Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: Με όπλο τον τουρισμό, κυρίαρχος ο Χατζημάρκος

ΠΝΑΙ: Με όπλο τον τουρισμό, κυρίαρχος ο Χατζημάρκος

|

Ως θετικό αξιολογείτε το έργο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με βάση την έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research με βασικό όπλο τον τουρισμό όπου η θετική ανταπόκριση αγγίζει το 61% 

 

Αλήθεια τι ζητούην οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου από τον Περιφερειάρχη τους; Με βάση την έρευνα της ΚΑΠΑ Research αποτυπώνεται η αξιολόγηση του έργου του περιφερειάρχη σε έξι τομείς (Υποστήριξη τουρισμού, Αξιοποίηση ΕΣΠΑ, Έργα Υποδομής, Τοπική Αναπτυξη/Στήριξη επιχειρήσεων, Διαχείριση προβληματος απορριμμάτων και αντιμετώπιση της φτώχειας). Οι επιδόσεις του περιφερειάρχη (όπως παρουσιάζονται στην εφημερίδα “Δημοκρατική”) επιβεβαιώνουν πλήρως τον χαρακτηρισμό «ικανός και αποφασιστικός» περιφερειάρχης αφού τα ποσοστά θετικής αξιολόγησης του έργου του κινούνται πάνω από 50%.

Είναι σημαντικό να τονιστεί η πολύ θετική αξιολόγηση του έργου του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου,  στο θέμα της στήριξης του τουρισμού που καταγράφει ποσοστό άνω του 60% δεδομένου ότι ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή της τοπικής οικονομίας. Μόνη εξαίρεση είναι το θέμα των δράσεων κατά της φτώχειας που και εδώ το ποσοστό ικανοποίησης (36%) υπερβαίνει κατά πολύ τις επιδόσεις άλλων περιφερειαρχών που τα ποσοστά τους στο θέμα κινούνται στην περιοχή τους στο 25%. Συνολικά, το έργο του περιφερειάρχη κρίνεται θετικά από το 53% των πολιτών (51% τον Μάρτιο) που είναι από τα υψηλότερα στη χώρα.

Αναλυτικά τα ευρήματα… 

Το έργο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου αξιολογήθηκε από τους ερωτηθέντες σε 6 διαφορετικούς τομείς πολιτικής δράσεως.
Το 61% αξιολόγησαν συγκεκριμένα θετικά το έργο του στην υποστήριξη του τουρισμού, το 51% στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, το 50% σε έργα υποδομής όπως και στην τοπική ανάπτυξη και στήριξη των επιχειρήσεων.
Το 43% αξιολόγησαν θετικά το έργο του στην διαχείριση του προβλήματος των απορριμμάτων και το 47% αρνητικά, αν και η διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος άπτεται σχεδόν αποκλειστικά των αρμοδιοτήτων του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.
Αξιο μνείας είναι ωστόσο το γεγονός ότι μόλις ένα 36% αξιολόγησαν θετικά και μάλλον θετικά το έργο του περιφερειάρχη για την στήριξη των αδυνάτων και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Με βάση τα αποτελέσματα των απαντήσεων των ερωτηθέντων και την αξιολόγησή τους στους έξι τομείς για τους οποίους ερωτήθηκαν, η Καπα Research, υπολόγισε στατιστικά τον μέσο όρο των θετικών έναντι των αρνητικών απαντήσεων.
Θετική και μάλλον θετική άποψη για το έργο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου έδωσε το 53% του δείγματος έναντι ενός 4% που έδωσαν μάλλον αρνητική και αρνητική άποψη.

Σημειώνεται ότι στην ερώτηση «ποια είναι η γνώμη σας για τον σημερινό περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο» στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που δημοσιοποίησε η «δημοκρατική» τον Δεκέμβριο του 2017 το 50% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει θετικά. Πιο συγκεκριμένα το 25,5% απάντησε θετική και το 24,5% μάλλον θετική. Η έκφραση αρνητικής άποψης για τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου περιορίστηκε τότε στο 30% με το 12% μόνο να εκφράζει αρνητική γνώμη και το 18% μάλλον αρνητική. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Τον Μάρτιο του 2018 απαντώντας στην ίδια ερώτηση το 51% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει θετικά. Πιο συγκεκριμένα το 26% απάντησε θετική και το 25% μάλλον θετική. Το 21% εξέφρασε αρνητική γνώμη και το 18% μάλλον αρνητική. Το 10% των ερωτηθέντων είχαν απαντήσει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

 


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο