜΑ 12ο : Έγκριση τροποποίησης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αστυπάλαιας για το έργο «Προσθήκη Ισογείου Κτηρίου κατ’ επέκταση (Γραφεία διδασκάλων, Κυλικείο) στο Δημοτικού Σχολείο Πέρα Γιαλού Αστυπάλαιας» ως προς το άρθρο 2: Ισχύς και Διάρκεια (παράταση ισχύος).

Εισηγητής : Έπαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος

ΘΕΜΑ 13ο : Έγκριση τροποποίησης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Συντήρηση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θεολόγου» ως προς το άρθρο 6: Διάρκεια- Χρονοδιάγαμμα εκτέλεσης του έργου (παράταση ισχύος).

Εισηγητής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας

ΘΕΜΑ 14ο : Έγκριση τροποποίησης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Φανών» ως προς το άρθρο 2: Σκοπός-Αντικείμενο Σύμβασης- Προϋπολογισμός-Χρονοδιάγραμμα (παράταση ισχύος).

Εισηγητής: Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευστρατίου Χρήστος

ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση τροποποίησης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Βελτιωτικές παρεμβάσεις οδών και πεζοδρομίων στο Φαληράκι» ως προς το άρθρο 2: Σκοπός/Αντικείμενο Σύμβασης-Προϋπολογισμός- Χρονοδιάγραμμα (παράταση ισχύος).

Εισηγητής: Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θωμάς Σωτρίλλης

ΘΕΜΑ 16ο : Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Χλοοτάπητας γηπέδου Αφάντου».

Εισηγητής: Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικολής Νικόλαος.

ΘΕΜΑ 17ο: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο των έργων «SIROCCO: Βιώσιμος διαπεριφερειακός παράκτιος & θαλάσσιος τουρισμός κρουαζιέρας μέσω συνεργασίας και κοινού σχεδιασμού» και «ALTERECO: Εναλλακτικές τουριστικές στρατηγικές για την ενίσχυση της τοπικής βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης μέσω της προώθησης της μεσογειακής ταυτότητας».

Εισηγήτρια: Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΠΛΗΝ ΕΣΠΑ)

ΘΕΜΑ 18ο: Επικύρωση πρακτικών 12ης/20-12-2016 & 13ης/20-12-2016 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 19ο: Λήψη απόφασης για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.