ΠΝΑΙ - Νάξος: Αλλάζει το οδικό δίκτυο στη περιοχή Χαλκί - Φιλώτι;

Χαλκί - Φιλώτι

Καιρός δεν ήταν; Η Νάξος χρόνο με το χρόνο δέχεται όλο και περισσότερη πίεση λόγω της αύξησης των οχημάτων που έρχονται κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο και η ανάγκη για ένα καλύτερο και κυρίως πιο ασφαλές οδικό δίκτυο είναι πιο επίκαιρη από ποτέ...  Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι το βασικό οδικό δίκτυο του νησιού είναι σχεδιασμένο στις αρχές της δεκαετίας του 60... Ε μετά από εξήντρα χρόνια, κάτι δεν πρέπει να γίνει; 

Και έρχεται σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω ανάρτησης από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο να μας ενημερώσει ότι κάτι συμβαίνει στη Νάξο. Και μάλιστα όπως τονίζει χαρακτηριστικά " Με το δικό μας σχέδιο".... Τι αναφέρει ο κος Χατζημάρκος; 

"Συνεχίζουμε εμείς. Δουλειά, σε όλα τα νησιά μας, σε όλα τα μέτωπα.

Με την ολοκλήρωση δημοπράτησης μιας πολύ μεγάλης σειράς πιεστικών έργων στο οδικό δίκτυο και τα ρέματα ΟΛΩΝ των νησιών μας, περνάμε στην δημοπράτηση μελετών που προσεκτικά έχουν επιλεγεί σε κάθε νησί.

Στη Νάξο, στο τμήμα του οδικού δικτύου Χώρα - Χαλκί - Φιλώτι, υπάρχουν σημεία που άμεσα πρέπει να επανασχεδιαστεί το δίκτύο.

Δημοπρατήσαμε την μελέτη, ύψους 700.000,00 € προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Με σχέδιο, μόνο, θα τα καταφέρουμε ".

 

Οι πληροφορίες του naxospress.gr αναφέρουμε ότι πάμε για δύο μεγάλες παρεμβάσεις... Η πρώτη στο δρόμο Λουκάκι - Γαλανάδο με διαπλάτυνση σε περίπου δύο χιλιόμετρα και η δεύτερη παρέμβαση από τον Αγιο Σώστη έως το Χαλκί και το Φιλώτι και σε μία απόσταση πέντε χιλιομέτρων. Η συνολική παρέμβαση θα περιλαμβάνει νέο ασφαλτοτάπητα, πεζοδρόμια, τάφρους για αντιπλημμυρικά έργα, παράκαμψη τριών παλιών γεφυριών, δύο χωριών που είναι και το πιο σημαντικό (Χαλκί - Φιλώτι) και την κατασκευή επτά ισόπεδων κόμβων..

Εχουμε ανάγκη από νέο οδικό δίκτυο και μετά από εξήντα χρόνια έρχεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να το κάνει... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News