ΠΝΑΙ - Νάξος: Η επίσκεψη Ζαννετίδη φέρνει εξελίξεις στο φράγμα Τσικαλαριού;

Νάξος - ΠΝΑΙ

Την Νάξο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος στον Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονας Ζαννετίδης που σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ  - ΔΗΜΗΤΡΑ έλαβαν χώρα δύο προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών στην Χώρα και στο Φιλώτι  με αρκετή συμμετοχή και εξαιρετική επιτυχία.

naxos1.jpgΠαράλληλα με την κατάρτιση στο Φιλώτι, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλωτιτών ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον Έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη και την Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Ευδοκία Κατσάνη επέδωσαν τιμητική πλακέτα και έπαινο στο οικογενειακό τυροκομείο του Γιώργου Μπαμπούνη για την πανελλήνια διάκριση των προϊόντων του τυροκομείου με το πλατινένιο και χρυσό βραβείο γεύσης και ποιότητας στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η πανελλήνια έκθεση EXPOTROF στο ΜΕΚ της Παιανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο κ. Ζαννετίδης, παρουσία και των άλλων συναδέλφων του, επισκέφθηκαν το τυροκομείο του Γιώργου Μπαμπούνη και είχαν συνομιλία μαζί του για τα θέματα που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα επισκέφθηκε, παρουσία του ΕπάρχουΝάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού Ιωάννη Μαργαρίτη , τον Δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό,  όπου είχαν συνεργασία για θέματα πρωτογενή τομέα καθώς και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου που σε προκαθορισμένη συνάντηση εργασίας με τον  Πρόεδρο της ΕΑΣ Δημήτρη Καπούνη, μελών του Δ.Σ, αλλά και στελεχών της Ένωσης, όπου εξέτασαν τα θέματα που  τους απασχολούν.

Στη συνάντηση παρέστη και εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου της πιστοποίησης των αρνιών και κατσικιών Νάξου και Αμοργού σε προϊόντα ΠΟΠ ΠΓΕ ,που η ΠΝΑΙ  χρηματοδότησε, ο οποίος ενημέρωσε τους παριστάμενους για την μέχρι τώρα πορεία της προσπάθειας, αλλά και την μετάβαση στο επόμενο στάδιο της από  την Περιφέρεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί ο σχετικός  φάκελος στο Υπουργείο.

(σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση στο Δημαρχείο Νάξου έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για να αλλάξει "επόπτη" το φράγμα του Τσικαλαριού ή πιο σωστά Ποταμιάς. Και να περάσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Λέτε;) 

Επίσης ο κ. Ζαννετίδης είχε  συνεργασία με τις υπηρεσίες του Πρωτογενή τομέα στη Νάξο καθώς και συναντήσεις με παραγωγούς και τυροκόμους.

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News